Sök
Kodak Easyshare Z1012 IS

Kodak Easyshare Z1012 IS

Lite väl långsamt

2009-02-04

Testarna är lite besvikna på att en kamera som spenderar så lång tid med att behandla och lagra bilden inte sedan ger ett bättre resultat. Dock är zoom och bildstabilisering bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Hd review 3/5 "Surprisingly swift and user-friendly"
Trusted reviews 6/10 "Looks very weak by comparison"
Colorfoto 61,5/100 "Die Verarbeitung der Bilder dauert zudem relativ lang"

Vad tycker testarna?

Testarna ger samstämmigt denna modell medelmåttiga betyg, men med övervägande nackdelar än fördelar. Trots hyfsat stabil konstruktion, snabb zoom och bra bildstabilisering så imponerar den inte riktigt. Den största nackdelen är att den jobbar otroligt långsamt med att behandla bilderna, och tyvärr leder inte den långa arbetstiden till fina bilder heller. Detta i kombination med få funktioner och relativt mastigt pris gör att det blir lätt att hitta en bättre kamera för pengarna.

Hd review

"Surprisingly swift and user-friendly"

Testaren från Hd review undrar om en budgetkamera verkligen kan leverera hd-filmer? Denna modell följer strömmen med att kunna återge hd, och det känns som att en ny standard är här. Konstruktionen känns en aning plastig men solid med modernt utseende och lätt vikt. Navigationsknappen anses vara lite mossig men annars funkar knapparna bra. Skärmen imponerar inte i dagsljus men gör bra ifrån sig på kvällen eller en molnig dag. Zoomen är snabb och den fokuserar utan att tveka samt att bildstabiliseringen är utmärkt. Detaljerna i bildkvaliteten kan dock inte prisas. Även videokvaliteten lider av dålig detaljrikedom och testaren ifrågasätter om detta borde få kallas hd. Vissa funktioner är också tveksamma tyvärr.

Källa: Hd review (GB) nr 10 2008

Trusted reviews

"Looks very weak by comparison"

Med bara ett år på nacken tycker inte testaren från Trusted reviews att denna modell åldrats med behag. Tyvärr blir den ganska klen i jämförelse med konkurrensen. Det är inte svårt att bortse från den lite trista konstruktionen och de få funktionerna, men inte lika lätt att ha överseende med att den dessutom jobbar långsamt och tar bilder av tveksam kvalitet. Det slutliga slaget är att den är rätt dyr för sin specifikation. Man kan få mycket bättre kamera för sina pengar.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Colorfoto

"Die Verarbeitung der Bilder dauert zudem relativ lang"

Colorfotos testare ser att Kodak Z1012 IS prismässigt placerar sig i mitten av fältet i förhållande till konkurrenterna, och till dess fördelar räknas den optiska bildstabilisatorn och den optiska zoomen på 12x. Den väger också betydligt mindre än andra modeller trots stabil konstruktion men har även lite mindre skärm. Testaren saknar den manuella vitbalansinställningen. Bearbetningen av bilderna är tyvärr också relativt långsam. Bildkvaliteten är överlag bra enligt Colorfoto men i vissa lägen går man miste om de fina detaljerna och strukturerna. Den placerar sig genomsnittligt i testarens jämförelse av tio modeller.

Källa: Colorfoto (DE) nr 12 2008

Cirkapris: 2700 kronor

Produktfakta: Kodak Easyshare Z1012 IS är en digitalkamera med en 1/2,33 tums CCD-sensor. Den har 10,1 megapixel och det finns 12x optisk zoom samt 5x digital zoom. Skärmen är en 2,5 tums tft-färgskärm med upplösningen 230.000 pixlar. Den har 32 megabyte internminne samt minneskortplats för sd och sdhc-kort. Det finns bland annat optisk bildstabilisering och reducering av röda ögon. Måtten är 108,5×74,2x76,6mm och den väger 325 gram.

Tillverkare: Kodak