Sök
Kodak Easyshare V603

Kodak Easyshare V603

Liten och smidig

2006-09-22

Nybörjaren som vill ha automatik kombinerat med hög användarvänlighet bör titta en extra gång på kodak Easyshare V603.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,8/10 "A solid snapshooter at a decent price"
Steve's digicams "Great image quality"
Colorfoto "Technisch ok"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att kameran ligger bra i handen och passar bra för nybörjare, eftersom den erbjuder ett rejält utbud med automatiska inställningar och motivprogram. De automatiska inställningarna gör dessutom ett bra jobb, bildkvaliteten är generellt sett god. En del brus uppstår vid iso 200 och det ökar med stigande iso-tal. Bilderna är dock fullt användbara trots bruset. Videokvaliteten är relativt medelmåttig, men en testare påpekar att man har möjligheten att zooma medan man filmar, en funktion som inte särskilt många konkurrenter kan skryta med. Testarna är överens om att kameran är riktigt prisvärd.

Cnet

"A solid snapshooter at a decent price"

Kodak Easyshare V603 lcd-skärmCnet påpekar att kameran saknar manuella inställningar för att justera exponeringen, men å andra sidan har man tillgång till inte mindre än 22 olika motivprogram som låter en tackla de mest skilda ljusförhållanden. Knapparna på kamerakroppen är placerade så att man måste använda sig av två händer för att navigera i menyerna. Menyerna är för övrigt bra och enkla att navigera i. Kameran behöver cirka 4,5 sekunder för att starta upp och ta den första bilden, men sedan kräver den bara 1,2 sekunder mellan varje bild vilket är bra. Bildkvaliteten är generellt sett bra, dock har kameran en del problem när bilderna uppvisar höga kontraster. Exponeringen är korrekt största delen av tiden även om en del detaljer i mörka områden ibland har en tendens att försvinna. Vid iso 200 uppstår en del brus som tilltar med ökande iso-tal, dock är bilderna fortfarande användbara. Testaren tycker att kameran är föredömligt enkel att använda.

Källa: Till Cnet (US)

Steve's digicams

"Great image quality"

Kodak Easyshare V603 rödSteve's digicams menar att kameran är väl anpassad för nybörjare eftersom den erbjuder frikostiga automatiska inställningsmöjligheter. Kameran är kompakt och ligger bra i handen. Kontrollerna är välplacerade och menyerna är enkla att navigera igenom. Testaren saknar en sökare, men menar att lcd-skärmen är användbar i de mest skilda ljusförhållanden. Bildkvaliteten är utmärkt jämfört med konkurrensen i samma prisklass, färgerna är korrekta och vitbalansen fungerar väl. Videokvaliteten är relativt medelmåttig, men en bra funktion som många konkurrenter inte har är att man har möjlighet att zooma under tiden man filmar. Batterierna räcker för cirka 60 bilder vilket är bra, men man bör ha en reservladdning med sig i kameraväskan.

Källa: Till Steve's digicams (US)

Colorfoto

"Technisch ok"

Kodak Easyshare V603 inställningarColorfoto testar förutom Kodak Easyshare V603 även Kodak Easyshare C663, Leica C-Lux 1, Pentax Optio T10 samt Sony DSC-S600. Testvinnare är Sony DSC-S600 medan Kodak Easyshare hamnar på en delad tredje plats tillsammans med Pentax Optio T10. Snabbknapparna på kameran har en bra placering, men de sitter kanske lite väl tätt för den med stora fingrar. Kameran är startklar på 1,8 sekunder och har en fördröjningstid på 0,64 sekunder, vilket är bra. Vid iso 100 är mängden brus okej, men vid iso 400 är bruset iögonfallande. Kameran har flera program med automatiska inställningar att välja bland. Testaren tycker att V603 är mycket prisvärd.

Källa: Colorfoto (DE) nr 8 2006

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Kodak Easyshare V603 är en 6 megapixels digitalkamera vars objektiv ger 3x optisk zoom. Lcd-skärmen är 2,5 tum stor. Video kan spelas in med en upplösning på 640x480 pixlar eller 320x240 pixlar med 30 bilder per sekund. Det interna minnet är 32 megabyte stort och kameran är kompatibel med sd/mmc-minneskort. Kameran är kompatibel med Pictbridge och kan användas med dockningsstation. Dimensionerna är 92x50x22 mm och vikten är 120 gram exklusive batteri.

Tillverkare: Kodak