Sök
Kodak Easyshare One

Kodak Easyshare One

Ny teknik med finess

2006-05-18

Wifi som gör att man enkelt kan dela med sig av sina bilder, stort internminne och tryckkänslig lcd-skärm är det som testarna upplever som unikt med Kodak Easyshare One.
Testkälla Betyg Kommentar
What digital camera 82/100 "Innovation and imagination"
Digitalfoto för alla 7,3/10 "Nyskapande och fräsch"
Imaging resource - "Makes it a breeze to share pictures"
Dc resource - "Very impressive wireless features"
Steve´s digicams - "Found it to be very cool"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att kamerans starka sidor är den nya tekniken, lcd-skärmen och den trådlösa överföringen. Att det finns ett stort internminne beröms också. Alla testare är inte överförtjusta i hur inställningar görs, utan tycker att det lätt blir omständligt när skärmen behöver användas. Bildkvaliteten får också olika omdömen från testarna, allt från att bilderna är skarpa och detaljrika till att de lämnar mer att önska i flera områden.

What digital camera

"Innovation and imagination"

What digital camera anser att kameran är innovativ och full av bra nyheter. Lcd-skärmen är stor, tryckkänslig och sitter skyddad på kameran. Testaren imponeras av det stora inbyggda minnet liksom de trådlösa funktionerna för att smidigt föra över bilder till datorn, eller visa dem för dina vänner i Kodaks galleri. Kameran är ganska stor och tung men känns samtidigt välbyggd och rejäl. Den utvridbara skärmen får beröm, men när skärmen är utvikt blir kamerans vikt ojämn och det blir svårt att hålla i kameran med en hand. Det är även lätt att komma åt menyer och inställningar när man håller i kameran. Utomhus kan skärmen vara svår att använda och då saknar testaren en sökare. Dessutom drar skärmen väldigt mycket av batterierna. Menysystemet är väl utformat. Som en kamera för att dela med sig av bilder är den utmärkt och kameran erbjuder ny, spännande teknik. I andra avseenden kan det finnas mer att önska däribland gäller det fotokvaliteten.

Källa: What digital camera (GB), nr 103 2005

Digitalfoto för alla

"Nyskapande och fräsch"

Digitalfoto för alla berömmer kamerans stora inbyggda minne och den tryckkänsliga skärmen. Kameran tar lång tid på sig att starta upp, ungefär sex sekunder. Autofokusen är korrekt och snabb. Testaren saknar manuella inställningsmöjligheter, då kameran inte blir så flexibel. Bildkvaliteten är knappt godkänd då bilderna kunde vara skarpare och färgerna varmare. Brus uppkommer alltför ofta i bilderna. Bildskärmen gör att batteriet tar slut fort och testaren saknar tillgång till annan sökare. Kameran känns välbyggd. Den tryckkänsliga skärmen är kul, men knapparna som ska tryckas på är väldigt små. Skärmen ska dessutom användas för de flesta inställningar och gör förändringar omständliga. För att ändra iso måste användaren trycka 13 gånger, uppger testaren som ett exempel. Totalt sett en spännande kamera som dock känns för dyr med tanke på kvaliteten på bilderna.

Källa: Digitalfoto för alla (SE), nr 6 2006

Imaging resource

"Makes it a breeze to share pictures"

Imaging resource säger att Kodak är en av de dominerande aktörerna för amatörfotografer idag och Easyshare one är enligt testarna ytterligare ett bevis för detta. Kameran har ny teknik för att dela med sig av bilderna liksom den tryckkänsliga skärmen som får beröm. Att kunna vrida ut skärmen är en stor fördel. Tyvärr går inte skärmen att vrida nedåt, utan bara uppåt. Det tar lång tid att starta upp kameran, ungefär 9 sekunder i testet. Skärmen är väldigt stor och behaglig att titta på, men i vissa lägen saknar testaren en sökare. Blixten på kameran är ganska svag och placerad nära objektivet. Det finns få möjligheter till egna inställningar vilket testaren saknar när man vill anpassa kameran efter miljö och förhållanden. De olika motivprogrammen är i gengäld mycket användbara. Det är roligt att ta bilder med kameran och roligt att dela med sig av dem på ett enkelt sätt. Detaljrikedomen i bilderna är okej och kamerans makroinställning fungerar tillfredsställande. Utomhus blir färgerna klara och fina och exponeringen korrekt. Upplösningen i bilderna är bra. En tekniskt intressant kamera som gör att det går snabbt att ta fina foton.

Källa: Till Imaging resource (US)

Dc resource

"Very impressive wireless features"

Enligt Dc resource är Easyshare One inte bara en vanlig digitalkamera, utan berömmer kameran för dess unika funktioner. Att ha tillgång till mycket internt minne uppskattas. Batteritiden är inte så bra. Mjukvaruprogrammen som medföljer är väldigt användbara. Kameran är någorlunda kompakt och känns välbyggd. Blixten är inte direkt kraftfull. Det är via skärmen som inställningar görs men knapparna kan ibland kännas för små för fingrarna så pennan som medföljer är bra att använda. De rörliga bilderna håller hög kvalitet. En intressant kamera med många funktioner men en hel del brister i kamerans andra finesser och användarvänlighet. Kameran startar upp sakta. Autofokusen fungerar bra i situationer med mycket ljus, men presterar sämre i situationer med lite ljus. Bildkvaliteten är blandad, där bilderna oftast blir fina, med vackra färger. Däremot känns bilderna något mättade och för skarpa. Kameran är trevlig på många sätt men Kodak hade enligt testarna behövt arbeta lite mer med detaljerna.

Källa: Till Dc resource (US)

Steve´s digicams

"Found it to be very cool"

Steve´s digicams imponeras av de trådlösa möjligheterna för att dela med sig av och skriva ut bilder. Kameran är tillräckligt kompakt för att bära med sig och känns hållbar. Lcd-skärmen är stor och syns väl i alla ljusförhållanden. Testaren uppskattar att den är tryckkänslig och vridbar. Det stora internminnet beröms också. Menysystemet är lättförståeligt och snyggt upplagt. Det är lätt att fotografera med kameran och de motivprogram som finns är användbara. Objektivet håller hög kvalitet och autofokusen jobbar snabbt och korrekt. Kameran kunde vara snabbare i uppstarten. Bildkvaliteten är riktigt bra med skarpa välexponerade bilder med fin färgbalans. Detaljrikedomen är hög och brus är nästan inte förekommande. Testaren tycker att kameran är unik på många sätt.

Källa: Till Steves digicams (US)

Cirkapris: 5100 kronor

Produktfakta: Kodak Easyshare är en digitalkamera med fyra eller sex megapixels upplösning. Kameran har 3x optisk zoom. Lcd-skärmen är 3 tum stor och går att vrida ut från kameran. Skärmen är tryckkänslig. Film spelas in med ljud i upplösningen 640x480 bildpunkter. Kameran har wi-fi för trådlös överföring. Det finns 256 megabyte internminne och även kortplats för sd eller mmc. Drivs med uppladdningsbara batterier. Kameran väger 225 gram utan batteri och har måtten 103(b)x63(h)x26(d) mm. Testanalysen avser versionen med fyra megapixel.