Sök
Kodak EasyShare DX7630

Kodak EasyShare DX7630

Kodak med 6 miljoner pixlar

2004-08-27

Digitalkamera med 6 miljoner pixlar. Testarna gillar designen men är oeniga när det gäller bildkvaliteten.
Testkälla Kommentar
Digitalfoto "Trevlig och ytterst lättanvänd kamera"
Dcresource "Very good, but noisy photos"
PC Magazine "Very comfortable, well-designed camera"
Megapixel "Very good image quality"
PC World "A capable camera"

Vad tycker testarna?

De är lite oeniga när det gäller bildkvaliteten. En tycker att brusnivåerna är låga medan andra tycker de är för höga. Alla är däremot överens om att kamerans design är smart vilket gör den enkel att använda. En del testare saknar stöd för PictBridge-standarden. Även hjulet som används för att ändra inställningar i manuellt läge är omtyckt av testarna. Tyvärr går det inte att använda hjulet när man tittar på tagna bilder.

Digitalfoto

"Trevlig och ytterst lättanvänd kamera"

Digitalfoto skriver att kameran har ett rejält och greppvänligt handtag och den sitter som gjuten i handen. Kamerans smartaste reglage sitter högst uppe till höger på kameran. Det är ett litet hjul som används för att ändra olika inställningar i manuellt läge. Placeringen är smart och det gör det lätt att ändra inställningar. Beklagligt är att man inte kan använda hjulet till att stega mellan tagna bilder. Kamerans zoomreglage är krångligt att använda och man slinter ganska lätt. Testaren hade gärna även sett att det gick att zooma i mindre steg. Menysystemet är mycket enkelt och lätt att förstå. Bildkvaliteten är mycket bra och testaren är imponerad över resultatet inomhus under lite sämre ljusförhållanden. Bilderna har också mycket låg brusnivå. Produkten är en rimlig och kompakt digitalkamera för de flesta i familjen. Den är lättanvänd, ger högupplösta bilder och erbjuder en hel del avancerade inställningsmöjligheter.

Källa: Digitalfoto, nr 6 2004
Till DC Resources hemsida
Till PC Magazines hemsida
Till Megapixels hemsida
Till PC Worlds hemsida

Dcresource

"Very good, but noisy photos"

DC Resource tycker att kamerans upplösning på 6 megapixlar kanske är lite överdrivet mycket för de användare kameran riktar sig till. Det som imponerar mest med kameran är dess mycket snabba autofokus, den stora LCD-skärmen och EasyShare-systemet som gör det lätt att dela med sig av sina bilder. Bildkvaliteten är ganska bra men testaren upptäckte att brusnivåerna låg högre än genomsnittet. Att starta kameran går mycket snabbt och tiden mellan foton är hyfsad. Även att bläddra mellan tagna bilder går mycket snabbt. Det finns många manuella inställningar och testaren är imponerad över att man kan välja slutartider på mellan 64 och 1/1000 sekund. Kameran stödjer även USB 2.0 vilket är en fördel när man för över bilderna till datorn. Dessvärre saknas stöd för PictBridge-standarden som de flesta moderna kameror har. Testaren saknar även histogram för bilderna man tagit och att det inte finns stöd för en extern blixt.

PC Magazine

"Very comfortable, well-designed camera"

Kodak-DX7630_bak
Testaren på PC Mag finner att det är ett nöje att använda kameran. Tyvärr liknade testresultaten mer de från en 4 megapixelkamera än en med 6 megapixlar. Kamerans design är smart och den ligger bra i handen tack vare det gummibeklädda greppet. Kameran har många förinställda program och testaren gillade speciellt Museum-läget där blixt och ljud stängs av för att göra kameran så diskret som möjligt. LCD-skärmen är stor men är lite svår att se på i solsken. En smart funktion är att man kan använda en del av kamerans minne till att spara sina favoritbilder som kan användas som ett portabelt fotoalbum. Tråkigt nog är inte linsskyddet inbyggt utan man måste sätta på ett lock själv. I upplösningstestet fann man att upplösningen är lägre än vad som kan förväntas av en 6 megapixelkamera. Skärpa och detaljnivå var däremot bra. Färger och exponering var också fina och balanserade. Testaren tycker att kameran är väldesignad och bekväm att använda och tror att de flesta kommer att uppskatta den även om upplösningen kunde ha varit bättre.

Megapixel

"Very good image quality"

Megapixel skriver även de att kameran har en bra design och ergonomi. Knapparna är välplacerade och enkla att använda. Däremot är på/av-knappen placerad på inställningshjulet vilket kan vara lite opraktiskt. Kameran har en del avancerade inställningar och produkten riktar sig till användare med lite högre krav på upplösning. Kameran är prisvärd och ger bra bilder med låg brusnivå. LCD-skärmen fungerar bra både inomhus och utomhus. Batteritiden är mycket god och autofokusen fungerar perfekt. Bra är även att man kan använda upp till 64 sekunders exponeringstid. Tyvärr kan man inte spara bilder i okomprimerat format.

PC World

"A capable camera"

PC World anser att kameran är mycket prisvärd och den billigaste 6-megapixelkameran på marknaden. Bildkvaliteten blev mycket bra i testerna men tyvärr presterade kameran sämre när det gäller färger och exponering. Utomhusbilder blev något underexponerade med ganska dåliga färger. Däremot blev skärpan mycket bra. DX7630 ligger bra i handen vilket gör det enkelt att ta bilder. Den stora LCD-skärmen är enkel att använda och fungerar bra både inom och utomhus. Kameran har nästan för mycket knappar och inställningar. Att navigera bland menyerna är lite jobbigt eftersom man styr dem med tummen med hjälp av en liten joystick. Testaren gillar dock det lilla hjulet som används för att ändra inställningar. Men man kan inte använda den i automatiskt läge eller när man vill titta på tagna bilder. Att dela med sig av sina bilder är enkelt, men dessvärre saknas stöd för PictBridge-standarden. Manualen som medföljer har lite tråkig papperskvalitet och känns ganska billig. Som tur är så är kameran enkel att använda och manualen behövs knappast.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Kodak DX7630 är en digitalkamera med 6 miljoner pixlar och en högsta upplösning på 2848x2136 pixlar. Bilderna sparas i JPEG-format. Kameran har 3x optisk zoom och 4x digital och närgränsen är 7 cm. Den typ av minneskort som används är Secure Digital och kameran har 32MB inbyggt minne. LCD-skärmen är på 1,8 tum. Blixten är inbyggd och har röda-ögon- reducering. Filmfunktionen filmar med 24 bilder/sekund i 320x240 pixlar så länge som minnet räcker. Med filmen spelas även in ljud. Kamerans mått är 100x69x40 mm och väger 219 gram.

Modell: Kodak EasyShare DX7630