Sök
Kodak Easyshare C433

Kodak Easyshare C433

Enkel och billig kamera

2007-04-25

Kodak Easyshare C433 är en prisvärd och användarvänlig digitalkamera. Med grundläggande funktioner passar den främst till nybörjaren.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 7,1/10 "Mycket lätt att använda"
Pc för alla 6/10 "Bra kamera för pengarna"
Digital camera info - "Easy to use"
Tech 2 - "Compact and functional"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Kodak Easyshare C433 presterar okej för att vara en lågbudgetvariant. Den har logiska och lätthanterliga menyer. Ingen av testarna är speciellt imponerad av den fysiska designen och några påpekar att knapparna är osmidiga. En av testarna är mycket nöjd med kamerans prestationer i dagsljus medan alla testare är överens om den sämre bildkvaliteten i mindre bra ljus. I sin prisklass håller Easyshare C433 ändå måttet och kameran passar bäst till den som fotograferar i nybörjarstadiet.

Digitalfoto för alla

"Mycket lätt att använda"

Digitalfoto för alla menar att Kodak Easyshare C433 vänder sig till den prismedvetna köparen. Den har logiska menyer och är således lätt att använda. Designmässigt känns kameran något gammalmodigt utformad med sin gråmatta färg och sina klena knappar. Testaren tycker att lcd-skärmen är för kontrastrik vilket gör att de fina bilddetaljerna försvinner, skärpan är undermålig och färgerna överlag kalla. Ser man till prisklassen får ändå kamerans bildkvalitet godkänt. Kodaks C433 saknar helt optisk sökare och det finns egentligen inte många manuella inställningsmöjligheter. Kameran är användarvänlig men testaren vill inte rekommendera produkten till de erfarna fotoentusiasterna.

Källa: Digitalfotto för alla nr 1 2007 (SE)

Pc för alla

"Bra kamera för pengarna"

Pc för alla har gjort ett jämförande test med sex digitalkameror. Kodak Easyshare C433 placerade sig på delad andra plats och bäst i test blev Samsung Digimax S500. Kodaks C433 imponerar inte när det kommer till utseende och storlek, men i gengäld är kameran användarvänlig och smidigt utformad i menyerna. Man kommer lätt åt det mesta med en simpel knapptryckning eller via programratten. Skärmen är dock inget att hurra för då den med sina 1,8 tum har svårt att urskilja motiv under svåra ljusförhållanden. Sammanfattningsvis tycker testaren att Kodaks C433 är en smidig och enkel kamera anpassad för nybörjaren med sina grundläggande funktioner

Källa: Pc för alla nr 3 2007 (SE)

Digital camera info

"Easy to use"

Enligt Digital camera info är Kodak Easyshare C433 en lågbudgetkamera som är enkel att använda. De påpekar att designen är medelmåttig och menar att det inte handlar om någon lyxvariant. Kodaks C433 erbjuder i alla fall välstrukturerade menyer och ett enkelt gränssnitt. Bilderna har också en låg brusnivå vid lägre iso-nivåer. Testaren är mindre nöjd med bildkvaliteten där linsen är undermålig och färgerna oprecisa. Kameran har också svårt att hitta fokus vilket gör det svårt att ta snabba bilder. Kort och gott är Kodaks C433 en användarvänlig kamera med simpla basfunktioner. I sin priskategori håller den måttet.

Källa: www.digitalcamerainfo.com (US)

Tech 2

"Compact and functional"

Tech 2 anser att Kodaks Easyshare C433 är en relativt kompakt och funktionell budgetkamera. I och med att den är billig förväntar sig inte heller testaren att den ska vara utrustad med många manuella inställningsmöjligheter. Trots detta presterar kameran bra med skarpa bilder i dagsljus och med en god färgåtergivning. Bilder tagna i mindre bra ljus tenderar dock att bli blå över hela bilden. Testaren påpekar också att C433 är något seg i själva fotosekvenserna då den tar fyra sekunder på sig att bli redo. Testaren är ändå nöjd med Kodak Easyshare C433 som presterar bra för att vara en lågbudget point-and-shoot kamera.

Källa: www.tech2.com (IN)

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Kodak Easyshare C433 har en upplösning på 4,0 effektiva megapixlar och en 3X optisk zoom. Bilderna sparas som jpeg med stöd för exif. Skärm är på 1,8 tum. Internminnet ligger på 16 megabyte och det finns stöd för sd/mmc-kort. Den har också stöd för video med en upplösning på 640x480 pixlar och 30 bilder per sekund. Förinställda program för bland annat vitbalans och motivlägen finns att välja på. Stöd för bland annat pictbridge. Ansluter till datorn via usb. Kameran har måtten 91(b)x69(h)x35(d) och väger 130 gram utan batterier och minneskort.

Tillverkare: 2K Games