Sök
Kodak DX6340

Kodak DX6340

Blandade omdömen

2003-09-09

Kodak DX6340 är en kamera med 3,1 miljoner pixlar som kan spela in både stillbilder liksom rörliga bilder. Testarna berömmer användarvänlighet, inställningar och bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Akamera 8/10 "Beste Kodak-kameraet vi har prøvd til nå"
Ljud & Bild "Begränsad bildkvalitet"
DigitalFoto "En prisvärd digitalkamera"
ImagingResource "A no-fuss digicam"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Kodak DX6340 passar både nybörjare och mer vana användare. Kameran anses vara trevlig och bra att använda och flera testare menar att bildkvaliteten är god, även om en av testarna är negativ både till bildkvalitet, design och hur fort kameran startar upp. Andra testare säger dock att färgerna är livliga och exponeringen korrekt. Flera testare kommenterar att det är lätt att skicka bilderna per e-post.

Akamera

"Beste Kodak-kameraet vi har prøvd til nå"

Akamera menar att kameran utifrån specifikationerna passar även mer avancerade användare. Designen känns lite plastig, men kamerans storlek är bra, den passar i de flesta jackfickor. Zoomen är imponerande stor och kameran är överhuvudtaget enkel att använda. Dock är menysystemet svåröversiktligt och joysticken är lite krånglig att hantera. Kameran har endast enklare inställningsmöjligheter. LCD-skärmen är ljus och trevlig. Autofokusen imponerar på Akamera, då fokusen är både snabb och korrekt. Kameran kunde gärna ha startat upp lite fortare medan tiden mellan bilder är riktigt bra. Färgerna i bilderna är mycket fina och livliga, ibland i överkant. Exponering är för det mesta helt korrekt. Makrofunktionen anses vara mycket bra. Akamera blev positivt överraskade av kameran, som håller väldigt hög kvalitet.

Källa: Till Akams hemsida
Ljud & Bild, nr 6 2003
DigitalFoto, nr 2 2003
Till Imaging Resources hemsida

Ljud & Bild

"Begränsad bildkvalitet"

Ljud & Bild säger att denna modell inte är en av de minsta kamerorna, men som kompensation har kameran en större zoom än vad som är vanligt i mindre kameror. LCD-skärmen är ljus och skarp. Att starta kameran går bra när man väl hittat rätt knappar och lyckats vrida den, vilket kan kännas besvärligt. Man önskar också att kameran kunde starta upp lite snabbare, då det tar ungefär 6 sekunder innan första bilden kan tas. Bra med olika val när det gäller exponering. Upplösningen är god men inget utöver det vanliga. Detaljåtergivningen i bilden kunde vara bättre och bildkvaliteten känns lite tråkig och livlös.

DigitalFoto

"En prisvärd digitalkamera"

DigitalFoto anser att Kodak DX6340 är en ganska stor, men väl genomtänkt kamera. Funktionerna som finns är intressanta och användbara. Designen tycker DigitalFoto är snygg och stilren. Objektiv och zoom fungerar mycket bra under testen. De olika inställningsmöjligheterna i form av vitbalans, blixt och dylikt får mycket beröm, liksom de olika programvalen. Det är lätt att hitta de olika valen via funktionsväljaren och det är trevligt att det är lika lätt att skicka bilderna per e-post. Bildkvaliteten är imponerande menar testaren. Färgerna är fina, exponeringen korrekt och skärpan är klart godkänd. Bra kamera för den som vill ha både automatik och enkelhet, men också en del valmöjligheter.

ImagingResource

"A no-fuss digicam"

Imaging Resource tycker att detta är en trevlig kamera och att den är lika enkel att använda som Kodaks tidigare produkter. Menysystemet är lätt att förstå och att använda. Det är även enkelt att skicka bilderna per e-post. Designen är kompakt och lätt. Kameran är trevlig att hålla i och går ner i en större ficka. Automatiken fungerar utan problem, även om det är bra med manuella kontroller i vissa situationer. Funktionaliteten är strålande och bildkvaliteten likaså. Exponering sker korrekt. Bilderna är ljusa och livliga. Färgerna är naturliga och dynamiska men känns väldigt mättade, ibland i överkant. Upplösningen kunde vara något bättre, men är ändå klart godkänd. Väldigt lite störningar och brus uppstår i bilderna, vilket är positivt. Den automatiska vitbalansen sköter sitt jobb väldigt bra. Kameran passar dem som vill ha en bra bildkvalitet utan en massa krångel, men ändå en del valmöjligheter.

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Kodak DX6340 är en av många kameror i Kodaks serie EasyShare. Kameran har 3,1 miljoner pixlar och en maximal upplösning på 2032x1524 bildpunkter. Bildlägen för att få olika färger finns, där lägena färg, svartvitt eller sepiaton finns att tillgå. Kameran har en optisk sökare liksom en LCD-skärm som är 1,8 tum stor. Stillbilder sparas i JPEG-format. Rörliga bilder sparas i Quicktime med en upplösning av 320x240 bildpunkter. Även ljud spelas in. Blixten har en rad olika fasta lägen liksom ISO-värdet och vitbalansen. Det går även att ställa in förval för bländare och slutartid. Kameran har 4x optisk zoom, vilket motsvarar 36-144 mm. Det finns även en digital zoom på 3,5x. Det finns ett internminne på 16 MB och även plats för ett SD- eller MMC- kort. Videoutgång finnes. Den väger 220 gram utan batteri och har måtten 109x38x64,5 mm. Vanliga batterier medföljer, uppladdningsbara finns som tillbehör. Även dockningsstation finns som tillbehör.

Modell: Kodak DX6340