Sök
HP Photosmart R967

HP Photosmart R967

Lcd-skärm på 3 tum

2006-12-27

HP Photosmart R967 passar dig som vill ha en användarvänlig och ergonomiskt genomtänkt digitalkamera med en stor lcd-skärm på hela tre tum.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 7/10 ”Ergonomiskt genomtänkt design”
Bild och ljud hemma 7/10 ”Mycket användarvänlig”
Pc hemma 12/15 ”En kamera som lär dig plåta”
Din side 3/6 ”Dilemmaet er også at kameraet har en lillebror”
Pc world 76/100 ”Easy-to-use menus”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Photosmart R967 är användarvänlig och passar även bra för nybörjare. Den stora lcd-skärmen lovordas. Flera av testarna anser att Photosmart R967 påminner mycket om sin föregångare Photosmart R927. Bilderna anses ha hög upplösning och bra kvalitet. Detaljskärpa kan återges sämre i bildhörnen och vissa färgstörningar kan förekomma vid användning av iso 400. Den korta batteritiden kritiseras.

Pc för alla

”Ergonomiskt genomtänkt design”

HP Photosmart R967 bakPc för alla testar sju olika kameror med 10 megapixel. Förutom HP Photosmart R967 testas även Canon Ixus 900 TI, Canon Powershot A640, Casio Exilim EX-Z1000, Panasonic Lumix DMC-LX2, Pentax Optio A20 och Samsung NV10. Canon Ixus 900 TI anses vara bäst i test, men även Canon Powershot A640, Samsung NV10 och Casio Exilim EX-Z1000 rekommenderas. Panasonic Lumix DMC-LX anses vara dyrast och Samsung NV10 ha skönast form. HP Photosmart R967 hamnar bland resterande kameror som får lägre betyg. R967 bedöms vara lättanvänd med en ergonomiskt genomtänkt design. Lcd-skärmen imponerar på testaren som anser den vara mäktig med hög upplösning, men betraktas däremot inte bland de främsta gällande prestanda. Canon Ixus 900 TI och Canon Powershot A640 är snabbast gällande tid från start till första exponering och klarar det på 1,9 sekunder. HP Photosmart R967 tar 4 sekunder på sig. Bildkvaliteten menas vara bra, men inte av högsta klass. Brusnivån är hög redan vid låga isotal. Den inbyggda bildstabilisatorn bör undvikas eftersom den höjer isovärdena och detaljskärpan blir sämre i bildhörnen.

Källa: Pc för alla (SE) nr 10 2006

Bild och ljud hemma

”Mycket användarvänlig”

HP Photosmart R967 framBild och ljud hemma anser att Photosmart R967 är prisvärd och gediget konstruerad, en utmärkt kamera för den som inte uppskattar många knappar. Den stora skärmen och de realistiska hjälpfunktionerna gör den lätt att använda. Bra bildexponering och den manuella kontrollen så väl som video med zoom prisas. Avsaknad av optisk sökare och den korta batteritiden kritiseras. Högsta upplösning ger väldigt bra bildkvalitet, men Photosmart R967 får nedslag för orenheterna i bilden. Vid användning av iso 400 uppkommer färgstörningar (kromatisk aberration). Photosmart R967 får ändå ett bra betyg för sina fina kvaliteter, testaren lyfter fram användarvänligheten och den utomordentliga upplösningen vid iso 100.

Källa: Bild och ljud hemma (SE) nr 10 2006

Pc hemma

”En kamera som lär dig plåta”

Pc hemma blir imponerad av Photosmart R967 gällande dess kommunikativa egenskaper. Kamerans analys av bilder talar om vilka som inte blir bra och lär dig vad du bör tänka på vid nästa tillfälle du fotar. Att den dessutom överför budskap på svenska rosas. De automatiska inställningarna ger bra bilder och Photosmart R967 anses vara ganska snabb. Ergonomiskt har den ett enkelt grepp och betraktas vara lätt att hantera. Testaren tycker att lcd-skärmen är enorm för att tillhöra en kompaktkamera, men hade önskat att den varit mer högupplöst. Upplösningen på bilderna konstateras däremot ha en utmärkt kvalitet.

Källa: Pc hemma (SE) nr 9 2006

Din side

”Dilemmaet er også at kameraet har en lillebror”

HP Photosmart R967 zoomDin side tycker att Photosmart R967 är användarvänlig även för nybörjare. Plus för den stora lcd-skärmen och att den har många avancerade funktioner. Testaren menar att detta är en av de bästa kamerorna för nybörjare. Bildkvaliteten får minus, foton utskrivna i A3-format blir dåliga. Priset anses högt i förhållande till kvaliteten. Photosmart R967 jämförs med sin föregångare R927 och det skiljer ungefär en tusenlapp i pris mellan dem. Kvaliteten på kameran är densamma förutom att bildkvaliteten är något bättre på den tidigare modellen. Din side menar att det är bortkastade pengar att köpa Photosmart R967 istället för att välja Photosmart R927, som de för övrigt gav 5/6 i betyg när den testades i våras.

Källa: www.dinside.no (NO)

Pc world

”Easy-to-use menus”

Pc world bedömer att kameran levererar skarpa och bra bilder och ger menyerna plus för att de är lätta att navigera i. Även antiskakminnet och röda-ögon-reduceringen prisas för att de fungerar väldigt bra, men de mer avancerade smartfunktionerna gör dessvärre kameran slö. Plus ges för att redigering direkt i kameran är möjlig utan att man behöver använda en dator. Funktionerna där man kan ställa in färger och toner uppskattas. Däremot anses vissa av de extrema smartfunktionerna överflödiga. Pc world anser att kameran är ganska tung men ändå inte klumpig. Precis som Din side anser man att Photosmart R967 påminner väldigt mycket om den tidigare modellen R927. Båda modellerna prisas för designen och sin höga kvalitet på bilderna, men batteritiden är en besvikelse.

Källa: www.pcworld.com (US)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Photosmart R967 är en digitalkamera med 10 megapixlars upplösning, 3x optisk zoom och 3 tums lcd-skärm. Det finns 6 olika smartfunktioner som HP kallar det. Några av dessa är automatisk reducering av röda ögon, design gallery för tillägg av konstnärliga effekter utan att behöva använda någon dator eller programvara ingår. Dessutom finns anpassad belysning för motljus och stillbilder från video som går att titta på ruta för ruta. Bilder sparas på secure digital. Måtten är 96x26x62 mm och vikten 190 gram.

Tillverkare: HP