Sök
HP Photosmart 812

HP Photosmart 812

Mer enkelhet och upplösning

2002-07-08

HP Photosmart 812 är en digitalkamera med 3,9 miljoner effektiva pixlar av typen sikta-och-tryck. Testarna menar att kameran ger bilder som är godkända men den är alltför dyr för sina finesser. Observera att kameran prissänkts av HP efter publiceringsdatum.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "En lättanvänd fyramegapixelkamera"
Ljud & Bild "Dålig detaljåtergivning i prisklassen"
DP Review 38/60 "Doesn't deliver on image quality"
Cnet 7/10 "A worthwhile consideration"
DC Resource "Acceptable photo quality"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att HP Photosmart 812 är en väldigt lättanvänd kamera där man är ense om att autofokusen kunde fungera bättre. Kvaliteten på bilderna anses hyfsad av de flesta men man tycker i allmänhet att bilderna inte riktigt når upp till den kvalitet man önskar från en kamera i den här prisklassen. Detaljåtergivningen är en annan sak en del av testarna önskar vore bättre.

M3

"En lättanvänd fyramegapixelkamera"

M3 menar att HP Photosmart 812 är en lättanvänd kamera som ibland känns lite för enkel. Kvaliteten hos bilderna och den prestanda som uppnås går inte riktigt hand i hand med det pris man får ge. Att få in fokus tar tid även om det blir bra när kameran väl hittar rätt. Dockan som man kan köpa som tillbehör gör det enkelt att direktkommunicera. Kvaliteten hos bilderna blir riktigt bra men når inte upp till vad man förväntar sig i klassen. Färgbalansen är god för det mesta men vid solljus uppkommer en del färgskiftningar som inte stämmer. M3 testar även Sony Cybershot DSC-P71 (bästa köp), Fujifilm Finepix F-601 Zoom (bästa produkt), Nikon Coolpix 2500, Panasonic Lumix DMC-F7, Pentax Optio 330 och Minolta Dimage X.

Källa: M3, nr 6 2002
Ljud & Bild, nr 6 2002
Till DP Reviews hemsida
Till Cnet Asias hemsida
Till DC Resources hemsida

Ljud & Bild

"Dålig detaljåtergivning i prisklassen"

Ljud & Bild säger att HP Photosmart 812 är en av de billigaste och minsta digitalkamerorna i sin klass. Den är liten och går utmärkt att stoppa i fickan, men kameran ger ganska låg upplösning för sina 4 miljoner bildpunkter. Detaljåtergivningen kunde vara bättre men annars ser bilden bra ut när det gäller klarhet och färger. Då kameran saknar inställningar för avancerade bilder passar den inte alla användare menar Ljud & Bild. 

DP Review

"Doesn't deliver on image quality"

DP Review tycker att Photosmart 812 är en välbalanserad och hållbar kamera som är mycket lätt att använda. LCD-displayen går bra att använda inomhus men är helt omöjlig i solljus. Färgerna är bra och vitbalansen fungerar tillfredsställande. Batteritiden är OK och det är trevligt att kunna spela in rörliga bilder med ljud. Du kan rotera bilden i kameran och det finns ett automatiskt objektivlock vilket är bra. Bilderna känns emellanåt mjuka och detaljåtergivningen ger mer att önska. Kameran känns totalt sett alltför dyr för det man får, menar DP Review.

Cnet

"A worthwhile consideration"

Enligt Cnet vänder sig HP Photosmart 812 främst till amatörfotografen. Kameran känns välbyggd och stadig och kan lätt hållas med en hand. LCD-displayen är klar och ren även vid solljus. Dessutom är kameran lätt att bära med sig, vilket är positivt. Bilderna blir i allmänhet bra, menyer och inställningar är användarvänliga och lätta att komma åt. Även rörliga bilder blir bra liksom ljudet. Däremot är autofokus inte lika bra med stora problem att hitta rätt på kort tid.

DC Resource

"Acceptable photo quality"

DC Resource testar även Kodak DX4900 i sin test där Kodak blir vinnare. Testaren menar att Photosmart 812 har en rad bra funktioner och tillbehör, ett fint utseende och bra information på LCD-displayen. Fokus fungerar däremot inte som det ska och tar alltför lång tid att låsa. Tiden mellan korten är varken bra eller dålig. Menyerna är mycket bra och användarvänliga. De rörliga bilderna har inte bra kvalitet och känns oerhört grovkorniga. Bilderna är generellt ganska mjuka.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: HP Photosmart 812 är en digitalkamera med 3,9 miljoner effektiva pixlar och ett 16 MB SD-kort. Det är en sikta-och-tryck kamera vilket innebär att få manuella inställningar finns. Det finns en optisk 3x zoom, makrofunktion och några blixtlägen. Du kan välja bildkvalitet där den högsta ger upplösningen 2272x1712 bildpunkter. Kameran har en 1,5 tum stor LCD-display. Medföljer gör två AA-batterier som inte är uppladdningsbara. Det finns dock möjlighet att köpa dockningsstation och uppladdningsbara batterier. Kameran har 3x optisk zoom och 7x digital. Kameran lagrar bara komprimerade bilder och spelar in rörliga bilder med ljud. En funktion är Image Mark som låter dig markera bilder som ska skrivas ut eller skickas via datorn. Det tar 7 sekunder att starta upp kameran. Överföring via USB. Kameran väger 245 gram och har måtten 95x41x70 mm.

Modell: HP Photosmart 812