Sök
HP Ipaq 314 Travel Companion

HP Ipaq 314 Travel Companion

Utmärkt skärm och mediaegenskaper

2008-04-24

En kraftfull navigator med högupplöst skärm på 4,3 tum som enligt testarna inte bara hittar rätt. Den har också välutförda multimediaegenskaper med stöd för bland annat divx-filmer.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 428/500 "Messerscharfe 3-D-Darstellung"
PDA Essentials & Gps Advisor 8/10 "What it does do it does well"
What Laptop 6/10 "Poor quality speaker"

Vad tycker testarna?

Testarna delar ut mycket beröm för den skarpa och högupplösta skärmen som sitter i HP Ipaq 314 Travel Companion. Processorn som sitter i uppges räkna ut ruttberäkningar snabbt. Den anses dessutom gå väl ihop med extrafunktionerna som är implementerade. En testare menar att just mediafunktionerna är bättre utförda än vanligt med spellistor och divx-stöd. Enheten snappar snabbt upp satellitsignaler och har inga problem med att behålla mottagningen. Kartor återges klart och de visuella direktionerna är tydliga. Det testarna däremot tycker borde ha varit bättre är röstguidningen. Högtalaren producerar en alldeles får låg ljudvolym och en testare upplever problem med timingen för när direktioner läses upp.

Connect

"Messerscharfe 3-D-Darstellung"

Med tanke på skärmens storlek är 800x480 pixlar en hög upplösning. Det skriver tyska Connect som tycker att bilden blir kanon. Processorn som sitter i är kraftig och gör att uträkningen av rutterna går snabbt. Att enheten också besitter multimediaegenskaper går väl ihop med skärmen och den snabba processorn. Kartmaterialet som följer med anses av hög kvalitet och navigeringen fungerar överlag mycket bra. Den grafiska guidningen gör sitt jobb förtjänstfullt, men röstupplästa direktioner har problem med timingen. De kommer alldeles för tidigt, menar testaren. Dessutom levereras de inte med tillräckligt hög volym. Testaren tycker också att informationsfältet kunde ha varit bättre organiserat och att hastighetsbegränsningarna borde presenteras under körning.

Källa: www.connect.de (DE)

PDA Essentials & Gps Advisor

"What it does do it does well"

PDA Essentials & Gps Advisor ger mycket beröm för extrafunktionerna hos HP Ipaq 314 Travel Companion och skriver att det inte är ofta som de är så bra utförda. Testaren menar att möjligheten att skapa spellistor i mp3-spelaren, stöd för divx-filmer och spelen gör att det är en utmärkt enhet för semesterfiraren. Batteritiden är också bra nog för att multimediaegenskaperna ska kunna nyttjas även utanför bilen. Navigeringsfunktionerna utförs blixtsnabbt tack vare den snabba processorn och utmärkt mottagning. Kartor återges mycket klart tack vare den fina skärmen och direktionerna är tydliga. Röstguidningen uppges vara vältajmad, men den kunde ha varit lite högre. En solid presterare som är mer än värd sitt pris, menar PDA Essentials.

Källa: PDA Essentials & Gps Advisor (GB) nr 72

What Laptop

"Poor quality speaker"

Även What Laptop lovordar HP Ipaq 314 Travel Companion för de fina skärmegenskaperna. De skriver att det inte är många navigatorer som kan mäta sig på den punkten. Att gränssnittet är rent från knappar under navigering och att de dyker upp först när skärmen berörs är något som uppskattas då det möjliggör god kontroll utan att kartorna belamras. Det virtuella tangentbordet är stort och bekvämt, men det ogillas att inte siffrorna visas på samma skärmbild. Nattläget som gör kartorna mörkare underlättar då det minskar reflektioner. Satelliterna lokaliseras snabbt och enheten är bra på att omberäkna rutter vid felkörning. Visuellt fungerar guidningen, men röstdirektionerna lämnar mycket att önska då högtalaren är alldeles för klen. Högtalarens brister gör det också svårt att använda enheten som en handsfree. Detta är en mycket bra navigator som hade varit så mycket bättre om ljudegenskaperna varit av lika hög kvalitet som övriga funktioner.

Källa: What Laptop (GB) april 2008

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: HP Ipaq 314 Travel Companion är en gps-navigator med Sirfstar III mottagare. Den har en 4,3 tums skärm med upplösning om 800x430 pixlar. Navigatorn använder sig av Windows CE 5 och kommer med vägkartografi över Västeuropa från Nav N Go och inkluderar intressepunkter. Navigering sker med 2d- eller 3d-kartor och turn-to-turn röstguide. Extrafunktioner omfattar bland annat mp3-spelare, videospelare med divx-stöd, bildvisare och bluetooth. Tmc-mottagare finns som tillbehör. Har Centrality Titan Processor på 600 megahertz, 128 megabyte arbetsminne och 2 gigabyte lagringsutrymme som kan utökas med sd-minneskort. Mått 110x18x87 mm och vikt 187 gram.

Tillverkare: HP