Sök
Fujifilm Finepix Z700 EXR

Fujifilm Finepix Z700 EXR

Godkänd trots brister

2010-08-05

Testarna är mest nöjda med byggkvaliteten, designen och pekskärmen. Bristen på vidvinkel och framförallt prestationen vid högre ISO-värden drar dock ned helhetsintrycket något.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "en enkel, hyfsat billig kamera"
Trusted reviews 9/10 "… excellent value for money"
Digital versus 4/5 "… a fairly decent camera"

Vad tycker testarna?

Testarnas bild av Fujifilm Finepix Z700 EXR är inte helt samstämmig, men den är ändå övervägande positiv hos de flesta testare. De vanligaste brister som framhålls är tveklöst kvaliteten i dåligt ljus och med högre ISO-värden samt bristen på ordentlig vidvinkel. Styrkorna inkluderar en bra byggkvalitet och design, samt en stor och bra pekskärm (som dock får kritik för att vara svåranvänd i solljus). Åsikterna går isär ifråga om användarvänligheten, medan bildkvaliteten allmänt anses vara fullt godkänd, men inte mycket mer.

M3

"en enkel, hyfsat billig kamera"

Fujifilm Z700 EXR 1

M3 ser Z700 som en mycket enkel kamera med både de positiva och negativa aspekter det innebär. Det bästa med modellen är dess stora användarvänlighet. Den är väldigt enkel på många sätt och pekskärmen på baksidan är det allra bästa, då den tar bort pilligt knapptryckande. Framförallt bildbläddrande förenklas betydligt och modellen innehåller fler användbara funktioner för att göra det på ett bra sätt. Multitouch och lite mer förklaringar intill ikoner kunde dock ha gjort det hela ännu lite bättre. Bildkvaliteten är bra i bra ljus, men på högre ISO-värden blir det brusigt och odetaljerat. Färgerna är överlag bra, medan skärpan är tveksam på grund av det mycket kompakta objektivet. En sista trist aspekt av Z700 är zoomomfånget som inte ger mycket till vidvinkel och därmed är en aning begränsande.

Källa: m3.idg.se (SE)

Trusted reviews

"… excellent value for money"

Fujifilm Z700 EXR 2

Trusted reviews är överraskade över hur bra Fujifilm Finepix Z700 är och hur rolig den är att använda. Det finns några mindre problem att gå igenom, men de många styrkorna överväger. Autofokusprestandan i dåligt ljus kunde ha varit bättre, vilket är kamerans största svaghet, och möjligen hade linskvaliteten kunnat vara högre. Dock är det yttre stiligt och toppat med en välimplementerad pekskärm. Bildresultaten är fullt godkända, funktionerna som har inkluderats är bra och byggkvaliteten är utmärkt. Allt detta bidrar till en utmärkt kompaktkamera att ha i fickan och då priset också är förvånande lågt blir slutintrycket självklart mycket gott.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Digital versus

"… a fairly decent camera"

Fujifilm Z700 EXR 3

Digital versus tycker att Z700 sticker ut i Fujifilms Z-serie, då den fokuserar på kvalitativ teknologi istället för design. Detta är dock inget negativt, utan slutintrycket blir att det är en bra kamera. De största problemen med modellen är att linsen är undermålig utan någon riktig vidvinkel och att gränssnittet är irriterande. Andra brister inkluderar att den glansiga skärmen är omöjlig i direkt solljus, att redan ISO 800 uppvisar brus och att videoläget inte har någon zoom och bara monoljud. Dock uppvägs detta av ett antal positiva sidor. Designen är stilfull och skärmen är väldigt stor och har bra upplösning. Vidare finns det bra EXR-lägen och bilderna blir detaljerade. Till sist är gränssnittet ändå mer logiskt än på andra EXR-modeller.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Typ: Kompakt
Upplösning: 12 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 5x/4x
ISO: 100-1600, 3200 endast på 6 MP
LCD: 3,5 tum, 460 000 pixlar
Råformat: Nej
Video: max 1280x720 i 24 fps
Minne: 30 MB internt, SD/SDHC-kortplats
Batterikapacitet: Iu
Anslutningar: AV ut, HDMI, USB 2.0
Övrigt: ansiktsigenkänning, hund- och kattigenkänning
Mått: 98,1x59,0x20,3 mm
Vikt: 158 gram inklusive batteri och minneskort.