Sök
Fujifilm Finepix Z33WP

Fujifilm Finepix Z33WP

Världens minsta undervattenskamera

2009-09-09

Om du letar efter en kul, enkel och billig strandkamera för familjens semester har du hittat rätt med Fujifilm Finepix Z33WP. Men är du lite mer kräsen vad gäller bildkvalitet bör du fortsätta leta.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 3/5 ”Rolig, hipp och billig”
FOTO - ”Ytterst fickvänlig”
Digitalfoto 71/100 ”Världens minsta undervattenskamera”

Vad tycker testarna?

En perfekt lek- och strandkamera för familjens semestrar. Men mycket mer än så kan inte Fujifilm Finepix Z33WP skryta med att vara. Den benämns visserligen som undervattenskamera, men att den bara tål 3 meters djup, saknar stötskydd och köldklassning gör att en av testarna istället vill benämna den som ”snorklingskamera”. Bildkvaliteten är sådär, och det finns nästan inga manuella inställningsmöjligheter. Ergonomin är inte den bästa och den minimala storleken gör att den är svår att hålla i. Stort plus för det låga priset.

Digitalfoto för alla

”Rolig, hipp och billig”

En bra strandkamera för familjesemester, så beskriver testaren Fujifilms nya undervattenskamera, Z33WP. Den tål att vara 3 meter under vattnet, men bara i två timmar. Stötskydd och köldklassning saknas. Seghet kan sammanfatta både zoomen, som för övrigt bara erbjuder 3x, och bildvisningsläget. När det kommer till bildkvaliteten så får detaljåtergivningen godkänt, men endast för mindre bilder och medelstora förstoringar. Bilderna har också en aning blåstick. En kul kamera där det låga priset väger upp de brister som noteras.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 8 2009

FOTO

”Ytterst fickvänlig”

Även denna testare menar att Fujifilm Finepix Z33WP saknar stötskydd. Höljet som är delvis av metall, känns plastigt och utformningen gör den hal och osäker att hålla i. Tidningen FOTO nämner också att en lucka som skydd för objektivet saknas, och varnar för smuts och fläckar på linsen. Vidare saknar man bildstabilisering och anser att batteriet är klent. Går hyfsat fort att ta bilder och kvaliteten är hyfsad både under och över vatten. Trots de svaga sidorna så innebär det låga priset att kameran rekommenderas för mindre ambitiösa äventyr.

Källa: FOTO (SE) nr 7-8 2009

Digitalfoto

”Världens minsta undervattenskamera”

Digitalfoto benämner Finepix Z22WP som en ”snorklingskamera” snarare än en undervattenskamera, då den endast tål 3 meters djup. Testaren är missnöjd med kamerans ergonomi, det kompakta formatet gör kameran svår att hålla och man rekommenderar handledsrem. Få manuella inställningsmöjligheter gör att kamera passar dåligt för fotoentusiaster, och bildkvaliteten blir lidande av att exempelvis iso-värdet inte kan väljas manuellt. Sammanfattningsvis en kul och enkel kamera som vem som helst kan använda, men en van dykare kommer säkerligen att välja ett annat alternativ.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 8 2009

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta:

Fujifilm Finepix Z33WP
Typ: Kompakt
Upplösning: 10 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 3x/5,7x
ISO: 100-1600
LCD: Skärm på 2,7 tum
Råformat: Nej
Video: Med ljud, maximalt 640x480 pixlar i 30 fpsMinne: 50 megabyte inbyggt, sd/sdhc-kortplats
Batterikapacitet: Uppladdningsbart batteri, cirka 200 bilder
Anslutningar: USB/av utÖvrigt: Undervattenskamera, många olika bildlägen och effekter, bloggläge med mera.
Mått: 92(b)x60(h)x21(d) mm
Vikt: 110 gram utan batteri och tillbehör.

Tillverkare: Fujifilm