Sök
Fujifilm Finepix S200exr

Fujifilm Finepix S200exr

Kraftfull sensor från Fujifilm

2010-04-15

Fujifilm Finepix S200exr är en kamera som imponerar med sin exr-sensor, användarvänlighet och prestanda. Överlag är testarna överens om att denna kompaktkamera är en stark konkurrent på marknaden.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet uk 8.2/10 “Giving you your money's worth.”
Trusted Reviews 10/10 "Unquestionably the most exciting camera this year. "
Digital Camera Review 4/5 "This Fuji is pretty hard to beat."
Steve's Digicams 8/10 "Consumerfriendly!”

Vad tycker testarna?

S200exr är en imponerande kamera. Dess exr-sensor kommer från föregångaren F200exr och imponerar på testarna. Testarna tycker att Fujifilm lyckats med att skapa en användarvänlig kamera som möjliggör bilder av god kvalitet. Kameran får dock kritik på vissa punkter, men överlag är testarna överens om att denna kompaktkamera är en stark konkurrent på marknaden.

Cnet uk

“Giving you your money's worth.”

Fujifilms FinePix S200EXR erbjuder funktioner och hantering som en digital systemkamera, men till ett mycket lägre pris, skriver testaren, och fortsätter med att konstatera att kamerans exr-sensor, dess optiska zoom och kamerans pris tillsammans utgör en god affär. Testaren tycker att kontrollerna, som finns både på baksidan och ovansidan, gör att kameran går att kontrollera med lätthet. Testaren uppskattar lägena ”pro focus”- och ”pro low light”, och att kameran ger möjlighet till både råformat och jpeg-format. Slutligen framhålls sensorn som kamerans höjdpunkt, även om testaren kritiserar att exr-funktionerna inte integreras med resten av kameran.

Källa: reviews.cnet.co.uk

Trusted Reviews

"Unquestionably the most exciting camera this year. "

200S200exr är en kombination av Fujifilms F200exr och S100fs, vilket ger ett strålande resultat enligt Trusted Reviews. Fokus i berömmet ligger på sensorn och de möjligheter den erbjuder. Exr-sensorns tre lägen, normal med 12 megapixel, 6 megapixel med ljuskänslighet och ett läge med dynamiskt omfång, kompletterar varandra på ett sätt som helt faller testaren i smaken.

Källa: www.trustedreviews.com

Digital Camera Review

"This Fuji is pretty hard to beat."

Testaren tycker att S200exr är snarlik Fujifilms tidigare modell S100fs, men att den stora skillnaden är exr-sensorn och exr-processorn. Vidare upplevs iso-prestandan som den bästa i sin klass, och Digital Camera Review vågar sig till och med på att hävda att detta är den bästa ultrazoom de någonsin testat. Kameran upplevs utöver det ligga bra i handen och att de olika möjliga inställningarna ger användaren stor flexibilitet i att skapa foton efter eget tycke.

Källa: www.digitalcamerareview.com

Steve's Digicams

"Consumerfriendly!”

200EXRDetta är enligt testaren en innovativ kamera med flera användarvänliga och kreativa inställningar. S200exr är en klass för sig med sin strålande bildkvalitet och prestanda. Testaren anser dock att det är en stor nackdel att kameran endast kan fota med 6 megapixels upplösning när exr-läget används, vilket annars anses vara en av kamerans mest lockande funktioner enligt Steve's Digicams.

Källa: www.steves-digicams.com

Cirkapris: 4100 kronor

Produktfakta: Typ: Kompaktkamera/superzoom
Upplösning: 12 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 14,3x optisk zoom motsv. 30,5-436 mm
ISO: 100–12800
LCD: 2,7 tum, 230000 pixlar
Råformat: Ja
Video: Ja
Minne: 47 MB inbyggt minne, sd/sdhc
Batterikapacitet: 370 bilder
Anslutningar: a/v, usb 2.0
Övrigt: Elektronisk sökare, dubbel bildstabilisator.
Elförbrukning: -
Mått: 134 x 94 x 145 mm
Vikt: 835 gram