Sök
Fujifilm Finepix JZ500

Fujifilm Finepix JZ500

Mycket för pengarna

2010-06-24

Testarna uppskattar det yttre hos Fujifilm Finepix JZ500 och anser också att kameran erbjuder mycket för pengarna. Den största svagheten är att bildkvaliteten varierar påtagligt.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 3,5/5 "Fujifilm offers a very good value"
Steve's Digicams "… a compact super-zoom"
Colorfoto "Kauftipp Preis/Leistung!"

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter om den bildkvalitet kameran ger går isär, men det huvudsakliga intrycket är att JZ500 kunde ha haft en jämnare kvalitet på fotona. Det yttre får annars överlag goda betyg. Både färgen, byggkvaliteten och designen framhålls som bra. Priset är också en av de huvudsakliga styrkorna hos modellen och testarna är ense om att man får mycket för pengarna. Videoinspelningen får också godkänt. 10x zoom är självklart en anledning till att man köper denna modell, men tyvärr lever inte fotonas kvalitet inte riktigt upp till den standard som andra funktioner sätter.

Cnet

"Fujifilm offers a very good value"

Fujifilm Finepix JZ500_3Cnet uppskattar hur många trevliga funktioner JZ500 har i förhållande till det överkomliga priset. Designen är också en av modellens styrkor och att storleken gör den passande för att stoppa ned i fickan bidrar till ett positivt helhetsintryck. Vidvinkeln och den tiofaldiga zoomen tillhör också de viktigaste skälen till att välja denna kamera. Menysystemet är logiskt och fungerar bra. Kontrollerna är enkla att hantera, men modellen känns lite för tunn och kan vara svår att få ett optimalt grepp om. Vissa av de extrafunktioner som finns tillagda känns en aning onödiga, vilket ger känslan att kameran hade kunnat vara ännu bättre utrustad till samma pris. Den svaghet som man får ha mest överseende med om man ska köpa modellen är dock att dess bildkvalitet är en aning oförutsägbar. Vissa foton håller inte riktigt måttet, men den som vill åt den starka zoomen kan kanske ursäkta denna brist.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Steve's Digicams

"… a compact super-zoom"

Steve's Digicams gillar att JZ500 ger bra fotokvalitet utomhus. Ansiktsigenkänning är också en användbar funktion som finns inkluderad. Den solida byggkvaliteten och den långa batteritiden är några av de praktiska aspekterna som sticker ut som mest positiva. Automatikläget hjälper till på ett bra sätt att göra det bästa fotourvalet. Dessutom är HD-filmläget onekligen imponerande i 24 fps. Dock finns det också ett par brister hos modellen. Fotoprestationen är sämre än genomsnittet och detta är särskilt tydligt inomhus. Att det inte finns något läge för kontinuerligt fotande är också en svaghet, liksom att fyrvägskontrollen inte har några tydliga märkningar som förklarar funktionerna.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Colorfoto

"Kauftipp Preis/Leistung!"

Fujifilm Finepix JZ500_4Colorfoto tycker att Fujifilm Finepix JZ500 förmedlar ett gediget intryck med sitt solida, silverfärgade metallhölje. 10 gångers zoom, en 14 megapixels sensor och en mekanisk bildstabilisator imponerar. Dock märks det att kameran är en lågprismodell då Fujifilm har valt att spara in på de manuella inställnings- och möjligheterna. Istället förlitar sig modellen på automatiska funktioner som anpassar inställningar efter analys av fotosituationen. Bildkvaliteten tjänar på att upplösningen är hög och att bildstörningarna är små. Dock är det bara vid ISO 100 som objektkontrasten är hög. Bildkvaliteten kan sammanfattas med att den är bättre än genomsnittets så länge ljusförhållandena är goda. Autofokusen kunde ha varit bättre, men håller definitivt för en jämförelse med andra kompaktkameror. Skärmen är ganska vanlig och ger en förhandsvisning som stämmer rätt väl överens med den faktiska bilden. Det låga priset är också positivt.

Källa: www.colorfoto.de (DE)

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta: Typ: Kompakt
Upplösning: 14,1 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): 10x/6x
ISO: 100-3200
LCD: 2,7 tum, 230000 pixlar
Råformat: Nej
Video: Max 1280x720 i 24 fps
Minne: 50 MB internt, SD-/SDHC-kortplats
Batterikapacitet: 230 bilder
Anslutningar: Video ut, hdmi, usb 2.0
Övrigt: Ansiktsdetektion med röda-ögon-borttagning, inbyggd optisk bildstabilisator
Mått: 97x29x57 mm
Vikt: 148 gram