Sök
Fujifilm Finepix F440

Fujifilm Finepix F440

Enkel och familjevänlig digitalkamera

2005-05-02

Testarna anser att digitalkameran är robust, kompakt och mycket enkel att använda. Dock finns det brister i skärpa och färgåtergivning som inte alla användare är villiga att acceptera.
Testkälla Kommentar
ColorFoto “Schnell zur ständigen Begleiterin”
PC för alla “Bilderna blir inte helt skarpa”
Digital Camera Info “An inexpensive, point-and-shoot camera”
DC Resource “Very easy to use”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att kameran är otroligt kompakt och att den känns stabil och ligger bra i handen. Kameran är lätt att ta med sig överallt och lika enkel att använda. Kameran får en del kritik för att färgåtergivningen inte stämmer riktigt, inte heller skärpan är till belåtenhet hos några av testarna. Omdömet är dock att kameran är bra och snabb samt bör passa bra för den som vill kunna ta snabba bilder utan större ansträngning.

ColorFoto

“Schnell zur ständigen Begleiterin”

F440-Zoom-in

ColorFoto testar förutom Fujifilm Finepix F440 även Canon Powershot S60, Kodak CX7530, Kodak LS753, Konica Minolta Dimage X50, Nikon Coolpix 520, Samsung Digimax V50, Sony DSC-W1, DSC-F88 samt DSC-P100. Testsegrare är Sony DSC-P100 medan Fujifilm Finepix F440 kommer på en åttondeplats. Testaren menar att kameran går snabbt att starta upp. Kameran kan utan större problem rent bildmässigt konkurrera med 5 megapixelkameror, anser testaren vidare. Upplösningen blir hög och bilderna håller en genomgående hög kvalitet.

Källa: ColorFoto, nr 10 2004
PC för alla, nr 2 2005
Till Digital Camera Infos hemsida
Till DC Resources hemsida

PC för alla

“Bilderna blir inte helt skarpa”

F440-Zoom-cl

PC för alla testar förutom Fujifilm Finepix F440 även Panasonic Lumix DMC-FX7, Pentax Optio SV samt Sony DSC-L1. Testvinnare är Pentax Optio SV medan Fujifilm Finepix F440 hamnar på en fjärde och sista plats. Testaren menar att kameran är liten och kompakt samt samtidigt enkel att använda. Den är enkel att sätta på med ett skjutreglage, men sätts också alltför lätt på av misstag. Kameran är snabb både vid start och vid varje bild. Zoomreglaget känns lite knepigt att använda och det är alltför lätt att skymma blixten med fingret. Bilderna kunde gärna ha varit skarpare och färgerna känns inte riktigt korrekt återgivna.

Digital Camera Info

“An inexpensive, point-and-shoot camera”

Digital Camera Info menar att tillverkaren skapat en kamera som är snygg och mycket kompakt samtidigt som den erbjuder en hel del nyttiga funktioner. Färgåtergivningen är inte riktigt korrekt. Inte heller skärpan är till belåtelse, den får godkänt men inte mer. Designen av kameran är ganska minimalistisk, vilket betyder att man som användare har ett ytterst begränsat antal knappar och reglage man måste lära sig att använda. Designen är bra, det enda testaren saknar är något slags skydd för USB-porten. Menyerna är enkla att lära sig och kameran är enkel att använda. Det bör vara ett bra köp för den som vill ha en enkel och kompakt kamera, anser testaren.

DC Resource

“Very easy to use”

F440-Zoom-si

DC Resource påpekar att man måste köpa ett extra minneskort eftersom det medföljande endast rymmer sju stycken bilder i hög upplösning. Batteriet räcker till 150 bilder per laddning vilket inte imponerar. Kameran är otroligt kompakt och kan tas med precis överallt, man bör dock tänka på att den lätt får repor. Den känns stabil och kontrollerna är välplacerade. Kameran är relativt snabb med 1,7 sekunder mellan varje bild. Bildkvaliteten är riktigt bra, färgåtergivning och exponering fungerar utan problem. Bilderna framstår som något mjuka men det utgör inte något större problem enligt testaren.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Fujifilm Finepix F440 är en 4 megapixels digitalkamera med en effektiv bildupplösning på 2304x1728 pixlar. Objektivet motsvarar 38-130 mm på en 35 mm kamera, ljusstyrkan är 2,8-4,9. Kameran har 3,4x optisk zoom. Fokuseringen sker med automatik och närgränsen är 9 cm. Kameran har en optisk sökare. Bildskärmen är 2,0 tum stor. Ljuskänsligheten kan ställas in på ISO 80, 100, 200 eller 400. Slutartiderna varierar mellan 2-1/2000 s. Kameran har en självutlösare på 10 s. Vidare har kameran en inbyggd blixt som kan ställas in på auto, röda ögon-reducering, slow, av och på. Kameran kan spela in film 320x240 10 fps i 60 s samt 160x120 10 fps i 180 s. Filmen spelas in med ljud. Befintliga anslutningar är USB 1.1, video-ut samt nätdel. Batteriet är ett Li-ion NP-30. Kameran har stöd för Pictbridge. Dimensionerna är 75x62x21 mm och väger 150 gram.

Modell: Fujifilm Finepix F440

Tillverkare: Fujifilm