Sök
Fujifilm Finepix 50i

Fujifilm Finepix 50i

Lyckad kombination

2002-03-21

Fujifilm Finepix 50i är något så ovanligt som en lyckad kombination av digitalkamera och MP3-spelare. Den anses dock vara dyr och så är det det här med minneskapaciteten.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 "Results are excellent"
Cnet 8/10 "Mp3 playback most impressive"
Digital Camera 92/100 "Takes great snaps and sounds good"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Fujifilm Finepix 50i är en lyckad kombination av digitalkamera och MP3-spelare. Två av testarna anser att 50i ger mycket bra bildkvalitet, medan den tredje tycker att bildkvaliteten är medelmåttig. Alla är överens om att den har mycket bra MP3-uppspelning. 50i får dessutom pluspoäng för att den är liten, kompakt och snygg. Nackdelarna är att den är dyr, att lagringsutrymmet är för litet och att det inte finns någon optisk zoom. Det går dock att skaffa ett större minneskort vid behov.

T3

"Results are excellent"

T3 är mycket positiva till Fujifilm Finepix 50i och menar att den lyckas klara av flera uppgifter på ett mycket bra sätt. Den producerar överlägset bra foto, kan användas som webbkamera och fungerar förvånansvärt bra som MP3-spelare. 50i är dessutom liten, kompakt och snygg, faktiskt något mindre än föregångaren 40i. Testaren anser att det är svårt att hitta en kamera i den här prisklassen som presterar bättre vad gäller bildernas skärpa och färg. En nackdel är bristen på lagringsutrymme.

Källa: T3, Christmas 2001
Till Cnet Asias hemsida
Digital Camera, nr 2 2002

Cnet

"Mp3 playback most impressive"

Cnet skriver att Fujifilm Finepix 50i är något så ovanligt som en multifunktionell produkt som fungerar bra. Fördelarna är att den är liten, kompakt, har mycket bra MP3-uppspelning, snygg design och en praktisk adapter. Nackdelarna är att den är dyr, att bildkvaliteten är medelmåttig, att gränssnittet inte är så användarvänligt och att det inte finns någon optisk zoom. Utomhus tar den fantastiska bilder, men inomhus och i mörker var bildkvaliteten inte alls lika hög. 50i är dock idealisk på resan för den som behöver både en digitalkamera och en MP3-spelare. Men om du främst behöver en bra digitalkamera finns det bättre i den här prisklassen.

Digital Camera

"Takes great snaps and sounds good"

Digital Camera är skeptiska till att kombinera digitalkameror med MP3-spelare, men testaren tycker att Fujifilm har lyckats bra med Finepix 50i, den skiljer sig markant från de andra hybriderna på marknaden då musikspelaren producerar ljud med ”nästan CD-kvalitet”. Vad gäller bildkvalitet kan 50i tävla med de flesta kameror i mellanklassen.  Nackdelarna är att blixten sitter för nära objektivet, att kameran är dyr för att vara en konsumentprodukt och att det saknas optisk zoom samt manuella funktioner. Testaren tycker också att det skulle behövas ett större lagringsutrymme. På SmartMedia-kortet får det bara plats 8 bilder med hög kvalitet eller 15 minuter inspelad musik vilket inte räcker så långt.

Cirkapris: 6995 kronor

Produktfakta: Fujifilm Finepix 50i är en kombinerad digitalkamera och MP3-spelare. Finepix 50i är uppföljaren till 40i och bjuder på förbättrad fjärrkontroll, bättre linsskydd, adapter och röstinspelning. Den har en 2,4 megapixels CCD som interpolerat presterar 4,3 miljoner bildpunkter, 3,75x digital zoom och maximal upplösning på 2400x1800 bildpunkter. Slutarhastigheten är 1/4-1/1000 sekund. Det går inte att ställa in fokus manuellt. 50i har ett SmartMedia-kort på 16 MB, MP3-inspelning och uppspelning och kan ta upp till 80 sekunders AVI JPEG-film med ljud. Det finns även en 1,7 tums LCD-skärm, reducering av röda ögon och webbkamerafunktionalitet. Kameran har måtten 24x86x71 mm och väger 190 gram.

Modell: Fujifilm Finepix 50i