Sök
Casio Exilim EX-Z3

Casio Exilim EX-Z3

Perfekt att bära med sig

2003-06-02

Casio Exilim EX-Z3 väger bara 126 gram och har 3,2 miljoner pixlar. Kameran har ett internt minne på 10 MB och testarna berömmer design, storlek, bildkvalitet och funktioner såsom Best Shot.
Testkälla Kommentar
DP Reviews "Casio do have a knack for tactile design"
PC för alla "Liten kamera – stor skärm"
Steve´s Digicams "At the top of our list"
Akamera "Et av de mest spennende kameraene"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av att Casio Exilim EX-Z3 är en så kompakt och liten kamera, men att den ändå har en rad olika funktioner, även om vissa testare saknar mer manuell kontroll. Bildkvaliteten får bra betyg från flera håll, även om rödtoner, blåtoner, detaljrikedom och färger diskuteras fram och tillbaka. Kamerans makrofunktion får beröm och överhuvudtaget verkar testarna tycka att kameran är kapabel och håller hög standard inom de flesta områden.

DP Reviews

"Casio do have a knack for tactile design"

Casio-Exilim-EX-Z3-bak

DP Reviews säger att Casio Exilim EX-Z3 är en slimmad och kompakt digitalkamera som är lätt att ha med i fickan. Kameran känns välbyggd och snygg och är lätt att hålla i. Alla kontroller känns hållbara och sitter bra till. LCD-displayen är mycket stor, vilket kameran kommer vinna många köpare på, spår testaren. Dock önskar testaren att upplösningen hade varit bättre hos displayen. Tråkigt att kameran saknar videoutgång. Kameran är imponerande snabb både när det gäller uppstart och tiden mellan bilder. Även autofokusen är snabb. Testaren menar att detta gör att kameran känns mer direkt än många andra digitalkameror. Batteritiden är oerhört imponerande och klarade i testen nära på 3 timmar och 285 bilder. Kamerans automatiska vitbalans fungerar väl i alla normala situationer. Kamerans förmåga till makrobilder är imponerande. Bilderna är i de flesta fall skarpa och har fina detaljer. Färgerna är i allmänhet bra även om de blå tonerna kan vara övervägande i vissa fall. Även röda toner kan vara lite överexponerade i vissa fall. Upplösning och skärpa får dock beröm. En mycket kapabel kamera med en hel del bra funktioner.

Källa: Till DP Reviews hemsida
PC för alla, nr 5 2003
Till Steve's Digicams hemsida
Till Akameras hemsida

PC för alla

"Liten kamera – stor skärm"

PC för alla menar att Casio Exilim EX-Z3 är en oerhört liten kamera som trots detta har den största skärmen i PC för allas test. Menysystemet fungerar utan problem och kameran utnyttjar kamerans bildskärm för information vilket är mycket bra. Dockningsstationen som medföljer är smidig, men inte lika rolig att ha med sig om man ska ut och resa. Bildkvaliteten anses vara si och så då man upplever att bilderna har en gul ton. Även färgerna kunde vara bättre i övrigt då testaren saknar den där lilla extra lystern. En kamera som är trevlig, men som inte slår sina konkurrenter. PC för alla testar förutom Casio Exilim EX-Z3 även 9 andra digitalkameror där Sony DSC P72 blir testvinnare.

Steve´s Digicams

"At the top of our list"

Casio-Exilim-EX-Z3-liten

Steve's Digicams tycker att Casio Exilim EX-Z3 är en kamera som erbjuder mycket funktioner i ett kompakt paket. Produkten är lätt att ta med sig överallt och att ha i fickan. Konstruktionen känns solid och ergonomisk. Designen och konstruktionen gör att kameran känns som en högkvalitativ kamera. Testaren menar att kameran passar perfekt för turisten som tar mycket bilder utomhus. Kameran startar upp oerhört fort och känns överhuvudtaget kapabel. Prestandan hos kameran imponerar på testaren liksom de många finesserna. De olika sceninställningarna är användbara och klarar av de flesta situationer. Mest imponerar dock den stora LCD-displayen på testaren. De flesta digitalkameror har inte en så stor display, vilket gör att denna kamera sticker ut från mängden. Batteritiden är klart godkänd. Testaren rekommenderar inköp av ett minneskort då det interna minnet snabbt tar slut. Bildkvaliteten är i huvudsak mycket god. Den enda svagheten man kan finna är bilder tagna vid lite ljus och utan blixt. Förutom detta är kameran perfekt för både inomhus- och utomhusbilder.

Akamera

"Et av de mest spennende kameraene"

Akamera anser att Casio Exilim EX-Z3 är en spännande kamera som är oerhört liten. Testaren hade redan innan stora förhoppningar på den här kameran, mycket med tanke på kamerans kompakta och snygga design liksom dess stora LCD-display. Man menar att kameran på pappret är oerhört svårslagen i den här klassen. Kameran är väldigt användarvänlig och menyerna är lätta att förstå. Funktioner och finesser är enkla att lära sig. Att komponera bilder blir ännu smidigare med den stora displayen. Däremot kunde displayen vara bättre i starkt liksom svagt ljus och displayen kunde även vara mer detaljerad. Fokusen kunde vara precis men den är i gengäld väldigt snabb, till och med en av de snabbaste man sett. De manuella inställningarna och möjligheterna att påverka exponeringen är inte alltför många och kameran passar därför kanske inte de mer avancerade användarna. Batterikapaciteten är god för en så liten kamera. När det gäller bildkvaliteten är färgerna riktigt bra, men det kunde vara lite mer dynamik i färgerna. Exponeringen är klart godkänd men vissa bilder kan kännas något överexponerade. Makrofunktionen hos kameran är mycket god. Bildkvaliteten duger dock för de flesta bilder och situationer. En oerhört bra och liten kamera till ett bra pris, även om man ibland kan önska mer manuell kontroll.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Casio Exilim EX-Z3 är en digitalkamera med en maximal upplösning på 2048x1536 bildpunkter och 3,2 miljoner effektiva pixlar. Kameran har 3x optisk zoom och 4x digital zoom. Bilder sparas i JPEG-format. Kameran har ett internt minne på 10 MB och det går även att använda SD/MMC- kort för lagring av bilder. Det går även att ta rörliga bilder med ljud. Hur länge man kan ta rörliga bilder beror på hur mycket minneskapacitet som finns tillgängligt. Maximal upplösning är 320x240 bildpunkter. Det finns en del manuella inställningar vad gäller slutare och ISO. Vitbalansen har fyra förinställda lägen att välja mellan. Menyerna finns på sex olika språk. Funktioner så som en speciell makrofunktion och 21 förinställda scener finns att tillgå. Kameran har en 2 tum stor LCD-display i färg med 85,0000 pixlar, liksom en optisk sökare. Kameran ansluts till dator via USB. Ett uppladdningsbart Lithium-Ionbatteri följer med i köpet liksom en dockningsstation som bland annat laddar batteriet. Casio Exilim EX-Z3 väger 126 gram och har måtten 87x67x23 mm. 

Modell: Casio Exilim EX-Z3