Sök
Casio Exilim EX-Z1000

Casio Exilim EX-Z1000

Lätt och bra för nybörjaren

2006-10-11

En kamera med 10 megapixlar som är lättanvänd och fungerar bra att använda för nybörjaren. Casio Exilim EX-Z1000 tar bra bilder även om man inte vet hur alla inställningar skall vara.
Testkälla Betyg Kommentar
What digital camera 85/100 "Helluva lot for your money"
Digitalfoto 22/25 "Trevlig och pålitlig kamera"
Steve's digicams (US) "Reproduce crystal-clear images"
Trusted reviews 9/10 "It's beautifully put together"
Digitalfoto för alla 8,7/10 "Enastående skärm"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Casio EX-Z1000 är en kamera med hög kvalitet. Den tar fina bilder och är lätt att använda för nybörjaren. Negativ kritik får den bland annat för att det blir lite sämre bilder när man tar på rörliga motiv. Det går att zooma med precision i millimetersteg. Vill man ha en lättanvänd kamera för bilder på sekunden verkar detta vara ett bra val. Vid snabb bildtagning blir bilderna häpnadsväckande bra på grund av kamerans fina autofokus. En testkälla blev också förvånad över kamerans kapacitet att ta bra bilder inomhus utan att använda autoblixt. Best shot-knappen omnämns i de flesta tester eftersom man med den kan få fram en meny som visar inställningar för att ta bilder i olika miljöer.

What digital camera

"Helluva lot for your money"

Casio Exilim EX-Z1000 bakWhat digital camera tycker att EX-Z1000 utseendemässigt ser väldigt enkel ut. Invändigt är den emellertid väldigt sofistikerad. Man kan välja att ha datum printat på bilder, vilka man också kan ändra om det skulle råka bli fel datum. Man kan också titta på gamla bilder och göra smärre ändringar. Så gott som alla funktioner går via meny-knappen, vilket gör den lite långsam. Från avstängt läge tar det 1,3 sekunder att ta en bild, vilket anses vara bra. Exponeringen är mycket bra och fokuseringen är till största delen bra, det blev lite sämre när man tog bilder på rörliga motiv. Trots priset så får man väldigt mycket för pengarna om man köper en EX-Z1000

Källa: What digital camera (GB) oktober 2006

Digitalfoto

"Trevlig och pålitlig kamera"

Casio Exilim EX-Z1000 närbildDigitalfoto tycker att EX-Z1000 är en trevlig överaskning som imponerar på flera sätt. Den ger mycket detaljrika bilder som man kan dra upp till ovanligt stora storlekar. Från avstängt läge tar det en sekund att ta en bild, och bilderna blir bra eftersom kameran har en snabb autofokus. Man kan zooma med precision i millimetersteg. EX-Z1000 är ytterst enkel att hantera, vilket beror på att man kan komma åt inställningsmöjligheter runtom kamerakroppen. På ovansidan sitter displayknappen, som ger tillgång till en inställningsmeny varifrån man enkelt kan ställa in bildstorlek, blixtläge, fokusmetod, bildstabilisator med mera. Skärmen är förbluffande bra i solljus. Ovanligt är att man kan ställa in blixtintensiteten. Testaren blev förvånad över kamerans förmåga att ta nästan perfekta bilder inomhus utan att autoblixten användes.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 9 2006

Steve's digicams (US)

"Reproduce crystal-clear images"

Steve's digicams tycker att Casio EX-Z1000 ligger bra i handen och att den tar fina bilder med bra upplösning som ger kristallklara bilder i väldigt stora storlekar. Man uppmärksammar också att EX-Z1000 är den första i dess serie att ha 2,8 tums lcd-skärm och att titta på bilder ute i starkt ljus fungerar bättre än någonsin tidigare. I USA lanseras kameran med eBay Best Shot Mode, vilket är en funktion som ger bilder på föremål i perfekt storlek för att lägga upp på eBay. Man lyfter också fram best shot-knappen, med vilken man kan komma åt en bildmeny som förser användaren med ett antal inställningar för att problemfritt ta foton i olika miljöer. Man kan också spela in filmer med ljud till en storlek av 25 bilder i sekunden. Batteriet, Li-ion, klarar 360 bilder och laddas med den medföljande vaggan/laddaren. Kamerans innehåll förs över till dator genom usb.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Trusted reviews

"It's beautifully put together"

Casio Exilim EX-Z1000 ovanifrånTrusted reviews tycker att Casio Exilim EX-Z1000 är en superb kamera med kanske lite överdrivet många pixlar, nämligen maffiga 10 megapixlar, som vid tillfället för testet gör den till den kraftfullaste digitala pocketkameran i världen. Man anser att EX-Z1000 är en kamera som ger mycket för pengarna, och att det skulle vara en väldigt bra kamera även med lite färre pixlar. Den är fint sammansatt, är gjord av rostfritt stål och den är liten nog att passa bra i skjortfickan. Trots pixelkraften är den designad för att vara smidig och lätt att använda. Under best-shot-mode finns en meny som visar upp en rad bilder i olika miljöer, nattid, porträtt eller naturbilder, där man också kan se vilka inställningar som passar bäst i de olika miljöerna. Man säger att Casio Exilim EX-Z1000 skapar skarpare och mer detaljerade bilder än någon annan kamera som testats. Man anser också, på grund av att den är lätt att använda, att den är en utmärkt kamera för nybörjare.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Digitalfoto för alla

"Enastående skärm"

Digitalfoto för alla börjar med att berömma den stora skärmen som till och med kan avläsas med solglasögon. Eftersom kameran har lika hög upplösning som många systemkameror men endast hälften så stor sensor så undrar man hur bilderna blir. Resultatet är överraskande bra. Det finns knappt några färgfel och bruset är fint kontrollerat. Objektivet ger en bra skärpa ända ut i hörnen. Kameran utses till "Testvinnare" av tidningen.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 13 2006

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Casio Exilim EX-Z1000 är en 10 megapixel digitalkamera, med en effektiv bildupplösning på 3648x2736 pixlar. Bilderna sparas som jpeg på secure digital minneskort. Objektivet motsvarar 38-114 på en 35mm kamera. Den har 3x optisk zoom och 4x digital zoom. Närgränsen är 6 cm. Bildskärmen är 2,8 tum. Filmer kan spelas in i 640x480 pixlar. Måtten är 92x58x22 och vikten 185 gram.

Tillverkare: Casio