Sök
Casio Exilim EX-Z100

Casio Exilim EX-Z100

Kameran lagom

2008-09-05

En kompaktkamera som bjuder på en mängd fina funktioner och har ett enkelt och lättnavigerat menysystem. Kameran kanske inte sticker ut men är inte heller någon besvikelse.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 "It certainly won't dissapoint"
Cnet 8,1/10 "The Exilim EX-Z100 is another success for Casio"
Infosync 55/100 "Advanced face-detection and automatic shutters"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att kameran är en mycket fin produkt i sin klass och den med sina fina funktioner, såsom Auto Shutter och YouTube-uppladdning, samt lättnavigerade menyer gör den till en mycket prisvärd kompaktkamera. Auto Shutter är en funktion som anpassar fotoögonblicket efter skakningar, leenden eller annat. Även om någon av testarna tycker att den är hemsk och producerar undermåliga bilder så tycker de flesta att bildkvaliteten duger och att det nya vidvinkelobjektivet med 4x zoom är ett plus. Batteriets livslängd och den smidiga designen nämns också i positiva ordalag.

Trusted reviews

"It certainly won't dissapoint"

Casio Exilim Z-100 1Trusted reviews tycker att Casio Exilim EX Z-100 är ett bra exempel på en modern genomsnittlig kompaktkamera och att den är välgjord och har känslig design. De tycker att den har en hel del användbara funktioner, bland annat den fina Auto Shutter-funktionen och även YouTube-funktionen som gör det enkelt att filma och ladda upp sina klipp. Vidare menar man att bildkvaliteten är mycket god under normala förhållanden och att det nya 28 mm vidvinkelobjektivet gör den mer mångsidig. Några andra klara plus är den fina livslängden på batteriet vilket gör kameran till en utmärkt kompis på semestern till det mycket överkomliga priset, menar testaren och konstaterar slutligen att kameran kanske inte sticker ut på en mättad marknad men att den verkligen inte heller är någon besvikelse.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Cnet

"The Exilim EX-Z100 is another success for Casio"

Casio Exilim Z-100 2Cnet tycker att Exilim EX-Z100 är ännu en succé för Casio och menar att den är en studie i vad en kompaktkamera kan vara, dessutom till ett överkomligt pris. De tycker att kameran ser fantastisk ut och att den är fickvänlig och menar vidare att den nya videoknappen är ett plus. De tycker även att det nya vidvinkelobjektivet är mycket bra för en kompaktkamera och att den har en hel del nyttiga funktioner. Kameran fungerar fint och har en snabb autofokus och enkla menyer som gör den enkel att hantera, menar testarna. Dock är testarna inte helnöjda med bildresultatet då den har lite problem kontrastrika motiv.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Infosync

"Advanced face-detection and automatic shutters"

Casio Exilim Z-100 3Infosync tycker att kameran är en tråkigt designad kamera och att det känns som att den ska falla sönder när som helst, och menar att den känns som en mycket billigare kamera än den är. De gillar dock de användbara funktionerna där Auto Shutter-funktionen tillhör en av favoriterna, de gillar även den mycket användbara videofunktionen som de tycker har mycket god kvalitet och en smidig YouTube-funktion. De menar vidare att menyerna är väldigt enkla att använda men tycker att fokus och makro är så pass viktiga funktioner och att dessa inte borde gömmas undan. Slutligen tycker man att bildkvaliteten är under all kritik och att det är ett minus att kameran saknar bildstabilisator.

Källa: www.infosyncworld.com

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Casio Exilim EX-Z100 har en ccd-sensor med upplösningen 10,1 megapixel och storleken 1/2,3 tum. Kameran har en 2,7 tumsskärm, 28 mm vidvinkel och 4x optisk zoom. Bilder sparas som jpeg och film som H.264. Kameran har 12,1 megabyte flashminne och stöd för sd-, sdhc-, mmc- och mmcplus-minneskort. Ett antal motivprogram finns. Anslutningar är usb och a/v-utgång. Vikten är 111 gram utan batteri och måtten är 93x55x21,2 mm.

Tillverkare: Casio