Sök
Casio Exilim EX-S880

Casio Exilim EX-S880

Stilren och välkonstruerad

2008-03-27

Testarna gillar både konstruktion och design; den får överlag bra betyg för bildkvalitet och användarvänlighet
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 7,2/10 "Skräddarsydd för Youtube"
M3 6/10 "Känns allmänt rapp i hanteringen"
Pc för alla 7/10 "Färgåtergivningen är fin med naturliga färger och bra kontrast"
Trusted reviews 8/10 "The build quality is superb"
Digital camera review - "Deserves to be considered"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att denna kamera passar nybörjaren som vill ha snygg design i smalt format. Bilderna får överlag bra betyg, även om testarna märker en del svaghetstecken här och där. Användarvänligheten får bra betyg, ergonomin är man lite oense om, vissa tycker den är lätthanterad, vissa inte. Den har dock roliga och högst användbara funktioner som ansiktsigenkänning och anpassning av filmer till Youtube. Man är även lite oense om kamerans hastighet, vissa tycker den är snabb, andra beskriver den som rentav seg. Inte bäst i sin prisklass, men förtjänar ändå att undersökas närmre.

Digitalfoto för alla

"Skräddarsydd för Youtube"

Digitalfoto för alla menar att målgruppen för denna kamera är stilmedvetna nybörjare; de som lägger lika stor vikt vid utsida som insida. EX-S880 är lätt och liten, tyvärr dock inte lika ergonomisk och lätthanterad som man kunde önskat. Knapparnas placering till exempel gör att man måste använda båda händerna. Användarvänligheten beskrivs dock som hög och videofunktionen passar bredbildsformat. Skärmen är dock svår att avläsa i solljus och det är svårt att avgöra om bilderna man tar har bra skärpa eller ej. Reaktionstiderna är genomsnittliga, men funktionerna och menyerna funkar mycket bra. Bilderna uppvisar dock ett antal svaghetstecken, vilket sänker betyget lite.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 1 2008

M3

"Känns allmänt rapp i hanteringen"

M3 tycker att S880 är snabb både i start och hantering, men tyvärr funkar inte riktigt alla funktioner som planerat. Seriebildtagningen är seg och klarar inte ens en bild per sekund i full upplösning. Ansiktsigenkänning är en kul funktion men den funkar bara halvdant och är därför inte speciellt användbar. Det finns inte heller några möjligheter till manuell exponering. Men däremot finns det många olika motivprogram och bra medföljande mjukvara så att man kan dela med sig av sina bilder och filmer. Kameran har ibland problem med exponeringen men detta går att åtgärda med motivprogrammen. Bildskärmen håller riktigt bra kvalitet och det är lätt att hantera kameran och dess knappar. Det finns bättre kameror i samma prisklass men detta är ändå ett kul alternativ tack vare sina funktioner och det snygga utseendet.

Källa: M3 (SE) nr 8 2007

Pc för alla

"Färgåtergivningen är fin med naturliga färger och bra kontrast"

Pc för alla gillar den slimmade designen och de många funktionerna. Man uppskattar speciellt funktionen som optimerar filmer för visning på Youtube. Den är dock seg i starten, det tar nästan tre sekunder innan första bilden tas. Seriebildstagningen är bättre, men där hinner tyvärr inte autofokusen med i svängarna, vilket gör att bilderna blir oskarpa. Här krävs att man förfokuserar genom att hålla avtryckaren halvt nere innan bilden tas, för att garantera skärpa. Färgåtergivningen är dock fin och likaså kontrasten. Bruset är okej up till iso 400. En stabil modell för byxfickan.

Källa: Pc för alla (SE) nr 1 2008

Trusted reviews

"The build quality is superb"

Trusted reviews anser att denna modell från Casio följer mycket i sin föregångares fotspår. Det är samma utmärkta konstruktion, slimmad, snygg och funkar bra i bröstfickan. Han anser också att dess egenskaper lätt konkurrerar med flera populära modeller som Canons ixus och Nikons coolpix. En av dess fördelar jämfört med föregångaren är att prislappen är mer tilltalande. Den är lätt att hantera trots sina små dimensioner och man uppskattar att det finns många, och en del ovanliga funktioner såsom optimering för Youtube. Den reagerar snabbt och tar överlag mycket bra bilder. En utmärkt blandning av bildkvalitet, design och konstruktion.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Digital camera review

"Deserves to be considered"

Digital camera review anser att kameran är snygg och välkonstruerad, men inte jättelätt att hålla i, man rekommenderar att hålla kameran fast med hjälp av handledsbandet för att inte tappa greppet. Skärmen är ljusstark och går att avläsa även i dagsljus. Det finns olika fokusalternativ och över 30 motivprogram för den kreativa fotografen. Det finns även olika justeringar att göra, som färgsättning, beskära bilderna med mera, vilket kan vara kul att experimentera med. Batteritiden är mycket bra och prestandan hos kameran är hög överlag. Menyerna är lättförståeliga och det är aldrig några problem att se vilken inställning som gäller för stunden, vilket uppskattas.

Källa: www.digitalcamerareview.com (US)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Casio Exilim EX-S880 är en digitalkamera med 8,1 megapixel som finns i rött, silver och svart. Den har en 2,8 tums tft-färgskärm med upplösning 960x240. Sensorn är en 1/2,5 tums ccd och kameran hanterar format som till exempel jpeg, mov och wav. Den har 10,8 megabyte internminne och en minneskortplats för bland annat sd-, sdhc- och mmc-kort. Den har 3x optisk zoom och 4x digital zoom samt funktioner som ansiktsigenkänning. Överföring sker via usb 2,0. Måtten är 94,5x60,4x17,3mm, vikt cirka 128g.

Tillverkare: Casio