Sök
Canon Powershot S50

Canon Powershot S50

Gedigen och stor

2003-05-14

5,0 megapixels digitalkamera som är ergonomiskt utformad och tar bra bilder. Allt enligt testkällorna som utdelar väl godkända betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Akamera 7/10 "Gir et solid og godt inntrykk"
Steve´s Digicams "The lens is excellent"
PC World 4/5 "A very attractive package"
Mikrodatorn 6/10 "God bildkvalitet"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att S50 är användarvänlig och ergonomisk. Den tillhör inte den kategori kameror som går ner överallt, men den är tillräckligt liten för att kunna tas med. Bildkvaliteten är god, till och med mycket god menar några. Skärpan och färgåtergivningen är mycket bra men under vidvinkeltagning uppvisar bilderna störningar. En testkälla anser att den arbetar långsamt. Kameran bör annars tilltala de flesta användare som är ute efter stor kapacitet i ett litet fodral.

Akamera

"Gir et solid og godt inntrykk"

Akamera menar att kameran visserligen har 5 megapixlar, men att den annars liknar Canon S45. Kameran går utan problem ner i de flesta jackfickor och är jämförelsevis tung, men ger ett intryck av kvalitet och vikten gör det enklare att hålla kameran stadigt. Den största delen av kameran är tillverkad i plast med inslag av metall. Alla delar ger dock ett gediget intryck och kameran är ergonomiskt utformad. Att ta det första kortet tar 4,5 sekunder vilket är acceptabelt. Kamerans akilleshäl är utlösarens hastighet, på det standardiserade testet uppvisar den ett resultat på 0,92 sekunder och vid maximal vidvinkel 1,51 sekunder. Dåliga tider menar testaren. Kamerans bildkvalitet är däremot god varför betyget blir mer än godkänt hos Akamera.

Källa: Till Akameras hemsida
Till Steve's Digicams hemsida
Till PC worlds hemsida
Mikrodatorn nr 6 2003

Steve´s Digicams

"The lens is excellent"

Steve's Digicams anser att batteriets drifttid är bättre än på Canon S40 men rekommenderar ändå en investering i ett andra batteri. Objektivet producerar skarpa foton. Dock uppstår en viss störning vid full vidvinkel, men inte mer än väntat. Den genomsnittliga bilden är god med korrekt exponering och vitbalans. Fokuseringen är snabb men inte utmärkt, mest beroende på att linsen är en aning långsam vid all vidvinkelfotografering. Perfekt som användarvänlig hög- upplösningskamera, utrustad med tillräckligt avancerade funktioner för att tillfredsställa många.

PC World

"A very attractive package"

PC World anser att kameran kombinerar användarvänlighet, bildkvalitet och ett urval funktioner med enkelt utformad design. Den får enkelt plats i fickan och knapparna är väl designade. Bildkvaliteten är imponerande då korten är skarpa och välexponerade. Dock fick foton tagna med den inbyggda blixten ett blekt utseende. En del störningar upptäcktes även på blå himmel vid utomhusfotografering. Det finns en hel del knappar som kan uppfattas som förvirrande. Navigera genom menyerna är inte särskilt komplicerat. Displayen kan dock bli lite jobbig och i full auto mode visar den åtta olika sorters information. Batteriets livslängd bör räcka för en helg.

Mikrodatorn

"God bildkvalitet"

Mikrodatorn jämför Canon S50 med Canon lxus 400 och anser att Powershot S50 känns plastig och klumpig och att väljarknappen och zoomreglaget är sämre utformade. Autofokusen är dock utmärkt liksom den automatiska vitbalansen och exponeringen med och utan blixt. Håller man sig mellan 50 och 100 ISO är inte bildbruset märkbart i god belysning. Modellen har en extra avancerad bildbehandling jämfört med lxus 400, men i praktiken innebär det knappast något övertag och den enda anledningen att välja S50 framför lxus är manuella inställningsmöjligheter. Dock bör man fråga sig om man kommer att använda dessa. Kameran är annars utmärkt med massor av funktioner, men kommer säkert att tappa köpare till den snyggare släktingen Ixus.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Canon Powershot S50 är en 5,0 megapixels kamera som väger 316 gram inklusive batteri och minne och har dimensionerna 112x58x42 mm. Kameran har en 1/1,8-tums ccd och objektiv med 3x optisk zoom. Minneskortet är ett compact flash typ I eller II. Stillbilder sparas som JPEG eller RAW med maxupplösningen 2592x1944 pixlar. Det går att spela in film med ljud upp till 3 min i 320x240 pixlar. ISO 50, 100, 200 och 400. Fokusområdet är 50 cm till oändlighet.

Modell: Canon Powershot S50