Sök
Canon PowerShot S3

Canon PowerShot S3

Superzoom och supermakro

2006-07-20

Med en filminspelningsfunktion som slår de flesta andra stillbildskameror, 12x optisk zoom och närgräns på 0 cm, imponerar denna kamera på sina testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Kamera & bild 34/50 "Stereokamera med filmisk finess"
Digitalfoto 23/25 "Mycket prisvärd"
Foto "Ger bildkvalitet utöver det vanliga"
Dp review 57,5/70 "Packed with features"
Dc resource "An excellent ultra zoom camera"

Vad tycker testarna?

Att kameran producerar bilder med mycket bra bildkvalitet råder inga tvivel om ifall man ska tro testarna. Likaså att den optiska bildstabilisatorn fungerar utmärkt, att filminspelningsfunktionen är superb och att zoom och makro slår de flesta andra kameror. Däremot går åsikterna isär vad gäller kamerans utformning. Någon tycker att kameran har väl genomtänkt ergonomi medan någon annan tycker att den är helt uppåt väggarna. Kanske ett bevis på att kamerans utformning är något av en vanesak?!

Kamera & bild

"Stereokamera med filmisk finess"

Canon Powershot S3 framKamera & bild skriver att PowerShot S3 är mycket bra utformad. Den ligger som en smäck i handen och knappar och reglage är välplacerade. Kamerans två främsta fördelar är dess väl genomtänkta filmfunktion och dess långzoom med bildstabilisator. Och zoomen är ljudlös för att inte störa mikrofonen vid filminspelning. Bildkvaliteten är varken utmärkande bra eller dålig. Ett minus med denna kamera är att den saknar blixtsko och därmed möjligheten att använda extern blixt, något som testaren tycker vore användbart i vissa lägen. En annan nackdel är kamerans bildskärm som är lågupplöst och liten. Denna kamera är bra för dig som vill ha bra zoom, men som familjekamera är priset något högt.

Källa: Kamera & bild (SE) nr 5 2006

Digitalfoto

"Mycket prisvärd"

Digitalfoto är imponerade över den snabba starttiden hos Canon PowerShot S3, dryga sekunden tar den på sig att starta. Även zoomobjektivet är snabbt, likaså autofokus. De många reglagen på kameran kräver viss träning, men när du väl vant dig är kameran enkel att ställa in. Bildkvaliteten är genomgående mycket bra, i vissa fall suverän. Utomhusbilder har fantastisk detaljrikedom, och brus ses inte skymten av. Testaren konstaterar att kameran faktiskt håller vad den lovar vad gäller 0 cm närgräns, detaljrikedomen är superb till och med när du pressar kameran mot motivet. Ett enda minus finns vad gäller bildkvaliteten, och det är den automatiska vitbalansinställningen som inomhus ger irriterande rödstick i bilderna. Bortsett från det är färgåtergivningen perfekt. Sammanfattningsvis "en mycket trevlig kamera", kort och gott.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 5 2006

Foto

"Ger bildkvalitet utöver det vanliga"

Tidningen Foto tycker att bildkvaliteten som denna kamera ger är "makalöst bra". Bilderna har väldigt låg brusnivå, något som annars brukar vara ett stort problem hos kompaktkameror. Ner till iso 400 är brusnivån mycket väl godkänd. Kameran är rikligt utrustad, har en bra optisk bildstabilisator, suverän supermakrofunktion och ger utmärkt kvalitet på såväl stillbilder som film. Motivprogrammen är många, och det finns även en hel del finurliga extrafunktioner. Ett minus i protokollet är att kameran enbart sparar bilder i komprimerat format. Vad gäller strömförbrukning så är S3 en av de energisnålaste kamerorna i sin klass. Sist men inte minst kamerahanteringen, vilket inte alls imponerar. Många knappar och reglage är ologiskt placerade vilket försvårar fotograferingen.

Källa: Foto (SE) nr 7-8 2006

Dp review

"Packed with features"

Canon Powershot S3 miljöDp review uppskattar direktknappen för iso-inställning, något som inte finns hos föregångaren S2. Ytterligare en detalj som S3 har men inte S2 är motivprogrammet 'sport', vilket också gläder testaren. Bildkvaliteten är bättre hos S3, men det är marginellt. I sin helhet är storebror bara något bättre än lillebror, men då bör tilläggas att lillebror redan var en mycket bra kamera. S3 producerar bilder med mycket bra bildkvalitet, bland de bästa i sin kategori. Brusnivån är bra, förutom möjligtvis vid iso 800. Bildstabilisatorn fungerar ypperligt, och kamerans ergonomi är mycket bra. En kamera som är rolig att använda, fullproppad med funktioner och tar bilder som är helt okej.

Källa: Till DP Review (US)

Dc resource

"An excellent ultra zoom camera"

Enligt Dc resource har Canon PowerShot S3 allt du kan önska dig av en kamera. Alltifrån bra zoom till optisk bildstabilisator, manuella inställningsmöjligheter och bra filminspelningsfunktion. Kameran är välbyggd och ligger bra i handen. Alla de mest använda kontrollerna finns lättillgängliga. Dock är knappar och reglage lite för många, och zoomreglaget är i det känsligaste laget. S3 passar både nybörjaren och den mer erfarne fotografen tack vare att den har ett bra autoläge, gott om förinställda motivprogram, samtidigt som den kan ställas in manuellt. Kameran är snabb och bildkvaliteten mycket bra. Bilderna är välexponerade med välkontrollerad brusnivå. En kamera att rekommendera till dig som kan leva utan blixtsko.

Källa: Till DC Resource (US)

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Canon PowerShot S3 är en digitalkamera med 6 megapixlar och 12x optisk zoom. Bildskärmen är 2 tum stor. Filminspelning sker med 30 bilder per sekund alternativt 15 bilder per sekund med ljudupptagning i stereo. Den har 0 cm som närgräns. Kameran har optisk bildstabilisator. Drivs med fyra stycken AA-batterier. Kameran mäter 113x78x76 mm och väger 410 gram utan batteri.

Tillverkare: Canon