Sök
Canon Powershot D10

Canon Powershot D10

Kvalitetskamera i lekfull förpackning

2009-06-29

Du får nytta av Canon Powershot D10 både på land och under vatten. Den är dessutom väldigt stryktålig och ger bilder av hög kvalitet enligt testkåren.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 5/10 "Den har sina ljusa stunder"
Akam 29/40 "Spennende 'dykkerklokke'-utforming"
Photography Blog 4/5 "Toy-camera-like looks that you'll either love or hate"
Steve's Digicams - "A very appealing 'Go Anywhere' digicam"
Good Gear Guide 3,5/5 "The design of the Canon PowerShot D10 is spot-on"

Vad tycker testarna?

Testarna delar sig i två olika läger när det gäller designen, antingen avskyr man den eller så älskar man den. Bilderna håller hög kvalitet med fina färger och skärpa, dock så blir de överexponerade vid starkt solljus samt att kontrasten inte är tillräckligt närvarande. Lcd-skärmen anpassar sig bra till sin omgivning och syns väl även under vatten och i de grumligaste förhållandena. Helt enkelt en prisvärd kamera som går att använda både på land och under vatten.

M3

"Den har sina ljusa stunder"

M3 tycker inte att kameran är den snyggaste eller smidigaste vattentäta kameran på marknaden, men trots det imponerar den på vissa plan. Kamerans bästa egenskap är enligt testaren den höga användarvänligheten när det gäller menysystemet. En annan fördel är de goda bildinställningsmöjligheterna och M3 tycker att färgerna blir riktigt bra. Det som talar emot kameran är dess långsamma fokusering, att den är bruskänslig och att utformningen är stor och tjock med dålig ergonomi. Testaren rekommenderar att man istället köper konkurrenten Olympus Mju Tough 8000 som kostar lika mycket men fokuserar bättre och är betydligt smalare.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Akam

"Spennende 'dykkerklokke'-utforming"

Norska Akam tycker att Canon gör ett bra förstaförsök med en kompaktkamera av denna sort. De tycker, till skillnad mot M3s testare, att designen gör att kameran blir originell och spännande. Kameran är dessutom väldigt bra när det gäller både snabbhet och bildkvalitet. Testaren tycker även att kameran har bra autofokus, dock så finns det konkurrerande kameror som är strået vassare på detta. Menyerna beskrivs som lättförståeliga och användaren kan enkelt byta de viktiga inställningarna genom snabbknappar. Testaren avslutar med att säga att man inte kommer att bli besviken om man köper Canon Powershot D10.

Källa: www.akam.no (NO)

Photography Blog

"Toy-camera-like looks that you'll either love or hate"

Har man använt tidigare kompaktkameror från Canon blir man snabbt familjär med hur man använder Powershot D10. Den har god respons, härlig design och bildkvaliteten håller hög nivå. Objektivet är snabbt och väl anpassat för undervattenbruk samt att lcd-skärmen syns i de mest grumliga förhållanden. Testaren tror inte att den lekfulla designen kommer att tilltala alla men den är välgjord med hållbar metallfront och bra helhetsfinish. Är man ute efter en undervattenkamera har Powershot D10 mycket att erbjuda och det är främst på grund av dessa egenskaper man ska införskaffa den. På köpet får man även en kamera som håller gott och väl för att knäppa dina semesterbilder ovanför land.

Källa: Photography Blog

Steve's Digicams

"A very appealing 'Go Anywhere' digicam"

Steve's Digicams gillar designen skarpt och menar att kameran enkelt får plats i en handväska eller ryggsäck samtidigt som den ligger väldigt bra i handen. Vidare tycker testaren att kontrollerna är väl positionerade, lcd-skärmen återger bra och skarp realtidsbild med en ljusstyrka som anpassar sig väl efter vilken miljö man befinner sig i, menysystemet känns logiskt och det är väldigt enkelt att navigera. Testaren anser även att kameran är snabb och att bilderna håller hög kvalitet, dock så kan man inte vänta sig att den optiska zoomen klarar av landskapsbilder, stora gruppfoton eller långväga inzoomningar. Avslutningsvis menar testaren att Canon Powershot D10 är en prisvärd kamera som pressar sina rivaler när det gäller prestanda och kvalitet.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Good Gear Guide

"The design of the Canon PowerShot D10 is spot-on"

Det bästa med kameran är enligt Good Gear Guide att den är vattentät ner till 10 meters djup, fallsäker på upp till 1,2 meter, att den är enkel att använda samt att den är väldesignad. På den negativa sidan placerar testaren att bilderna saknar kontrast och att kameran ibland överexponerar bilder tagna i starkt solljus. Men trots det så tycker testaren att bilderna blir klara. Köp uppmanas om man vill ha en härdad kamera som går att använda både när man snorklar och när man ligger vid poolkanten och solar.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Typ: Kompaktkamera
Upplösning: 12,1 megapixel
Optisk zoom: 3xIso: 100 - 1600
Lcd-skärm: 2,5 tum
Minneskort: sd, sdhc, mmc, mmcplus, hc, mmcplus
Anslutningar: Hi-Speed usb och a/v-utgång
Batteriets kapacitet: 220 bilder eller 360 min uppspelning
Övrigt: Vattentät ner till 10 meter, tål fall från 1,22 meters höjd. IP68-klassad.
Mått: 103,6(b)x66,9(h)x48,8(d) mm
Vikt: Cirka 190 gram

Tillverkare: Canon