Sök
Canon Powershot A710 IS

Canon Powershot A710 IS

Pålitlig kamera

2006-12-13

Kameran är smidig, prisvärd och tar foton som generellt sett är av en riktigt bra kvalitet.
Testkälla Kommentar
Steve's digicams "A terrific consumer digicam"
Dc resource "Very good photo quality"
Din side "Begrenset batterilevetid"
Cnet "Solid image quality"
Digitalfoto "Ett gediget bygge"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att kameran är solid och ligger bra i handen samtidigt som kontrollerna är välplacerade och enkla att nå. Bildkvaliteten är god, färgerna är korrekt återgivna och exponeringen bra. Dessutom är kameran snabbstartad, vilket är ett klart plus. Testarna tycker att kameran är mycket prisvärd eftersom den producerar mycket bra bilder för pengarna. Dessutom fungerar bildstabiliseringen mycket bra.

Steve's digicams

"A terrific consumer digicam"

Canon Powershot A710IS bakSteve's digicams menar att kameran är en prisvärd modell som passar bra för såväl nybörjare som lite mer erfarna fotografer. Ergonomin är bra, kameran ligger skönt i handen och kontrollerna är mycket lättåtkomliga. Menysystemet är enkelt organiserat och gör det snabbt och enkelt att ändra inställningar. Kameran är snabb, från det att man startat upp tar det cirka 1,8 sekunder innan första bilden är tagen. Vid utomhusfoton är bildkvaliteten mycket god, exponeringen är korrekt och färgåtergivningen bra. Dessutom är skärpan fin. Brus blir synligt först vid iso 200. Även foton tagna inomhus blir bra, blixten har en tillräcklig räckvidd. Även de filmsekvenser man tar uppvisar ett riktigt bra resultat, även motiv som rör sig snabbt fångas upp av kamerans autofokus.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Dc resource

"Very good photo quality"

Canon Powershot A710IS livsstilDc resource finner att kameran har en solid design som ligger bra i handen. Samtliga kontroller är välplacerade och enkla att nå. Kameran är förhållandevis snabb, den tar 1,7 bilder/sekund vilket är bra. Det tar cirka 1,2 sekunder för kameran att starta, vilket också är ett bra resultat. Foton uppvisar knappt något brus alls innan man kommer upp till iso 200. Överlag är fotokvaliteten dock riktigt bra eftersom färgåtergivningen är korrekt och exponeringen likaså. Kameran är enligt testaren mycket prisvärd eftersom den kombinerar en hög upplösning med bra funktioner så som till exempel bildstabilisering och bra autofokus. Upplösningen hos lcd-skärmen är inte riktigt så hög som man skulle kunna önska, men samtidigt fungerar den bra även när belysningen inte är stark.

Källa: www.dcresource.com (US)

Din side

"Begrenset batterilevetid"

Canon Powershot A710IS framDin side påpekar att kameran medger en hel del möjligheter att koppla till extrautrustning, vilket är mycket bra. Använder man sig av alkaliska batterier räcker de till cirka 100 foton, NiMh-batterier räcker däremot till 360 bilder om man använder sig av lcd-skärmen. Kameran är snabb när man tar bilder men är markant långsammare när bilderna väl skall lagras. Autofokus är mycket snabb och fungerar i det närmaste felfritt. Bildkvaliteten är generellt sett god även om en del svagheter finns. Vid utomhusfoton har till exempel himmel en tendens att brännas ut, vill man få med detaljer bör man använda sig av exponeringskompensation. Inomhus håller bilderna en överraskande god kvalitet.

Källa: www.dinside.no (NO)

Cnet

"Solid image quality"

Cnet gillar kamerans design och menar att den är solid samtidigt som den är behändig att hantera med alla knappar bekvämt inom räckhåll. Det enda med designen som inte är optimalt är det faktum att batterierna lätt ramlar ut när man skall byta minneskort, eftersom de sitter så nära varandra. Kameran startas och tar den första bilden på 1,6 sekunder vilket är snabbt. Bildkvaliteten är riktigt bra, färgerna är fina även om de saknar en del sting. Dessutom är detaljåtergivningen god. Brus förekommer vid iso 100 i riktigt mörka fält. Vid iso 200 sprider sig bruset till fler färger men uppfattas fortfarande inte som störande. Vid iso 400 uppfattas bruset som störande. Testaren tycker att kameran är klart prisvärd och väl värd att rekommendera. Kameran passar utmärkt för den som fotograferar då och då, men även mer avancerade användare kan här finna sitt lystmäte.

Källa: www.cnet.com (US)

Digitalfoto

"Ett gediget bygge"

Canon Powershot A710IS med skrivareDigitalfoto anser att jämfört med föregångaren Canon Powershot A700 erbjuder denna modell dels en högre upplösning samt en optisk bildstabilisator. Kameran är mycket snabb och startas på nolltid. Dessutom arbetar såväl autofokus som slutarfördröjning snabbt. Lcd-skärmen har ganska bleka färger och visar inte särskilt mycket detaljer, vilket är synd. Bilderna är generellt sett bra, färgåtergivningen är till belåtenhet, kontrasten är hög och detaljrikedomen god. Tar man bilder inomhus och har den automatiska iso-inställningen vald så har bilderna en tendens att bli relativt brusiga. Justerar man till iso 80 på manuell väg så får man ett mycket bättre resultat. Även den automatiska vitbalansen agerar tveksamt och det är därför bättre att använda sig av manuella inställningar. Bilderna är relativt brusfria upp till iso 200.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 12 2006

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta: Canon Powershot A710 IS är en digitalkamera vars upplösning är 7 megapixel. Den optiska zoomen är 6x. Närgränsen är 1 cm. Det inbyggda minnet är 16 megabyte och minnestypen är secure digital. Lcd-skärmen är 2,5 tum och det finns även optisk sökare. Sekvenstagningen är 1,7 bilder/sek så långt minnet räcker. Film spelas in med en upplösning på 640x480 pixlar med 30 bilder/sek. Ljudinspelning finns. Anslutningarna utgörs av usb 2.0 hi-speed samt video ut. Dimensionerna är 98x67x41 mm och vikten är 210 g exklusive batterier.

Tillverkare: Canon