Sök
Canon Powershot A640

Canon Powershot A640

Klumpig men kompetent

2006-12-22

Canon Powershot A640 är en 10 megapixels kamera med vridbar 2,5 tums skärm. Detta ger fotografen nästintill obegränsad konstnärlig frihet.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 5/10 "Förväxt förstakamera"
Pc för alla 8/10 "Brusigt"
Steve's digicams - "Capabel"
Dc resources - "Very good performance"
Camera labs 86/100 "Great quality pictures"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att kamerans vridbara skärm är en av dess klara fördelar. Den går att vrida i vilken vinkel som helst och gör fotograferandet mycket lättare i flera situationer. Alla testarna är överens om att kameran har mycket bra inställningsmöjligheter vilket gör att den passar för flera typer av användare. Kameran upplevs en aning klumpig, men erbjuder istället ett rejält grepp. Bildkvaliteten blir bättre utomhus än inomhus enligt testarna. Den får dock minus för att den saknar bildstabilisering.

M3

"Förväxt förstakamera"

M3 har testat Canon Powershot A640 och tycker att det är en kamera som är välbyggd och som ligger bra i handen. Man får ett bra grepp, så du behöver inte vara rädd för att tappa kameran. Testaren tycker också att skärmen är bra designad eftersom du kan vrida och vända på den precis som du vill. Zoomen är också 4x istället för standardiserade 3x. Kameran ligger bra i handen och att det ger ett fast grepp. Luckan för batteriet får inte högt betyg, man tycker att den är för dåligt designad helt enkelt. Kameran gör en bra prestation bildmässigt men det är inte fantastiskt. Priset anses högt vilket gör att det finns andra mer intressanta alternativ på marknaden.

Källa: M3 (SE) nr 10 2006

Pc för alla

"Brusigt"

Pc för alla har gjort ett omfattande test på ett antal digitalkameror, alla med 10 megapixel och minst 3x zoom. Bland de testade märkena finner vi bland annat Panasonic, Pentax och Casio. Testaren tycker att Canon A640 är en kamera som har bra inställningsmöjligheter, men den är för stor för att ha i fickan. Storleken gör dock att man alltid har ett bra grepp, så man behöver inte vara särskilt rädd för att tappa kameran. Skärmen hyllas då man kan rikta den precis hur man vill, de tycker också att det är bra att det finns en optisk sökare då den kan komma till god användning vid starkt solljus. Bilderna blir klara och detaljrika utomhus, men kameran får minus för att den saknar bildstabilisering.

Källa: Pc för alla (SE) nr 10 2006

Steve's digicams

"Capabel"

Steve's digicams tycker om Canons ergonomi i Powershot. Det är inte en kamera som lätt slinker ner i fickan, men inga problem att ha den i en liten väska. Knapparna sitter helt rätt och det är lätt att nå dem när du håller kameran i ett stadigt grepp. Menysystemet är inte heller några problem utan mycket logiskt uppbyggt, så det är inga problem att hitta det man vill. Skärmen är mycket praktisk då du kan rikta den hur du vill, det är inga större problem att se när det är starkt solljus. Prestandan är hög, från det att du startar kameran till det att du kan ta en bild är det inte många sekunder vilket uppskattas. Bildkvaliteten är hög, framförallt utomhus då den har en färgåtergivning som är mycket tillfredsställande. Testaren tycker att denna kamera är en prisvärd 10 megapixelskamera då den är mycket kapabel och dessutom är det inga problem att skriva ut posters av dina bilder om du skulle behöva det.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Dc resources

"Very good performance"

Dc resource har testat både A630 och A640. Den största skillnaden är att A640 har 2 megapixlar mer. Testaren anser att dessa kameror är en aning klumpiga, inget man har i fickan direkt, men påpekar på samma gång att det inte är några större problem att ta med kameran i en väska. Testaren ansåg att den tog mycket bra bilder av hög kvalitet, brusnivåerna var mycket låga och kameran är även snabb i prestandan. Något som också anses positivt är möjligheten till de många manuella inställningarna och den mycket smidiga lcd-skärmen, även fast den inte hade den skarpaste upplösningen. Röda ögon är något som kameran har problem med vilket drar ner betyget. Zoominställningarna går inte att se på displayen vilket upplevdes som frustrerande.

Källa: www.dcresource.com (US)

Camera labs

"Great quality pictures"

Camera labs tycker att kameran är bulkig men ser det som en fördel då det ger ett bra grepp. Bilderna är oftast brusfria utomhus och kameran erbjuder bra möjligheter att ta bilder på nära håll. Testaren gillar skärmen eftersom den går att rikta åt vilket håll som helst. Kameran har en förmåga att producera en aning mer brusiga bilder inomhus, men det tycker inte testarna är så farligt då bilderna ändå blir skarpa. De tycker skärmen är praktisk då den går att vrida åt vilket håll som helst, däremot är inte upplösningen den bästa. Fördelen med denna kamera är inställningsmöjligheten. Det finns möjlighet att styra över det mesta. Kameran är en av de bättre på marknaden om man letar efter någon som ger bra bildkvalitet och möjlighet att bestämma över de flesta inställningar.

Källa: www.cameralabs.com (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Canon Powershot A640 har 10 megapixlar, 4x optisk zoom och 2,5 tums display. Bilderna sparas på secure digital och det finns 32 megabyte inbyggt minne. Sekvenstagning sker med 1,5 bilder/sekund så länge minnet räcker. Den har videoinspelning med ljud i 640x480 pixlar med 30 bilder/sekund. Måtten är 110x66x49 mm och vikten 245 gram utan batterier.

Tillverkare: Canon