Sök
Canon Powershot A470

Canon Powershot A470

Infriar alla förväntningar

2008-10-16

Canon Powershot A470 är en kamera som infriar alla förväntningar vilket gör den till en av de allra bästa kamerorna i sin prisklass och perfekt för förstagångsköparen.
Testkälla Betyg Kommentar
Steve's Digicams - "One of the best"
Cnet 3,5/5 "A great digital camera"
Trusted Reviews 7/10 "Acquits itself well"

Steve's Digicams

"One of the best"

Steve's Digicams gillar de ergonomiska egenskaperna hos kameran och tycker att den har en robust känsla som gör att den känns bra i handen. Vidare menar testaren att kontrollerna är välplacerade och lätta att använda. Skärmen anses av vara lite för ljus och svåravläst i ljusa miljöer. Bildkvaliteten uppfattas som mycket bra både vid inomhus- och utomhusfotografering med fina färger och bra blixtexponering. Vidare menar testaren att videoinspelningen fungerar smidigt men att kvaliteten blir lite sämre i inomhusmiljöer. Slutsatsen blir att det är en mycket bra kamera för förstagångsköparen.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Cnet

"A great digital camera"

Cnet är inte så förtjusta i kamerans utseende och menar att den inte heller har så mycket fräcka funktioner, men med tanke på priset är det en svårslagen produkt. Kameran upplevs som lite stor och klumpig men samtidigt är den skön att hålla i och kontrollerna är enkla att använda. Ett plus enligt testaren är att den har både autofokus och autoexponering och att den tar bilder relativt snabbt. Bildkvaliteten anses vara god med fina färger och en fin klarhet, även om det finns några svagheter. Om man inte vill lägga allt för mycket pengar på en bra kamera menar Cnet att detta är ett av de bästa alternativen för närvarande.

Källa: www.cnet.com (US)

Trusted Reviews

"Acquits itself well"

Trusted Reviews anser i sin recension att Canon PowerShot A470, trots sin låga kostnad, infriar alla förväntningar. De menar att den har några brister, speciellt tycker de att kontrollerna har en del problem och att den kunde ha varit byggd bättre och inte vara så stor och tung. På pluskontot finns dock en hel del saker, enligt testaren, som menar att den jobbar otroligt snabbt och har en utmärkt autofokus. Vidare uppskattar de även den goda bildkvaliteten som kameran erbjuder även om det finns en del skavanker. Slutsatsen av testet blir att det är svårt att hitta en bättre kamera i samma prisklass.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Canon PowerShot A470 är en digitalkamera med 7,1 megapixel och 3,4x optisk och digital zoom. Den har en lcd-skärm på 2,5 tum med cirka 115000 punkter, standardformat är jpeg, avi samt wav. Den har blixt, funktion för reducering av röda ögon och självutlösare. Det finns film- och ljudinspelning så långt minnet räcker. Storleken är 104,8x55,1x40,7 mm och den väger 165 gram utan batterier.

Tillverkare: Canon