Sök
Canon Digital Ixus Wireless

Canon Digital Ixus Wireless

Ett litet partykit

2006-02-16

En inspirerande digitalkamera som ger möjlighet att mingla på festen samtidigt som bilderna dyker upp på datorskärmen eller printas. Den är snabb, gedigen och lätthanterlig och den har trådlös anslutning.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om PC - "Snabb i alla lägen"
Digitalfoto för alla 8/10 "Rolig och inspirerande"
DigitalFoto 17/25 "Ett litet format med ganska hög prestanda"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att detta är en snabb, liten och gediget byggd digitalkamera. Den bedöms som mycket användarvänlig med lättillgängliga snabbvalsknappar, tydliga menyer och bruksanvisning på svenska. Den trådlösa anslutningen och den extra medföljande adaptern uppskattas mycket och beskrivs som en riktig tillgång på festen. Dock tycker en testare att den trådlösa funktionen är svår att aktivera och att instruktionerna i vissa fall rent av är felaktiga. Den får däremot mycket beröm för en ljusstark och tydlig lcd-skärm som dock bedöms som liten i jämförelse med konkurrenterna. Bildkvaliteten är bra och tydlig med hög skärpa och god färgåtergivning. Röda ögon är mycket sällsynta men bilden kan ibland lida av viss färgförskjutning eller brus men inget som egentligen stör. Testarna tycker att detta är en mycket bra kamera men har man inget behov av den trådlösa funktionen så går det lika bra med en vanlig Ixus-digitalkamera.

Allt om PC

"Snabb i alla lägen"

Allt om PC skriver att detta är en ultratunn och gediget byggd digitalkamera som är mycket lätthanterlig. Genom snabbvalsknapparna på baksidan kan man enkelt ändra de viktigaste inställningarna utan att behöva gå in i menysystemet. Den beskrivs som snabb i alla lägen och den trådlösa funktionen är mycket uppskattad. Testaren uppskattar möjligheten att springa runt och mingla på festen samtidigt som bilderna dyker upp på datorskärmen. Den extra skrivaradaptern som gör det möjligt att trådlöst överföra bilder från kameran till skrivaren får också mycket uppskattning. Även lcd-skärmen får beröm för att den är ljusstark och testaren ger även pluspoäng för att Canon låtit den optiska sökaren sitta kvar. Bildkvaliteten bedöms som förhållandevis högklassig. Bilderna har hög skärpa och färgåtergivningen är överlag godkänd. Dock blir en del porträttbilder utfrätta på grund av att blixten inte bländar ner tillräckligt. Däremot var röda ögon mycket sällsynta. Testaren konstaterar även att det blir en viss färgförskjutning i kontrastrika områden men inte så mycket att det stör. Brus förkommer även i bildens skuggområden samt där det är låg kontrast. Det totala omdömet är att den är en välbyggd och lätthanterlig kamera med bra bildkvalitet, men är man inte intresserad av den trådlösa funktionen går det lika bra att köpa en vanlig digital Ixus-kamera.

Källa: Allt om PC, nr 2 2006

Digitalfoto för alla

"Rolig och inspirerande"

Digitalfoto för alla tycker att inbyggt trådlöst är det mest spännande som har hänt inom digitalfoto hittills. De skriver att detta är en enkel och elegant kompaktkamera som är lätt att hantera. Testaren är inte bara imponerad av den trådlösa överföringen utan också av att man kan fjärrstyra kameran via datorn och styra funktioner som blixt, zoom och utlösarknappen. Det anmärks på att det är både komplicerad och krånglig att upprätta den trådlösa förbindelsen. Att instruktionerna är på svenska uppskattas mycket men tyvärr är inte programvaran det. Även lcd-skärmen får sig en anmärkning som anses för liten i jämförelse med konkurrenterna. Menyerna i kameran är i likhet med bruksanvisningen på svenska och det uppskattas mycket. Testaren tycker att det råder god balans mellan design, material och användarvänlighet. Bildkvaliteten bedöms som bra. Den får ett mycket bra helhetsomdöme och testaren skriver att den är både rolig och inspirerande att använda.

Källa: Digitalfoto för alla, nr 2 2006

DigitalFoto

"Ett litet format med ganska hög prestanda"

Digitalfoto beskriver kameran som en liten men gedigen kamera som är mycket greppvänlig. Den bedöms också vara mycket lätthanterlig med snabbvalsknapparna på baksidan för de vanligaste funktionerna. Testaren ger mycket beröm för zoomreglaget som är enkelt och smidigt utformat. Lcd-skärmen är mycket tydlig och ljusstark och att den optiska sökaren finns kvar tycker testaren är ett stort plus. Den trådlösa funktionen och möjligheten att fjärrstyra kameran uppskattas mycket och det beskrivs som en riktig festfunktion att man kan mingla runt och ta bilder som omedelbart syns på datorskärmen. Bildkvaliteten bedöms som mycket bra. En del porträttbilder tagna med blixt blev dock aningen utfrätta men det kompenserades med att röda-ögon-elimineringen verkligen fungerade. Den får ett bra slutomdöme men också här tycker testaren att om man inte har behov av den trådlösa funktionen kan man lika gärna köpa någon av de andra Ixus-modellerna och spara en hel del pengar.

Källa: Digitalfoto, nr 1 2006

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Canon Digital Ixus Wireless är en 5 megapixels digitalkamera med trådlös anslutning. Den har 3x optisk zoom och 4x digital zoom. Kameran har automatisk fokusering, 16 mb minne och optisk sökare. Bildskärmen är 2,0 tum och bildupplösningen 2592x1944. Den sparar i formatet jpeg. Blixten är inbyggd och det finns röda-ögon-reducering som går att slå på och av. Filmfunktion med ljud. Anslutningar till kameran är usb high speed 2,0, a/v samt trådlöst via 802.11b. Storleken är 99x54x22mm och den väger 130g utan batteri.