Sök
Test - Craft Elite

Test - Craft Elite

Löparkläder för proffs

2011-09-06

Denna gång testar Smartsons Emma-Klara träningskläder från Crafts kollektion Elite och enligt hennes egen utsago blir man lite snabbare i kläderna.

Modell Betyg Pris Kommentar
Craft Elite ER jacket 22/25 1100 Håller dig sval
Craft Elite PR tights 21/25 550 Smidiga
Craft Elite PR featherlight 16/25 1500 Praktisk
Craft Elite ER V-neck tee 15/25 600 Obarmhärtig

Inledning

Det drar fram som en våg genom Sverige. Löparloppen slår rekord och på många kontor uppmuntras de anställda att röra på sig antingen genom att ge alla en stegräknare eller på andra vis uppmuntra till träning genom tävlingar där den som tränar mest vinner. Även vår testare har drabbats av denna folkrörelse och i slutet av maj tog hon sina första stapplande löparsteg. Därför tyckter hon att det var extra kul att få prova riktiga proffskläder vilket Crafts nya kollektion Elite visar sig vara.

Så gjorde vi

Så gjorde vi
Kläderna har använts var för sig och i kombination med varandra. Meningen är att man ska använda både t-shirt, löparjacka och vindjacka samtidigt men då produkterna har testats när det fortfarande är sensommar är detta alldeles för varmt.

Craft Elite ER  jacket - Håller dig sval

-----

Craft Elite ER Jacket
ER jacket har en tajt passform anpassad för en kvinnas kurvor. Den är väldigt tunn och av ett mjukt material som knappt känns mot kroppen. Materialet andas men är samtidigt vindtätt och har svett- och ventilationspaneler. Jackan har hål för hörlurar i framfickan och det finns även en ficka bak på ryggen för exempelvis nycklar. I linningen längst ned finns reglerbara gummisnoddar och i ärmen finns hål för tummarna.

Jackan känns riktigt bra när man springer. Den står emot blåst men är ändå sval och skön. Tyget är mjukt och tunt och inget stör på  löparrundan. Jackan kan med fördel användas vid en löparrunda en kall sensommardag. Den kan också användas som ett värmande mellanlager med en ytterligare vindjacka ovanpå.

Cirkapris: 1100 kronor

Craft Elite PR tights - Smidiga

-----Craft Elite PR tights

Tightsen är hellånga och har en dragkedja längst ned på varje ben. Baktill finns en ficka för exempelvis en nyckel. Runt knäna är tyget veckat för att ge mer utrymme och rörlighet och ger exempelvis plats för ett knäskydd. På framsidan av vaden finns ett grått mönster som fungerar som reflex och tightsen är så kallade ”performens tights” vilket betyder att de är gjorda för att stötta musklerna under din runda. Tyget är i likhet med övriga kläder väldigt tunt och känns knappt på kroppen.

Tightsen är väldigt sköna och vecken kring knäna som ger mer utrymme och gör att inget tryck sätts på knäskålarna är riktigt bra. Inte heller dessa känns mot kroppen när man springer och det enda negativa som finns att säga är egentligen att tightsen skär in i midjan vilket ger en valk som inte är så smickrande ihop med t-shirten. Här kunde tightsen ha gjorts rakare så att även normala kvinnor får plats.

Cirkapris: 550 kronor

Craft Elite PR Featherlight- Praktisk

-----

Craft Elite featherlight
PR Featherlight jacket är en supertunn vind- och vattentät jacka med ett något läderaktigt utseende då den är halvblank. Jackan har en tajt passform men ger utrymme för två lager under och man bör ha den tillsammans med något långärmat annars klibbar den fast längst armarna. Jackan är utrustad med både svett- och ventilationspaneler samt stretchpaneler för bästa komfort. Jackan har en praktisk funktion som gör att den går att vika ihop i sin egen ficka och knäppas runt midjan med ett band så att du kan ta fram den om det börjar regna under din tur.

PR Featherlight jacket är inte riktigt lika bra som ER jacket. Den sistnämnda är mjukare och klibbar inte runt armarna när man springer. PR Featherlight passar bättre som lager tre en kall vinterdag och bör nog helst kombineras med en långärmad tröja. En sensommar dag blir jackan för varm även med endast en t-shirt under vilket nog kan bero på att jackan är vattentät och därför inte andas lika bra.

Cirkapris: 1500 kronor

Craft Elite ER V-neck tee - Obarmhärtig

-----

Craft Elite ER V-neck tee
T-shirten har en lätt v-ringning och tajt passform. Fram når t-shirten precis nedan höftbenet och bak strax nedanför svanket. På insidan av linningen längs ned på t-shirten finns en liten klistrig plastremsa som håller t-shirten på plats så att den inte åker upp under löpningen. T-shirten är mycket tunn och har en så kallad ”super cool effect” och ett material som suger åt sig fukt. Detta tillsammans med ventilationspanelerna gör att du känner dig torr under din tur.

Det är en bara en t-shirt men utan några som helst magiska egenskaper. Plus för att den inte känns mot kroppen och att den ger dig en torr känsla. Men den är väldigt obarmhärtig mot en vanlig kvinnokropp med exempelvis lite mage då den är så tajt, tunn och vit. Dessutom är priset svårt att motivera  för vardagsmotionären.

Cirkapris: 600 kronor