Sök

Ryggsäcken för vardagsfotografen

2007-06-12

Kamera & bild testar fyra olika kameraryggsäckar som är anpassade för daglig användning. Helst skall väskan inte enbart rymma kameran och dess utrustning utan även andra nödvändiga prylar.

Modell Betyg Pris Kommentar
Crumpler Warm Shower M 33/50 1950 -
Kata Ergo-Tech Sens. V 31/50 1100 -
NG 5162 20/50 1600 -
Lowepro Compudaypack 26/50 900 -

Sammanfattning

Det är en klar fördel om väskan är smidig och erbjuder en bra bärkomfort eftersom det kan bli tungt att bära omkring på såväl kamera som laptop. Det är dessutom bra om man har tillgång till flyttbara avdelare som gör att kamerautrustningen ligger säkert. Den dyraste väskan får också det bästa omdömet i testet. Detta är Crumpler Warm Shower M som är kraftig och välsydd, och dessutom har plats för en relativt stor laptop. På andra plats kommer Kata Ergo-Tech Sensitivity V som är sydd i neopren och därmed både lätt och smidig. Testet finns i sin helhet i Tidningen Kamera & Bild nr 5 2007.

Inledning

Crumpler Warm Shower N< Crumpler Warm Shower M

Den dyraste väskan i testet, Crumpler Warm Shower M, får också den högsta poängsumman. På god andra plats kommer den näst billigaste väskan, Kata Ergo-Tech Sensitivity V. Inköpspriset är därmed ingen säker måttstock på hur väl utformad väskan är. Hos testets jumbopristagare, NG 5162, har man prioriterat utseende före funktion med ett inte helt lyckat resultat. Hos väskorna som hamnar i topp är komforten istället hög, axelremmarna är välformade och väskorna är smidiga med plats för såväl laptop som ett antal småsaker. 


Lowepro Compudaypack

 

 

 

 


                                                                       

                   

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: