Sök
Test av fyra Swimpy produkter

Test av fyra Swimpy produkter

Kul och säkert i badet

2009-05-12

När man första gången ska bada i poolen med lillen uppstår frågan vad han eller hon ska ha på sig, om något? Swimpy har kanske svaret, en svensk tillverkare med badblöjor och simhjälpmedel i sortimentet.

Modell Pris Kommentar
Swimpy Simglasögon 70 Sitter bra
Swimpy Float 300 Tar plats i badväskan
Swimpy Poolsocka 130 Minskad halkrisk
Swimpy Badblöja 160 Kan återanvändas

Sammanfattning

När man första gången ska bada i poolen med lillen uppstår frågan vad han eller hon ska ha på sig, om något? Swimpy har kanske svaret, en svensk tillverkare med badblöjor och simhjälpmedel i sortimentet. Vi provar utöver flytetyget och blöjorna även Swimpys simglasögon, samt märkets poolsockor som gör det lättare att ta sig fram på det hala poolgolvet.

Så gjorde vi

Badblöjan har testats på en kille på 18 månader samt flicka 12 månader. Poolsockorna och flytetyget har testats på en kille 18 månader. Simglasögonen har testats på kille 8 år. Samtliga utvärderingar har ägt rum i och kring inomhuspool/badhus.

Swimpy Simglasögon - Sitter bra

Material: Lins av polykarbonat.
Tätning: Silikon
Övrigt: Anti-imbehandlade. Dubbelt nackband.
Ålder: Från 3 år och uppåt.

Omdöme: Simglasögonen passar lite större barn och är relativt enkla att justera. Vi provade två par glasögon på en åttaåring som klagade på att det ena paret läckte något, trots justering. Det andra glasögonparet fungerade bättre mot läckage. Glasögonen sitter bra och ger en god kvalitetskänsla. Dock är det inget som sticker ut gentemot konkurrenter som Speedo med flera. Priset är inte superlågt men ändå överkomligt.
Cirkapris: 70 kronor

Swimpy Float - Tar plats i badväskan

Färg: Svart med rosa/blå nylonband.
Ålder: Barn upp till 25 kg

Omdöme: Rejält flytetyg för de minsta med flytblock i hög densitet som ser till att barnet verkligen håller sig flytande. Det är lite pyssligt att få spännena på plats i början och på vissa sätt märks det att konstruktionen hör hemma i 80-talet. Men det är kapaciteten och säkerheten i badet man är ute efter till barnen. Swimpys flythjälp är smidigare och bättre än lösa uppblåsbara ärmpuffar respektive gula simdynor med fast bygel som ofta finns att låna på de flesta badhus. Nackdelen är att dynorna tar ganska mycket plats i badväskan.
Cirkapris: 300 kronor

Swimpy Poolsocka - Minskad halkrisk

Färg: Svart och rosa/blå.
Ålder: Finns i fyra storlekar.
Material: Thermolite textil, silikonsula

Omdöme: Smart socka som väsentligt höjer säkerheten runt poolen, där golvet ofta är blött och halkigt. Små barn har en tendens att springa bredvid poolen trots halkrisken och med en poolsocka kan man som förälder åtminstone vara lite mindre panikslagen över tilltaget. En annan fördel är att sockan hjälper barnet att få friktion och ta sig fram över poolgolvet. Det är i grund och botten en ganska enkel produkt och priset är liksom med badblöjan inte superbilligt, men ändå en billig försäkring mot onödiga olyckor. Problemet är bara att ungarnas fötter växer fort, så det behövs större sockar efterhand.
Cirkapris: 130 kronor

Swimpy Badblöja - Kan återanvändas

Material: 80% polyamid, 20% elastan
Tvättråd: 40 grader.

Omdöme: Prasslig byxa som kan vara lite tajt att få på, men sedan sitter den bra. Kräver lite tillvänjning på barnet eftersom den känns annorlunda än en vanlig blöja. Denna ovana känsla försvinner så snart barnet kommer ner i vattnet. Svårt att veta om blöjan håller tätt, men det känns i alla fall så. Designmässigt finns inget att klaga på och tyget står emot nötning väl. Priset är ganska högt men badblöjan kan maskintvättas och användas om och om igen utan att funktionen försämras. 
Cirkapris: 160 kronor