Sök
Test - Articulate Gallery

Test - Articulate Gallery

Låt barnens alster synas

2011-07-14

Tavelramen Articulate Gallery uppfanns av en mamma som inte fick plats med barnens alla teckningar på kylskåpsdörren. Läs vad Smartson tycker om produkten.

Ramarna från Articulate Gallery finns i tre storlekar vilket gör att du kan bygga dig ett eget konstgalleri av barnens verk. Det kommer i storlek A4 och finns som enkel, dubbel och trippel-modell.

Articulate Gallery_1

Levande väggar
Tavelramen av trä känns gedigen. Den kommer endast i vitt vilket i och för sig är en modern inredningsfärg men önskvärt är även andra färger. Produkten är stilfullt designad med kantig ytterram och rundad innerrram. Innerramen saknar glas och konstruktionen gör det möjligt att visa upp teckningar med 3D-detaljer som till exempel piprensare. Detta är en rolig lösning och gör att väggarna i hemmet blir levande.

Articulate Gallery_2

Rymmer 30 ark
Idén med ramen är att du enkelt ska kunna skjuta ner barnens teckningar i öppningen utan att det blir för krångligt. Förvaringsdelen är 1,5 cm djup och ska enligt uppgift rymma 30 ark. Att stoppa ner 30 A4-ark är inga problem och det finns gott om plats kvar. Men om teckningarna består av 3D-dataljer så ryms givetvis betydligt färre ark i förvaringsdelen. Att skjuta ner plana teckningar i öppningen går enkelt men om teckningen har utstående delar går det inte lika smidigt. Man måste med hjälp av handen trycka ner detaljerna så att teckningen kan skjutas ner. Ramen kan hängas både på längden och vertikalt, på baksidan finns tre upphängningshål förberedda.

Ramen är en fiffig idé och vi gillar framförallt att det på ett enkelt sätt går att byta teckningar. Och tänk så stolta barnen måste bli när väggarna där hemma är fulla av deras verk. Idag säljs ramen på ett fåtal butiker runt om i landet men de finns även att köpa genom Klintas nätbutik, se länk nedan. 

Articulate Gallery_3

Cirkapris: Enkel 195 kronor, dubbel 275 kronor och trippel 345 kronor
Köpinfo: www.klinta.org