Sök

Sitt vackert, baby

2003-02-06

Vi Föräldrar testar 12 babysitters som ska vara stabila och säkra för barnet. Inte alla håller måttet men dyrast behöver inte vara bäst.

Modell Pris Kommentar
Babyproffsen standard 268 "Lätt att använda"
Pozy Winnie the pooh 799 "Känns stabil"
Jysk bäddlager 398 "Rymlig"
Babyproffsen Lyx 495 "Stadig, otymplig"
Carena Relax 495 "Krångligt fotstödsreglage"
Pozy 540 "Enkel att reglera"
Pozy 339 "Något klen ställning"
Carena Happy Time 595 "Inget glidskydd"
Carlo Swing 650 "Rejäl"
Chicco Look 695 "Ombonad"
Pozy Active 579 "Otymplig"
Babybjörn 649 "Tar liten plats"

Sammanfattning

En babysitter är praktisk när man vill ha händerna fria eller utföra sysslor hemma utan att behöva lämna barnet. Några modeller håller måttet när Vi Föräldrar testar babysitters. De flesta är dyra om man tar den korta användningstiden i beräkning men stolarna ska vara säkra, tyget ska kunna tvättas och de ska vara enkla att montera. Förvånansvärt många saknar ordentlig monteringsanvisning och flera tål inte 40 grader utan att tyget blir blekt.

Inledning

Vi Föräldrar utför test av 12 babysitters i handeln. Man granskar stabilitet, monterbarhet inklusive monteringsanvisning och tittar om tyget går att tvätta utan att det krymper eller bleks. Generellt konstateras att monteringsanvisningarna är rätt dåliga på många av stolarna. Några av stolarna saknar glidskydd. Nästan alla modeller har ställbart rygg- och fotreglage. Det kan också vara krångligt att få av tyget om man behöver tvätta det och på en del stolar bleks tyget rejält efter tvätt. Några stolar har tyger som inte tål maskintvätt. Modellen som heter Babybjörn utses som bäst i test. Den kan också användas längst tid. De flesta är stadiga modeller med en konstruktion som påminner om bilbarnstolar. Tre modeller är klassiska stålrörskonstruktioner (Pozy Active, Pozy och Babyproffsen Standard).

Babyproffsen Lyx är enkel att reglera och har en robust konstruktion. Lite onödigt stor dock. Carena Relax har ryggstöd, stödplatta och fotstöd i två lägen men inget glidskydd. Tvättanvisningen är förvirrande. Pozy Winnie the Pooh saknar glidskydd och är dyr, men känns stabil och rejäl, Enkel att sätta ihop. Pozy saknar glidskydd och tyget måste handtvättas. Jysk Bäddlager säljer en ombonad och rymlig sitter där tyget bleks efter tvätt.

Carena Happy Time är en stabil och mjuk stol som är enkel att montera. Den saknar glidskydd och tyget bleks efter tvätt. Carlo Swing har glidskydd och är enkel att montera ihop. Tyget måste tvättas i 30 grader. Chicco Look har ett tyg som måste handtvättas. Stolen har krångligt fotstödsreglage och inte tillräckligt glidskydd för att kännas säker men stolen är mjuk med extra kudde. Pozy Active är otymplig och svår att montera. Krångliga reglage men har glidskydd.

Pozy (den billigare) är den enda stolen med ett läge som inte går att reglera. Den är utrustad med lekbåge och har en enkel konstruktion. Känns något klen och tyget verkar kort i ryggen och är krångligt att ta av för tvätt. Babyproffsen Standard är en enkel stol som är lättanvänd till bra pris. Den har glidskydd men tyger känns väl kort i ryggen och bleks efter tvätt. Babybjörn kan ställas in i tre lägen. Kan användas upp till 24 månader. Den har glidskydd och bra hög byxa samt fästen utan klämrisk. Testlagets favorit men nästan dyrast.

Senast uppdaterad: 2018-11-12
Av: