Sök
Xerox Phaser 4400

Xerox Phaser 4400

Kontorstoppen

2003-06-02

Xerox Phaser 4400 är en mycket bra skrivare för kontoret. Utskrifterna håller hög kvalitet, den kan hantera stora volymer och kan lätt kopplas ihop med nätverk, trådbundna eller trådlösa.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 4/5 "Almost flawless text"
Cnet 8,3/10 "Fast clean printouts"
PC Magazine 4/5 "The best choice"

Vad tycker testarna?

En enad kritikerkår har inget annat än positiva omdömen om Phaser 4400. Den ger utskrifter med utmärkt kvalitet och installeras enkelt i nätverket, utskriftshastigheten är över medel och den kan hantera stora volymer. En arbetshäst för företaget.

PC World

"Almost flawless text"

PC World tycker att Phaser 4400 är en användarvänlig laserskrivare som ger i det närmaste perfekt text. Den är lite snabbare än genomsnittet med 17,8 sidor per minut enligt PC Worlds tester. Även utskrifter i gråskala blir OK. Om något skulle krångla med utskrifterna finns en rad bra stödfunktioner. Den tryckta manualen upprepar i stort sett vad som står på kom-igång- bladet. Bättre är den medföljande CD-skivan med Flashimitationer. Phaser 4400 borde passa kontoret som prioriterar användarvänlighet och kvalitet, snarare än hastighet och inköpskostnad tror man.

Källa: Till PC Worlds hemsida
Till Cnets hemsida
Till PC Magazines hemsida

Cnet

"Fast clean printouts"

Cnet är mycket nöjda med Phaser 4400. Utskrifter av både text och grafik blir bra, det är enkelt att komma igång, dokumentationen är tydlig och skrivaren har ett brett sortiment av drivrutiner. Det här är en maskin som tar sin uppgift på allvar och som lätt infogas i nätverket utan support. Den klarar stora kontor men är idealisk för små företag med nätverk. Phaser 4400 är enkel och robust och inte utrustad med underhållande funktioner. I Cnets tester skrev man ut 19 sidor per minut text och 12,5 sidor blandad text och grafik vilket bedöms vara mycket bra.

PC Magazine

"The best choice"

PC Magazine kommer upp i en utskriftshastighet på 16,6 sidor per minut i sina tester, vilket är snabbare än många jämförbara maskiner. Utskriftskvaliteten är god med tydlig text och skarp grafik. Testaren såg en märkbar randning på vissa bilder och områden som var helt svarta blev ibland lite tunna. Mjukvaran är mycket bra med val för exempelvis vattenstämplar. Kuvert hanteras utan problem. Skrivaren var också mycket lätt att koppla upp till nätverk då den är mer automatiserad än många andra. Vill man ha en lättinstallerad printer med bra pappershantering, tillräcklig hastighet och mycket bra utskriftshastighet är Phaser 4400 bästa valet, menar PC Mag.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Xerox Phaser 4400 är en monokrom laserskrivare med maximal upplösning om 1200x1200 dpi. I den medföljande arkmataren finns plats för 550 papper men den kan byggas ut med ytterligare två lika stora pappersfack. Skrivaren ansluts via USB 1.1, parallellport eller Ethernet. Drivrutiner för Windows 98, NT, XP och Mac följer med. Skrivaren ska klara 150,000 sidor per månad. Installationsposter, CD-rom med drivrutiner och installationshjälp samt tryckt dokumentation följer med. Skrivaren är utrustad med LCD fönster och tre knappar för grundläggande hantering. 26 sidor per minut enligt tillverkaren. Måtten är 422x439x413 mm, vikten 25 kg. Prisexemplet avser 4400 N med nätverkskoppling men utan duplex och extra arkmatare.

Modell: Xerox Phaser 4400