Sök
Sony DPP-FP90

Sony DPP-FP90

Bra, men dyra bilder

2007-09-11

Sony DPP-FP90 är en fotoskrivare som levererar bilder med hög kvalitet. Antalet funktioner får också beröm. Man får dock vara beredd på att bilderna kostar en del.
Testkälla Betyg Kommentar
Personal computer world 3/5 ”An expensive way to print digital photos.”
Laptop 4/5 ”Photos don't come cheap.”
Dkamera 85/100 ”Grosses schwenkbares 3,6 Zoll Display, sehr einfache Bedienung”

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående mycket nöjda med Sony DPP-FP90 när det gäller utskriftskvalitet och funktioner. Tack vare lcd-skärmen är det enkelt att förhandsgranska och redigera bilderna. Hastigheten får klart godkänd. En testare anser att skrivaren är som gjort för att bära med sig. Hög kvalitet och gott om funktioner har en baksida och det är kostnad per utskrift som enligt testarna är högre än den från ett fotolabb.

Personal computer world

”An expensive way to print digital photos.”

Personal computer world skriver att Sony DPP-FP90 kommer med anslutningsmöjligheter som borde få de flesta användare nöjda. Tack vare displayen är det enkelt att förhandsgranska och redigera bilderna. Mjukvaran fungerar bra. När det kommer till utskriftskvaliteten är den enligt testaren i nivå med den från ett fotolabb. Baksidan av många funktioner och hög kvalitet är att kostnaden per bild blir högre än vad det kostar hos fotolabb.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Laptop

”Photos don't come cheap.”

Laptop anser att Sony DPP-FP90 är lätt att bära med sig tack vare sin låga vikt och praktiska handtag. Flera olika format stöds, det som saknas är trådlös möjlighet och möjlighet till batteridrift. Uppmätt hastighet är cirka 40 sekunder för ett foto i storleken 10x15 cm. Bilderna klarade i ett test att ligga 10 sekunder under vatten utan att det hände något. Det inbyggda bildförbättringsprogrammet får beröm och en rolig funktion är att man kan göra kalenderblad av bilder. Kostnaden för en bild ligger högre än den från ett fotolabb.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Dkamera

”Grosses schwenkbares 3,6 Zoll Display, sehr einfache Bedienung”

Tyska Dkamera skriver att de är imponerade av att Sony DPP-FP90 skriver ut så fort med tanke på att den skriver ut i fyra steg. Kvaliteten ligger på en lika hög nivå som den från ett fotolabb. Lamineringen som skrivaren utför är enligt testaren faktiskt till och med bättre. Kostnaden att skriva ut från ett fotolabb är däremot lägre. Testaren är inte heller nöjd med att skrivaren levereras utan papper, färgband eller usb-kabel. Hanteringen är enkel och mjukvaran får beröm.

Källa: www.dkamera.de (DE)

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Sony DPP-FP90 är en sublimeringsskrivare med upplösningen 300x300 dpi. Utskriftsstorleken är 10x15 cm och hastigheten är angiven till 45 sekunder för ett foto. Kortplats, lcd-display, usb (version 1.1) och pictbridge finns. Kompatibel med pc. Vikt cirka 1,2 kg och mått 180(b)x66(h)x137(d) mm.

Tillverkare: Sony