Sök
Samsung ML-2250

Samsung ML-2250

Kompetent hemmaskrivare

2005-11-08

Samsung ML-2250 är enligt testarna en mycket kompetent skrivare för hemmabruk. Utskriftskvaliteten på text anses vara utmärkt.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Pro 5/5 ”Has no real failings”
PC Magazine 4/5 “For heavy-duty personal use”
Cnet 7,4/10 “Great home-office laser printer”
IT Reviews “Print speeds are good”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Samsung ML-2250 är en mycket kompetent och prisvärd skrivare för hemmabruk. Mindre företag bör uppgradera den med nätverksanslutning och kanske ytterligare en papperskassett. Det är delade åsikter om snabbheten men ingen tycker att den är direkt långsam. Det som får mycket beröm är kvaliteten på textutskrifter som anses vara utmärkt.

PC Pro

”Has no real failings”

ml-2250_right
PC Pro tycker att den vita färgen utgör en omväxling till den normalt sett beige-grå färgen som ofta ses på skrivare. Testaren är imponerad av skrivarens snabbhet då den i deras tester skriver ut snabbare an vad som specificerats. Text- och bildkvalitet var mycket hög vid standardinställningen 600 dpi. Ökar man upplösningen till 1200 dpi blev testutskrifterna fantastiska. Foton blev bra men gav något suddiga skuggor. Testaren gillar att det finns uppgraderingsmöjligheter, även om den kommer ganska välutrustad. Skrivaren är i stort mycket lyckad och testaren ser inte några direkta fel.

Källa: Till PC Pro
Till PC Magazine
Till Cnet
Till IT Reviews

PC Magazine

“For heavy-duty personal use”

PC Magazine anser att du får mycket skrivare för pengarna. Skrivaren är enligt testaren till för hemanvändare med höga krav. Den är snabbare än de flesta skrivare för hemmabruk och textutskrifterna är riktigt bra. Vill man använda skrivare i en arbetsgrupp bör den maximala papperskapaciteten på 550 sidor räcka till utan större problem. Storleken är trevlig samtidigt som design och färg känns fräscha. Fotoutskrifterna är dock en besvikelse, även om de fortfarande är godkända.

Cnet

“Great home-office laser printer”

Enligt Cnet är ML-2250 en riktigt bra hemmaskrivare tack vare kombinationen lågt inköpspris och hög utskriftskvalitet. Främst anser testaren att den är till för att skriva ut rapporter och svartvita bilder. Gråskalan är utmärkt. Skall man använda skrivaren i en arbetsgrupp bör man uppgradera för att få nätverksmöjlighet, vilket givetvis kostar en slant till. Enligt testaren är skrivaren lite långsammare än de närmaste konkurrenterna. Ett annat minus är att den inte är kompatibel med Mac.

IT Reviews

“Print speeds are good”

IT Reviews skriver att Samsung ML-2250 passar lika bra i hemmet som på kontoret. Pappershanteringen är tillfredställande och det är bra att man kan uppgradera vid behov. Det är inga större problem med installationen. Toner-save funktionen vid utskrifter i utkastkvalitet är bra för ekonomin. Utskriftshastigheten är helt okej men testaren irriterar sig på att skrivaren tar god tid på sig vid start. Utskrifter av text håller hög kvalitet. Fotoutskrifter är också bra men kommer enligt testaren inte upp i samma höga nivå. Det enda som testaren saknar är egentligen möjlighet till dubbelsidiga utskrifter, nu krävs det manuell matning.

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta: Samsung ML-2250 är en svart-vit laserskrivare med upplösningen 1200x1200 dpi. Upp till A4-format kan hanteras. Den har en flerfunktionskassett med plats för 50 ark och en papperskassett med plats för 250 ark. En papperskassett med plats för 150 ark finns för utmatning. Hastigheten är enligt tillverkaren maximalt 20 sidor per minut. Skrivaren har 16 MB i standardminne, maximalt 144 MB. Anslutningsmöjligheterna är bl.a. parallellanslutning och USB 2.0. Möjligheten till nätverksanslutning är tillval. Vikten är 10 kg och måtten 358(B)x278(H)x452(D) mm.

Modell: Samsung ML-2250