Sök
Samsung ML-1750

Samsung ML-1750

Billig och bra i ett

2003-06-11

Samsung ML-1750 är en laserskrivare med bra kapacitet till lågt pris.
Testkälla Kommentar
Smartcomputing "Capabilities make it a good buy"
PC World "For a single user in a home office"
Government Computer News "Earned the top grade"

Vad tycker testarna?

Testare anser att Samsung ML-1750 har hyfsat snabba utskrifter med god kvalitet. Några testare menar dock att testaren har vissa problem med grafik. När det gäller hastigheten så visar skrivaren på väldigt olika utskriftshastigheter. Skrivarens kapacitet och låga pris gör att den rekommenderas till hemmakontoret.

Smartcomputing

"Capabilities make it a good buy"

Smartcomputing anser att Samsung är experter på att göra bra och billiga laserskrivare, där ML-1750 är en av dem. Vid testen producerar skrivaren text snabbare än vad Samsung uppgett, i en hastighet av 17,7 sidor per minut vid utskrift av hundra sidor text. När testaren däremot lade till grafik i utskriften går hastigheten ner. Ungefär 14 sidor per minut kan skrivaren prestera när det gäller text och grafik. Utskrifter med mestadels grafik skrivs ut med ett tempo på nästan 14 sidor per minut. Kvaliteten är vid lägsta upplösning ganska kladdig, men vid rekommenderad upplösning är utskrifterna klart godkända vad gäller skärpa och tydlighet. Grafik med hög upplösning blir däremot inte så bra med den här skrivaren, ränderna blir många och det svarta alltför svart. Trots nackdelarna anser testaren att kvaliteten är bättre än många andra skrivare i budgetklassen. Bra kapacitet till ett bra pris enligt testaren.

Källa: Till Smartcomputings hemsida
Till PC Worlds hemsida
Till Government Computer News hemsida

PC World

"For a single user in a home office"

PC World skriver att Samsung ML-1750 passar bra i ett hemmakontor som behöver en enkel laserskrivare. Priset är lågt, ML-1750 kostar faktiskt mindre än många bläckstråleskrivare. I PC Worlds test skrivs det ut 11,7 sidor per minut, medan dokument med både text och grafik skrivs ut i en hastighet av 5,4 sidor per minut. Båda dessa utskriftshastigheter är fullt godkända om än inte snabba. Utskrifterna imponerar på testaren med skarp och tydlig text. Däremot klarar inte skrivaren gråskalig grafik lika bra. De finesser som finns hos skrivaren är få, men det är en bra budgetskrivare menar man.

Government Computer News

"Earned the top grade"

Government Computer News testar åtta skrivare och anser att Samsung ML-1750 är en liten men snabb skrivare som håller god kvalitet och återger fina detaljer i sina utskrifter. Priset är mycket lågt och skrivaren passar bäst i hemmet. Att det finns USB-anslutning är positivt och gör överföring mycket enklare och snabbare. Designen hos skrivaren är diskret. Ljudnivån är låg och i ett rum med ventilation är frågan om man överhuvudtaget hör den. Skrivaren kan dock inte ta emot så många papper i inmataren som Samsung uppger. Textutskrifter är godkända, men lite ljusa i färgen. Tonersparläget gjorde texten ännu ljusare. Grafik, linjer och detaljer framkommer dock riktigt bra, speciellt i jämförelse med de andra skrivarna i testen. Dessutom var ML-1750 snabbast på att skriva ut grafik, där ett 30-sidigt grafikdokument klarades av på två minuter. Skrivaren erhåller högst betyg i testen och utses till "Reviewer's choice". Även Kyocera FS-1900 erhåller samma utmärkelse dock med lägre betyg, Dell P1500 utses till budgetvinnare.

Cirkapris: 2990 kronor

Produktfakta: Samsung ML-1750 är en svartvit laserskrivare med en upplösning på 1200x600 bildpunkter och 8 MB minne. Utskriftshastigheten uppgår till 16 sidor per minut. Första sidan tar 12 sekunder att skriva ut. Rekommenderad maximal utskrift per månad är 15,000 sidor. USB 2.0 liksom parallellport finnes. Nätverksadapter finns som tillbehör. Skrivaren kan hantera upp till 250 ark i inmataren och 50 ark i utmataren. Det finns även en manuell inmatare. Skrivaren kan hantera en mängd olika format och papper. Sparläge för toner. Skrivaren är kompatibel med Windows, Mac och Linux. Måtten är 348x355x193 mm med vikten 7 kg.

Modell: Samsung ML-1750