Sök
Ricoh AP3800C

Ricoh AP3800C

Världens snabbaste färgskrivare?

2002-04-02

Mycket hög utskriftshastighet och skarpa utskrifter gör att skrivaren lämpar sig väl till kontoret med behov av att snabbt få ut stora mängder varierade kontorsdokument. Betygen är bra.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 4/5 "Can easily serve as the workhorse printer"
IT Enquirer "A very fast performing colour laser printer"
PC Welt "Die Installation war sehr einfach"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är imponerade av den höga utskriftshastigheten och gläds åt att utskrifterna blir skarpa och rena. En testare påpekar att fotografier inte återges helt korrekt men de flesta menar att du får mycket för pengarna och att skrivaren lämpar sig väl för det större kontoret.

PC Magazine

"Can easily serve as the workhorse printer"

PC Magazine tycker att Ricoh AP3800AC lämpar sig mycket bra för avdelningen eller det stora kontoret som har behov av att skriva ut många dokument. Utskriftshastigheten är mycket god. Texten är skarp och läsbar även i 4 punkters storlek, men färgutskrifterna saknar detaljer i gradienterna vilket kan ge upphov till bandningseffekt med grafik. SmartNet som är programvaran för administration via nätverk är inte lika välutvecklad som HP:s motsvarighet, men gränssnittet för utskrifter är desto mer genomtänkt och där är det inga problem att konfigurera skrivaren innan man gör sin utskrift.

Källa: Till PC Magazines hemsida
Till IT Enquirers hemsida
Till PC Welts hemsida

IT Enquirer

"A very fast performing colour laser printer"

IT Enquirer anser att Ricoh AP3800AC är en väldigt snabb färglaser och att den har den funktionalitet och kapacitet som målgruppen förmodligen kräver. Jämfört med konkurrenterna står den sig bra och lämpar sig ypperligt för arbetsgruppen på 10 till 30 personer, som oftast skriver ut från Excel, Word och PowerPoint. Färgfotografier kan också skrivas ut, men där brister färghanteringen lite gentemot skrivare som i huvudsak är anpassade till detta. Samman­fattnings­vis finns ingen annan färglaser till detta pris som kan bjuda på motsvarande användarvänlighet och prestanda, fastslår testaren nöjt.

PC Welt

"Die Installation war sehr einfach"

PC Welt konstaterar att Ricoh AP3800AC definitivt inte är någon lättviktare. Hela 80 kg skrivare måste placeras på lämpligt ställe, men sedan går installationen på under en minut. PC Welt kom dock inte upp i den utlovade hastigheten vid svartvita utskrifter men den faktiska hastigheten av 34 sidor per minut är inte fy skam. Utskrifterna blev också väldigt bra, både text och grafik

Cirkapris: 105000 kronor

Produktfakta: Ricoh AP3800C är en färglaserskrivare med en utskriftskapacitet av 38 sidor per minut svartvitt och 28 sidor per minut i färg. Därtill finns möjlighet att skriva ut på båda sidorna samt att få papper hophäftade, sorterade och hålslagna med automatik. Maximal pappersstorlek är A3+ eller 300x430 mm. Tre olika drivrutiner följer med vid köp. PCL5c, Adobe PostScript3 (rekommenderas för bäst färgåtergivning) samt RPCS (skriver ut snabbast). Upplösningen är 1200x1200 dpi och kassetten rymmer 2500 sidor. Det finns ett inbyggt Ethernet 10/100BaseTX-kort som gör skrivaren redo för utskrifter i nätverk. FireWire går att köpa till. SmartNetMonitor och DeskTopBinder följer med för konfigurering i nätverk. Systemkrav Windows 98/ME/2000/XP respektive Mac OS 8.x eller senare samt Unix. Storleksmässigt mäter skrivaren 648x1285 mm och väger hela 80 kg.

Modell: Ricoh AP3800C