Sök
Oki C3200

Oki C3200

En duglig och prisvärd färglaser

2005-10-18

Testarna anser att C3200 är en prisvärd färglaserskrivare som inte gör bort sig oberoende av vad som skrivs ut. Det stora formatet gör den svårplacerad.
Testkälla Betyg Kommentar
PC för alla 8/10 “Bra fotoutskrifter”
Computer Shopper 3/5 “Paper input is similarly flexible”
PC Welt “Tempovorteile ergaben sich erst bei umfassenderen Dokumenten”

Vad tycker testarna?

Testarnas omdömen om Oki C3200 är lite delade. Den gör förvisso inte bort sig på något sätt och testarna tycker att textutskrifter håller hög kvalitet. Enighet råder också om att skrivaren är stor till formatet och tar en del plats. En testare tycker att kontrasten tenderar att bli väl stark och en annan att vissa färger kunde ha återgetts bättre. En nackdel är att skrivaren endast är kompatibel med Windows. Prisvärd.

PC för alla

“Bra fotoutskrifter”

PC för alla testar förutom Oki C3200 även Canon Lasershot LBP 5200, Epson Aculaser C1100, HP Color Laserjet 2600N, Konica Minolta Magicolor 2400W samt Samsung CLP-510. Testvinnare är Konica Minolta Magicolor 2400W medan Oki C3200 hamnar på en delad andra plats tillsammans med Canon Lasershot LBP 5200. Testaren är inte direkt imponerad av Okis nya teknik som skall ge högre utskriftskvalitet. Även om man anser att det blir något bättre än tidigare. Designen har några år på nacken och börjar kännas lite gammal. Testaren gillar den raka pappersbanan vilket minskar risken för att papper skall fastna.

Källa: PC för alla, nr 8 2005
Till Computer shopper
Till PC Welt

Computer Shopper

“Paper input is similarly flexible”

Computer Shopper skriver att Oki C3200 är ganska stor till formatet och framförallt är den väldigt djup vilket ställer krav på placeringen. Pappersinmatningen är flexibel och möjliggör inmatning av riktigt stora papper. Hastighetsmässigt är det enligt testaren en av de snabbaste i prisklassen. Men när det kommer till svartvita utskrifter är den långsammare än många av konkurrenterna. Text blir skarpt och bra även vid mindre typsnitt. Testaren är dock inte helt nöjd med fotoutskrifterna, varken i gråskala eller i svartvitt. Även grafik kunde ha blivit bättre.

PC Welt

“Tempovorteile ergaben sich erst bei umfassenderen Dokumenten”

PC Welt påpekar att skrivaren är ganska hög, vilket är bra att veta när man planerar placeringen. Testaren anser att foton får en kontrast som vid flera motiv blir en aning för stark, något som gör att en del övergångar och färger inte blir riktigt bra. Textutskrifter blir dock skarpa och håller hög kvalitet. Skrivaren gör inte heller bort sig när det gäller grafikutskrifter. Testaren tycker att skrivaren håller ett relativt bra utskriftstempo, men det märks en skillnad när man skriver ut mer omfattande utskrifter.

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Oki C3200 är en färglaserskrivare med upplösningen 1200x600 dpi. Den kommer med 32 MB i minne vilket kan byggas ut till 288 MB. USB 2.0-anslutning. Skrivaren hanterar via den manuella inmatningen pappersformat på 75-203 g/m2 medan pappersmagasinet kan hantera ark på 75-120 g/m2. Pappersmagasinet rymmer 300 ark. Skrivaren kan hantera pappersstorlek upp till A4. Utskriftshastigheten (A4) är 20 sidor/minut för svartvitt och 12 sidor/minut för färgutskrifter. Måtten är 400(B)x528(D)x342(h) mm och vikten cirka 20 kg.

Modell: Oki C3200