Sök
Minolta QMS-Magicolor 2300DL

Minolta QMS-Magicolor 2300DL

Revolutionslaser

2002-12-10

En färglaser som klarar av allt man kan förvänta sig, trots att både priset och storleken ligger långt under det normala i klassen.
Testkälla Kommentar
PC Professionell "Günstiger Farblaser"
PC World "Big little printer"
PC Welt "Erfreulich preiswert"
ZDNet "Optimaler Universaldrucker"

Vad tycker testarna?

Testarna har mycket gott att säga om skrivaren. Det fina priset är källan till mycket beröm. Men även om skrivaren kostar mycket mindre än traditionella färglaserskrivare är alla testare överens om att Magicolor 2300DL inte på något sätt erbjuder mindre än sina dyrare konkurrenter. Utskrifterna anses skarpa med fina färgövergångar och lysande färger. Skrivaren tar inte mycket tid på sig och den har all utrustning i form av t.ex. nätverkskontakter man kan förvänta sig. En bra färglaserskrivare som dessutom tar mycket mindre plats på skrivbordet.

PC Professionell

"Günstiger Farblaser"

PC Professionell anmärker på att skrivaren inte klarar av de utskriftshastigheter tillverkaren angivit. Det går dock tillräckligt fort för att ge godkänt resultat. Utskriftskvaliteten bedöms som hög och det blir skarpa bilder med fina färgövergångar. Eftersom skrivaren har nätverks- kapabilitet bedöms den som idealisk på arbetsplatsen. Service och garantivillkor bedöms som goda vilket ger ett bra betyg, särskilt som den kostar ganska lite att köpa.

Källa: Till PC Professionells hemsida
Till PC Worlds hemsida
Till PC Welts hemsida
Till ZDNet Tysklands hemsida

PC World

"Big little printer"

PC World menar att Magicolor 2300DL gör färglaserskrivare åtkomliga även för mindre kontor och (vissa) privatpersoner. Priset är en bra bit lägre än testaren sett hos liknande produkter. Utskriftshastigheten anses vara något över genomsnittet, utskriftskvaliteten får genomsnittligt betyg vad gäller färgfoton och bra betyg avseende text och grafik.

PC Welt

"Erfreulich preiswert"

PC Welt upplevde att skrivaren var smidig att installera. Att skrivaren bara är marginellt större än en vanlig bläckstråleskrivare ger plus. Texten blir skarp och lättläst, färgövergångar fina med knappt skönjbar rastrering. Utskriftshastigheten anses bra vid vanlig grafik och text. Skrivaren klarar större dokument men de tar tid. 90 MB fil tar i testet sju och en halv minut. En positiv detalj är att skrivaren är luktfri vid utskrift. Det blir högsta betyg för en skrivare som kostar lite, ger bra utskrifter och klarar även den hösta upplösningen i standardutförande.

ZDNet

"Optimaler Universaldrucker"

ZDNet är mycket förtjusta i Magicolor 2300DL. Minolta sätter nya standarder för färglaser. Skrivaren anses kompakt, lättanvänd, bra utrustad och framförallt prisvärd. Det är en enorm skillnad gentemot vanliga skrivare av den här typen, större och betydligt dyrare utan att erbjuda mer i form av utskriftskvalitet eller hastighet. Installation av skrivaren upplevs enkel och smidig, även om kontakter och papperstråg inte är placerade som på andra skrivare. En negativ detalj är att pappret ligger relativt oskyddat i tråget och kan samla på sig en del damm.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Minolta-QMS 2300DL är en färglaserskrivare med maximal upplösning 2400x600 dpi. Skrivaren har kontakter för parallell, USB och Ethernet. Pappersformat är A4 och det ryms 200 ark i tråget. Tillval är duplex samt ett extra tråg för 500 ark. Utskriftshastighet 16 sidor per minut svartvitt samt fyra sidor färg. I standardutförande finns 32 MB Ram (kan utökas med 128 eller 256 MB) och processor på 200 mhz. Skrivaren klarar normalt papper mellan 60 och 90 g/m2 och finare papper mellan 90 och 163 g/m2. Stöd för ICM profiler, ICC colour matching, eAIDC med mera. Måtten är 356x500x392 mm, vikt 27,8 kg.

Modell: Minolta QMS-Magicolor 2300DL