Sök
Lexmark X85

Lexmark X85

Allt för utskriftshantering

2003-07-16

En multimaskin som både skriver ut, kopierar och scannar i färg. Utskriftshastigheten ligger på 6 sidor per minut i färg, scanning sker med 48 bitars färgdjup. Många finesser, menar testarna.
Testkälla Kommentar
It Reviews “A lot of equipment for your money”
Vnunet “A decent multifunction option”
PC Pro “Has quality where it counts”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att det är praktiskt med en multimaskin som Lexmark X85. Testarna är överens om att designen är snygg och stilren och att utskriftskvaliteten är godkänd i de flesta fall. Någon anser att grafik och foto inte håller kvaliteten och andra menar att det tar alltför lång tid att skriva ut foton. Dock fungerar allt bra med tanke på vad man ger för maskinen. Parallellport saknas.

It Reviews

“A lot of equipment for your money”

It Reviews menar att det är smidigt att stoppa in flera produkter i ett paket, vilket Lexmark X85 är ett exempel på. Upplösningen har enligt testaren blivit markant bättre. Utskriftskvaliteten är bra men maskinen passar bäst för hemmet eller ett mindre kontor. Maskinen är snygg och scannern kan hantera bilder, dokument, tidningar, fotografier och brev på ett imponerande sätt. Koperingsfunktionen är användarvänlig och presterar väl även om det inte går lika snabbt som med en riktig kopiator. Man får mycket funktioner för pengarna, maskinen känns välbyggd och allt fungerar utan problem. Den enda nackdelen är att X85 saknar parallellport menar testaren.

Källa: Till It Review's startsida
Till Vnu Net's startsida
Till PC Pro's startsida

Vnunet

“A decent multifunction option”

Vnunet anser att Lexmark X85 är en väl fungerande multimaskin som passar bäst på ett mindre kontor. Designen är stilig och maskinen känns hållbar. Det finns många trevliga finesser, varav testaren nämner snabbknapparna för att lättare nå olika kommandon. Utskriftskvaliteten är riktigt bra, både när det gäller rena textdokument och foton på fotopapper. Utskrifterna tar dock lång tid. I testen tog en pdf i färg nästan två minuter medan ett A4 foto tog nästan en halvtimme. Scannerkvaliteten är godkänd. En bra multimaskin, men man har sett bättre och billigare så X85 står sig inte riktigt i konkurrensen. Dessutom låter den mycket vid användning.

PC Pro

“Has quality where it counts”

Pc Pro tycker att Lexmark X85 är en mycket billig multimaskin och ett bra köp. Däremot kan den kännas krånglig att använda i jämförelse med andra multimaskiner. Utskriftskvaliteten är i huvudsak god, text på vanligt papper är exemplarisk och det går snabbt. Däremot klarar inte skrivaren grafik lika bra även om färgerna blir fina. Även här tog det en halvtimme att skriva ut ett A4 foto. Scannern fungerar utan större problem, även om vissa bilder förlorar en del detaljer på vägen. Kopieringsfunktionen är OK men inte heller här går det snabbt. Bläcket håller länge.

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Lexmark X85 är en multimaskin som skriver ut, kopierar och scannar, allt i färg. Utskrifter sker med bläckstråle. Maximal utskriftshastighet är upp 6 sidor per minut i färg, medan hastigheten i svartvitt ligger på maximalt 12 sidor per minut. Maximal upplösning (färg) ligger på 4800x1200 dpi och inmatningskapaciteten är upp till 100 ark. Skrivaren kan hantera bland annat kartongpapper, kuvert, etiketter, OH-film med mera. Scanning sker med 48 bitars djup. Upplösningen hos scannern är 600x1200 dpi. Maximal scanningsyta är 216x297 mm. Kopiatorn kan förminska och förstora mellan 25 - 400% och kopierar i en hastighet upp till 10 sidor per minut i svartvitt och 3 sidor per minut i färg. Multimaskinen är kompatibel med Windows och Mac via USB. Ljudnivån vid användning uppges till 45-48 dBA beroende på funktion. Lexmark X85 väger 6,8 kilo och har måtten 270(H)x460(B)x360(D) mm.

Modell: Lexmark X85