Sök
Lexmark X5470

Lexmark X5470

Många funktioner till lågt pris

2006-11-21

Lexmark X5470 har många funktioner och är användarvänlig. Varken kvaliteten eller hastigheten är i toppklass, men så är priset lågt också.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted Reviews 7/10 “Easy and good looking”
Cnet 6,1/10 “The text quality was disappointingly bad”
PC pro 5/6 ”Cheap to buy and run”

Vad tycker testarna?

Lexmark X5470 är en allt-i- ett maskin som passar det lilla kontoret eller i hemmet. Den anses ha ett lågt inköpspris med tanke på vad man får. En testare anser också att den är billig i drift. Testarna är inte ense om kvaliteten. Utskriftskvaliteten är helt okej så länge det handlar om text anser en testare, medan en annan är besviken också på textutskrifterna. Detta är inget alternativ för den som har bråttom. Slutomdömena varierar från utmärkt till att det finns bättre produkter i samma prisklass.

Trusted Reviews

“Easy and good looking”

lexmark-x5470-frontTrusted reviews tycker att Lexmark X5470 har ett mycket fördelaktigt pris med tanke på alla funktioner som ingår. När man skriver ut en hemsida med flera olika paneler och fönster försvinner dock vissa av dessa i resultatet. Textutskriften får godkänt medan färggrafik anses ha sämre kvalitet. Fotoutskrifter får snäppet högre kvaliet men är inte denna produkts främsta ändamål. Enligt testaren är designen riktigt snygg och användarvänligheten hög. Hastigheten är inte maskinens starka sida men inköpspriset är som sagt riktigt lågt.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

“The text quality was disappointingly bad”

Cnet skriver att man får denna multifunktionsprodukt till ett lågt pris. Den är bäst lämpad för personligt bruk eller hemmakontoret. Produkten arbetar relativt snabbt förutom vid kopiering där det går långsammare enligt testaren. Kvaliteten vid scanning får godkänt medan utskriftskvaliteten i övrigt är en besvikelse, detta gäller både text och färggrafik. Även fotoutskrifter har en hel del skavanker. Bristerna i kvaliteten gör att testaren anser att det finns konkurrenter i samma prisklass med högre kvalitet.

Källa: www.cnet.com (US)

PC pro

”Cheap to buy and run”

lexmark-x5470-storEnligt Pc pro är Lexmark X5470 mycket billig både i inköp och drift. Den fungerar utmärkt för vanliga textutskrifter men är sämre när det kommer till foto- och bildutskrifter som uppvisar en gul nyans. Små detaljer saknades också vid utskrifterna. Att kopiera såväl svartvitt som färg går smidigt med bra resultat. Även scanner- och faxfunktionen fungerar riktigt bra. En ypperlig produkt för hemmet eller mindre företag som främst arbetar med text.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 1250 kronor

Produktfakta: Lexmark X5470 är en multifunktionsprodukt med bläckstråleteknik och fyra färger (två bläckpatroner). Den har förutom skrivare även funktionerna scanner, kopiator och fax. Maximal pappersformat som kan hanteras är A4. Utskriftsupplösningen är 4800x1200 dpi. Hastigheten är för utskrifter i svartvitt maximalt 25 sidor per minut och för färg 18 sidor per minut. Scannern har optisk upplösning på 600x1200 dpi. Utrustad med usb, pictbridge och kortläsare. Inmatningskapacitet är 100 ark, har dokumentmatare. Kompatibel med pc och mac. Måtten med infälld arkmatare är 192(h)x454(b)x320(d) mm och vikten 6,5 kilo.

Tillverkare: Lexmark