Sök
Lexmark C734DN

Lexmark C734DN

Duktig på mycket

2010-04-27

Lexmark C734DN är en laserskrivare med många funktioner. Kvaliteten och hastigheten på utskrifterna är bra men driftsekonomin kunde vara bättre.
Testkälla Betyg Kommentar
PC advisor 4/5 ”The output is reasonably sharp, with good character”
PC pro 4/6 ”Output quality was a mixed bag”
Government computer news 11/12 ”Earned top marks in just about every area and low scores in none”
Macworld 5/5 ”Good overall performer”

Vad tycker testarna?

Lexmark C734DN är en laserskrivare med många bra funktioner och hög flexibilitet när det gäller att till exempel att utöka kapaciteten. Hastigheten får tillsammans med utskriftskvaliteten en hel del beröm. Det gnälls inte på mycket men designen och utskriftskostnaderna är några negativa saker som lyfts fram.

PC advisor

”The output is reasonably sharp, with good character”

LexPC advisor tycker att modellen klarar av att hantera olika typer av papper och erbjuder dessutom fina möjligheter att utöka papperskapaciteten. Designmässigt är det ingen höjdare men med tanke på vad skrivaren klarar av tar den förvånansvärt lite utrymme. Kontrollpanelen är lite ålderdomlig men är smidig att använda. Hastigheten är mycket bra, vilket även gäller utskriftskvaliteten. En mycket bra allroundskrivare.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

PC pro

”Output quality was a mixed bag”

 PC pro menar att Lexmark C734DN sticker ut tack vare alla funktioner samt snabba utskrifter i kombination med bra utskriftskvalitet. Detta oberoende av om det handlar om text, foto eller grafik. Enligt testaren går dock ljusa områden mot rosa vilket beror på lite för mycket färg från en toner (magenta). Minus också för något höga utskriftskostnader. Plus för lågt inköpspris att det finns goda möjligheter att utöka papperskapaciteten och flexibiliteten.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Government computer news

”Earned top marks in just about every area and low scores in none”

Lex 2010Enligt Government computer news finns det inte mycket att gnälla på när det gäller Lexmark C734DN. Det kan handla om mindre grejer som att inte alla utskrifter inte stannar i uppsamlaren eftersom det inte finns någon kant. Hastigheten och kvaliteten på utskrifterna är mycket bra, speciellt när det kommer till färgutskrifter. Detta är ett perfekt exempel på vad en färgskrivare kan åstadkomma och enligt testaren är den värd varenda krona.

Källa: www.gcn.com (US)

Macworld

”Good overall performer”

Macworld har testat sex A4-laserskrivare och utsett Lexmark C734DN till testvinnare. Övriga deltagare i testet var Brother HL-4070CDW, Dell 3130CN, HP Color Laserjet CM2320FXI, Kyocera FS-C5350DN och Samsung CLP-770ND. Lexmarks skrivare har bra ergonomi och genomtänkt placering av knapparna. Byggkvaliteten får också beröm och både kvaliteten och utskriftshastigheten håller en hög nivå. Det enda nackdelen är att skrivaren väsnas en del när den jobbar.

Källa: www.macworld.com (US)

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: Typ: Laserskrivare
Upplösning: 1200x1200 dpi
Pappersstorlek: A4
Display: IU
Anslutningar: Ethernet, usb, pictbridge
Övrigt: Utskriftshastighet upp till 28 sidor per minut färg och svartvitt. Duplexfunktion.
Mått: 450(h)x435(b)x470(d) mm
Vikt: 25,7 kg
Övrigt: Skrivaren finns i olika versioner: C734N, C734DN, C734DN, C734DW. Priset avser C734DN.