Sök
Lexmark C510n

Lexmark C510n

Tung, snabb och prisvärd

2004-07-14

Lexmark C510n är en färglaser som är kompatibel med de flesta operativ- och nätverkssystem. Prisvärd, snabb och genomgående bra kvalitet, tycker de flesta som provat den.
Testkälla Betyg Kommentar
PC PRO 3,5/5 "Colour quality is reasonably good"
PC Magazine 4/5 "It's a little heavy"
It Pro 7/10 "Lågt inköpspris"
Cnet 7,9/10 "Inconsistent print-quality"

Vad tycker testarna?

Lexmark C510 får generellt rätt bra utvärderingar. Detta är en färglaser som också kan användas för en mindre arbetsgrupp. För att installera skrivaren måste man manuellt lägga in IP-adressen, men sedan följer man enkelt rutinerna. Flera testare tycker att skrivaren är bland de snabbare modellerna man testat. Några är riktigt nöjda med kvaliteten och färgerna. En testare anmärker att bokstäverna flyter ihop vid små typsnittsstorlekar. Allmänt tycker man att utan de dyra extrafinesserna är detta en mycket prisvärd färglaser.

PC PRO

"Colour quality is reasonably good"

PC PRO imponeras inte av C510n när det gäller nätverksinstallationen. Nätverket hittar inte skrivaren, så man måste manuellt lägga in gällande IP-adress och sedan gå igenom installationsrutinerna vilket är onödigt krångligt enligt testaren. Men när skrivaren väl är installerad, fungerar alla drivrutiner som de ska. Det finns en del praktiska finesser med modellen. Bland annat gillar man att man kan välja svartvita utskrifter en gång för alla, utan att behöva trassla med det inför varje utskrift. Färger väljes efter behov. Testaren är mycket nöjd med skrivarens prestanda. Den är riktigt snabb och färgutskrifterna blir bra med fin färgnyans på hudtoner och utmärkt kontrast.

Källa:

Till PC Pros hemsida
Till PC Magazines hemsida
It Pro nr 5, 2004
Till Cnets hemsida

PC Magazine

"It's a little heavy"

PC Magazine anser att C510 är en bra färglaserskrivare i synnerhet om man skriva ut text. Det går undan och för att vara en färglaser är utskrifterna av hög kvalitet. Färgerna blir briljanta på grafikutskrifterna. Skrivaren är liten nog för att kunna ställas på en enskild arbetsplats, men den är tung. Den kan också kopplas ihop i nätverk för en liten arbetsgrupp. Skrivaren klarar av de flesta situationer galant med förstklassiga utskrifter i snabb takt. Med den nya installationsrutinen måste man manuellt skapa en nätverksport, men sedan är det inga problem och det mesta verkar sköta sig självt. Enligt testaren är detta en av de bättre färglasrarna man testat och dessutom är priset enormt attraktivt.

It Pro

"Lågt inköpspris"

It Pro tycker inte att skrivaren tillhör toppskiktet med tanke på skrivarens utskriftskvalitet och hastighet. Kvaliteten duger om man vill skriva ut staplar, diagram och presentationer i färg, men ränder kan förekomma. Den är dock lite långsam med sina 6,5 sidor per minut för ett dokument i Word och 10,1 sidor per minut vid utskrifter av pdf-fil. Vill man ha duplexfunktionen blir priset nästan det dubbla vilket testaren anser är att ta i. En fördel är att den kan anslutas via USB eller nätverk. Enligt specifikationen kostar det 15 öre att skriva ut en svartvit sida och nästan en krona för färg. Det tycker man är en rimlig nivå. Dessutom finns tonerbesparande funktioner som man kan utnyttja. Bortser man från Duplexfunktionen är skrivaren prisvärd och även om den inte tillhör de bättre prestandaskrivarna, är den ändå godkänd.

Cnet

"Inconsistent print-quality"

Något tung, anser Cnet att modellen är, men annars har den samma storlek som de flesta laserskrivarna. C510 är enligt testaren en mycket prisvärd färglaser. Men det blir ganska dyrt om man väljer den större arkmataren för 530 ark, men 240 ark räcker för de flesta. Bra att man kan justera färgerna manuellt om man vill. Kvaliteten håller mycket bra standard på färgutskrifter, men skriver man ut för liten text i svartvitt kan man få problem med att bokstäverna har en tendens att flyta ihop. Även svartvit grafik håller inte alltid den allra bästa kvaliteten. Överlag blir utskrifterna lite för ljusa. En utmärkt snabbguide för felsökning medföljer.

Cirkapris: 8700 kronor

Produktfakta: Lexmark C510 är en färglaserskrivare som kan anslutas till nätverk. Skrivaren har stöd för de flesta operativsystem och nätverk. Utskriftshastigheten (A4) ligger på 30 sidor per minut i svartvitt och 8 sidor per minut i färg. Första utskriften tar 13 sekunder i svartvitt samt 19 sekunder i färg. I skrivaren sitter en 500 MHz processor med inkluderad minneskapacitet på 128 MB (maximalt för nätverksversionen uppgår till 320 MB). Utskriftskvaliteten både i svartvitt och färg uppgår till 2400 Image Quality. Ljudnivån i driftläge ligger på 53 dB. Arkmataren och utmataren tar 250 ark papper. Duplexenhet och arkmatare som kan hantera 530 ark finns som tillval. Skrivaren kan bl.a. skriva ut B5 och C5-kuvert samt A4, A5, Executive, Legal, Letter och Universal. Den hanterar också förutom normalt papper, kartong, etiketter, OH-film och glansigt papper. Standardportar som finns är Ethernet 10/100Base TX, intern kortplats samt USB 2.0. Extraportar finns i form av en seriell- och en dubbelriktad parallellport. Finns även stöd för trådlöst nätverk. Måtten är 385(H)x495(B)x420(D) mm och vikten är 30,3 kg. Priset som anges avser C510n.

Modell: Lexmark C510n