Sök
Kyocera FS-C5025n

Kyocera FS-C5025n

Lönar sig i längden

2007-05-09

En färglaserskrivare som är ett bra alternativ för dem som föredrar låga driftkostnader framför hög utskriftskvalitet.
Testkälla Kommentar
It reviews ”Low cost of ownership”
Pc pro ”A good turn of speed and low running costs”
Personal computer world ”A top contender for small businesses”

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt eniga i sina omdömen om Kyocera FS-C5025n. Skrivaren är kompakt, enkel att använda och installera. Den största fördelen är låg driftkostnad. De är också överens om att utskriftskvaliteten är tillräcklig för dem med höga krav, bland annat blir inte färgerna optimala. Men kvaliteten anses vara tillräcklig för dem flesta. Åsikterna om utskriftshastigheten går dock isär, en tycker att det går för långsamt medan de andra är nöjda. Passar bra i ett mindre kontor som sätter driftkostnaderna före utskriftskvaliteten.

It reviews

”Low cost of ownership”

FILE:\\I:\Internt\Anders\1.jpgIt reviews gillar det kompakta formatet hos Kyocera FS-C5025n som kräver liten plats samt att tillgång till usb och ethernet är standard. Testaren är också nöjd med papperskapaciteten och pappershanteringen. Det som imponerar mest är dock den låga driftskostnaden. Negativt är att utskriftskvaliteten inte är speciellt bra, upplösningen är för låg och färger bleka i jämförelse med konkurrenter i samma prisklass. Inte heller utskriftshastigheten imponerar. Det tog 13 sekunder att skriva ut den första sidan. Enkla textdokument har acceptabel hastighet medan mer komplicerade tar alltför lång tid. Enligt testaren ett intressant alternativ om man inte har alltför höga krav på utskrifterna.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Pc pro

”A good turn of speed and low running costs”

Enligt Pc pro är Kyocora FS-C5025n inte är i den lägsta prisklassen när det gäller färglaser men när det kommer till driftkostnaden är de riktigt låga vid en jämförelse. Installationen är enkel med drivrutiner som lätt laddas ned från hemsidan. Testaren gillar utskriftstekniken och menar att den minskar risken för papperstrassel och ger bra hastighet. Ett 24-sidigt dokument med mycket grafik och färgfoton blev utskrivet på 1 minut och 11 sekunder. Ett textdokument på 20 sidor skrevs ut på 58 sekunder. Upplösningen är inte tillräcklig för att ge utskrifter med riktigt hög kvalitet, överlag är inte testaren helt nöjd med utskriftskvaliteten. Textdokument får dock godkänt liksom enkel grafik i färg. Däremot blir färgbilder inte bra.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Personal computer world

”A top contender for small businesses”

FILE:\\I:\Internt\Anders\1.jpgPersonal computer world anser att Kyocera FS-C502n har tillräcklig kapacitet för ett mindre kontor. Prestanda och konstruktion skiljer sig enligt testaren inte nämnvärt från konkurrenterna. Det som sticker ut är däremot de låga driftkostnaderna. Tyvärr sänker kvaliteten på utskrifterna totalbetyget. Den imponerar inte och de som har höga krav kommer inte att bli nöjda. Å andra sida räcker kvaliteten till för dem flesta och utskriftshastigheten är fullt acceptabel. Designen är kompakt, stilren och genomtänkt med bland annat stora kontrollknappar.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta: Kyocera FS-C5025n är en färglaserskrivare med fyra toner. Utskriftshastigheten uppges till 20 sidor per minut. Första sidan skrivs ut efter 13 sekunder. Upplösningen är 600x600 dpi. Pappersinmatningen klarar 500 A4 medan utmatningen hanterar 250 ark. Kapaciteten går att bygga ut. Maximal pappersformat som hanteras är A4. Duplexenhet finns som tillval. Anslutningar är usb och ethernet. Måtten är 345(b)x470(d)x385(h) mm och vikten cirka 25 kilo.

Tillverkare: Kyocera