Sök
Konica Minolta Pagepro 1400W

Konica Minolta Pagepro 1400W

En svartvit laser för hemmabruk

2007-01-29

En svartvit laserskrivare med lågt pris. Åsikterna om design, hastighet och utskriftskvalitet går isär mellan testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc pro 4/6 "Its quality was among the best"
Pc world 72/100 "Produces fast, high-quality text"
Pc magazine 2/5 "A poor choice for business use"
Itp 4/5 "Attractive looking printer"

Vad tycker testarna?

Konica Minolta Pagepro 1400W är en svartvit laserskrivare i den lägre prisklassen som främst riktar sig till det lilla kontoret eller för hemmet. Papperskapaciteten är begränsad. Testarna är inte speciellt eniga om skrivaren och bland annat råder det delade åsikter om kvaliteten. Flera testare tycker att text blir riktigt bra, men alla håller inte med om det. Testarna är inte heller överens om hastigheten, några tycker att den är helt okej medan andra anser att den är i långsammaste laget.

Pc pro

"Its quality was among the best"

Konica Minolta Pagepro 1400W framPc pro gillar inte utseendet hos Konica Minolta Pagepro 1400W. Pappersfacket är av enklare typ och papperen ligger oskyddade för bland annat damm. Installation går utan större problem enligt testaren. När det gäller hastigheten håller skrivaren vad tillverkaren lovar. Den är relativt tyst när den används men fläkten sätter igång en stund efter att den använts. Resultatet blir överlag mycket bra med skarp text och fin svärta. Även grafikutskrifter får beröm tack vare fin precision i skuggpartier och nästan inga synliga linjer.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Pc world

"Produces fast, high-quality text"

Pc world skriver att Pagepro 1400W visserligen har lågt pris men den saknar också många funktioner som ofta återfinns hos lite dyrare modeller. Den har ett pappersfack med begränsad kapacitet och är oskyddad mot damm och annan smuts. Utskriftskvaliteten är överraskande bra för att komma från en skrivare i denna prisklass. Textdokument blir mycket skarpa men hastighetsmässigt är Pagepro 1400W inte någon höjdare. Det går långsamt oberoende av om det är text- eller grafikutskrifter. Kvaliteten och det låga priset talar för skrivaren medan hastigheten är ett minus.

Källa: www.pcworld.com (US)

Pc magazine

"A poor choice for business use"

Konica Minolta Pagepro 1400W på kontorEnligt Pc magazine har Konica Minolta Pagepro 1400W hög utskriftshastighet men inte tillräckligt bra utskriftskvalitet. Detta innebär att skrivaren kanske främst kommer att locka dem som vill ha en skrivare för hemmabruk. Text håller blandad kvalitet och grafiken är kanske tillräckligt bra för till exempel skolarbeten men inte så mycket mer. Tydliga ränder syns i utskrifterna och detaljer tenderar att försvinna vid utskrift. Det smidiga formatet gör att den passar i rum med ont om plats.

Källa: www.pcmag.com (US)

Itp

"Attractive looking printer"

Itp gillar designen hos Minolta Pagepro 1400W och anser att den smälter bra in i vilken kontorsmiljö som helst. Det kompakta formatet kräver också enligt testaren liten plats. Hastigheten är klart godkänd framförallt när det handlar om större arbeten. Upplösningen är också konkurrenskraftig. En nackdel som kan vara irriterande i längden är relativt höga driftljudet. Testaren har jämfört sex skrivare där Pagepro 1400W hamnar på delad tredjeplats, Brother HL-2040 utses till testvinnare och Samsung ML-2571n anses ge mest skrivare för pengarna.

Källa: www.itp.net (GB)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Konica Minolta Pagepro 1400W är en svartvit laserskrivare med upplösningen 1200x600 dpi. Hanterar pappersformat upp till A4 och har inmatningsfack för 150 ark och utmatningsfack för 100 ark. Utskriftshastigheten uppgår till maximalt 16 sidor per minut. Tid för första utskrift är 13 sekunder. Usb-anslutning finns och skrivaren är kompatibel med windows. Måtten är 269(b)x354(d)x240(h) mm och vikten 7 kilo.

Tillverkare: Konica Minolta