Sök
Konica Minolta Magicolor 2490MF

Konica Minolta Magicolor 2490MF

Bra pris men ojämna funktioner

2007-12-19

Detta är inte förstahandsvalet om man vill kopiera och scanna men skall man främst skriva ut så kommer man inte att bli besviken.
Testkälla Betyg Kommentar
It pro 4/6 "Toner costs add upp over time"
Pc pro 2/5 "Reasonable running costs"
Tecchannel - "In Sachen Multifunktionalität fehlt es ihm noch an Feinschliff"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer främst skrivarfunktionen hos Konica Minolta Magicolor 2490MF som är den funktion som sticker ut. Utskrifterna har bra kvalitet med god detaljåtergivning och fina färger. Det är dock ingen produkt man köper för att främst skriva ut färgfoton. Övriga funktioner uppvisar en del brister men fungerar okej. Produkten är relativt enkel att installera, även om nätverksinstallationen inte går på räls. Godkänd utskriftshastighet och rimligt pris.

It pro

"Toner costs add upp over time"

It pro finner att som scanner, kopiator och fax fungerar Konica Minolta Magicolor 2490MF helt okej, men det är skrivarfunktionen som överträffar förväntningarna. Utskrifterna håller en imponerande kvalitet med bland annat riktigt bra färgåtergivning. Plus för automatisk dokumentmatare som underlättar en del. Det finns en hel del inställningsmöjligheter som kan göras via dator när produkten är kopplad till ett nätverk.

Källa: www.itpro.co.uk (GB)

Pc pro

"Reasonable running costs"

Pc pro menar att Konica Minolta Magicolor 2490MF går snabbt att ansluta via usb, men om man vill ansluta den till ett nätverk så är det lite krångligare. Som scanner imponerar modellen inte nämnvärt, färgerna ser konstgjorda ut och en hel del störande ränder uppstår. Färgkopior är även i avsaknad av finare detaljer. Faxen anses också vara ganska medioker. Skrivarfunktionen fungerar däremot enligt testaren betydligt bättre. Färgerna imponerar samtidigt som gråskalorna är snygga. Vid färgfoton så blir dock inte färgerna optimala. Produkten har något lägre pris och driftkostnad än sina närmaste konkurrenter men det finns bättre val.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Tecchannel

"In Sachen Multifunktionalität fehlt es ihm noch an Feinschliff"

Tecchannel tycker att utskriftshastigheten hos Konica Minolta Magicolor 2490MF är helt okej. Ett pdf-dokument med både text och bilder tar cirka åtta sidor per minut. Rena textdokument skrivs ut med en hastighet av 17 sidor per minut. Behöver men mer papperskapacitet så går det att köpa till. Plus för tillgång till pictbridge. Utskriftskvaliteten är bra, skärpan hög och detaljåtergivningen likaså. Testaren tycker att skrivaren är förhållandevis enkel att använda med ett användargränssnitt som man lär sig ganska fort.

Källa: www.tecchannel.de (DE)

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Konica Minolta Magicolor 2490MF är en multifunktionsprodukt med färglaser och funktionerna skrivare, scanner, kopiator och fax. Upplösningen är 2400x600 dpi vid utskrifter och vid scanning är optisk upplösning 600x600 dpi. Utskriftshastigheten är 20 sidor per minut vid svartvitt 5 sidor per minut vid färg. Ansluts via usb, pictbridge eller ethernet. Kompatibel med Windows. Mått 530(b)x531(h)x475(d) mm och vikt cirka 35 kg.

Tillverkare: Konica Minolta