Sök
HP Deskjet 5440

HP Deskjet 5440

Kompetent skrivare för hemmet

2005-12-08

Testarna anser att HP Deskjet 5440 passar bra för vanliga utskrifter, men som fotoskrivare räcker den inte riktigt till.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 3,5/5 "Makes attractive prints on plain paper"
PC Magazine 3/5 "Performance is a mixed bag"
PC Welt - "Hier gefallen natürliche Farben und sanfte Übergänge"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker generellt att skrivaren inte räcker till om man vill ha en renodlad fotoskrivare men att den lyckas riktigt bra med andra utskrifter där såväl text som grafik håller hög kvalitet. Det är lite delade omdömen om hastigheten för foton där en tycker att det går alldeles för långsamt medan en annan tycker att det går riktigt snabbt. Installationen är inga problem. Lågt pris.

PC World

"Makes attractive prints on plain paper"

PC World tycker att skrivaren hanterar vanliga utskrifter riktigt bra samtidigt som den har ett attraktivt pris. Text skrivs ut i mycket hög kvalitet, såväl skärpa som svärta är utmärkt. Grafik håller också mycket hög kvalitet. Utskriftshastigheten är lite långsammare än vad som gäller för HP Deskjet 5940 men det går relativt fort att skriva ut ett normalstort foto. Skriver man ut foton på glansigt papper blir färgerna lite urvattnade och en del horisontella streck noteras. Kontentan är att vanliga utskrifter är utmärkta, men som fotoskrivare duger modellen inte.

Källa: Till PC World

PC Magazine

"Performance is a mixed bag"

PC Magazine menar att installationen är ganska typisk för en skrivare som ansluts via USB, relativt enkel med andra ord. Skriver man ut text så får man mycket god kvalitet, svärtan är utmärkt och bokstäverna är skarpa och utan tvekan läsbara ner till fyra punkters storlek. Även grafik håller en genomgående god kvalitet, är man noga med utskrifterna skall man hålla sig till högsta kvalitetsläget samt undvika bilder med tunna linjer vilka har en tendens att försvinna. Fotoutskrifter håller förvisso en bra kvalitet men utskriftshastigheten imponerar inte.

Källa: Till PC Magazine

PC Welt

"Hier gefallen natürliche Farben und sanfte Übergänge"

PC Welt tycker att HP Deskjet 5440 håller ett ganska bra tempo när man använder sig av fyra färger, mycket tack vare arbetsminnet på 32 MB. Färgerna är realistiska och övergångar mellan olika partier blir bra. När man skriver ut foton framträder tyvärr synbara rasterområden som inte testaren kan få bort. Skrivaren passar bra i hemmet och klarar av de flesta krav som en normalanvändare kan tänkas ha.

Källa: Till PC Welt

Cirkapris: 895 kronor

Produktfakta: HP Deskjet 5440 är en bläckstråleskrivare med upplösningen 4800x1200 dpi. Utskriftshastigheten är i svartvitt A4 i normalkvalitet upp till 7,4 sidor/minut. Färgutskrifter i normalkvalitet och A4-storlek skrivs ut i en hastighet av upp till 5 sidor/minut. Ett färgfoto i högsta kvaliteten skall enligt tillverkaren ta 120 sekunder. Maximal papperstorlek som kan hanteras är A4. Inmatningskapaciteten är 100 ark medan utmatnignen ligger på 50 ark. Abetsminnet är 32 MB. Anslutning sker via USB 2.0 samt PictBridge. Kompatibla operativsystem är Microsoft Windows 98 SE, ME, 2000, XP samt Mac OS X v 10.2, 10.3 och senare. Måtten är 459(b)x220(d)x169(h) mm och vikten 3,5 kg.

Modell: HP Deskjet 5440

Tillverkare: Hewlett-Packard