Sök
HP Scanjet G4050

HP Scanjet G4050

Bra resultat om du orkar vänta

2007-05-24

HP Scanjet G4050 levererar enligt testarna mycket hög kvalitet på resultatet. Tyvärr så går det alldeles för långsamt och mjukvaran är lite omständlig.
Testkälla Betyg Kommentar
Personal computer world 4/5 “Producing excellent scans”
Cnet 7,5/10 “A solid scanner”
Pc magazine 4/5 “A remarkably capable scanner”

Vad tycker testarna?

Alla testare berömmer bildkvaliteten som HP Scanjet G4050 levererar. Men alla är lika överens om att det går alldeles för långsamt och att mjukvaran inte är den bästa. Hanteringen av diabilder och negativ får också blandade omdömen. Konstruktionen är stabil med ett format som är på gränsen till otymplig så det gäller att man har gott om plats.

Personal computer world

“Producing excellent scans”

FILE:\\I:\Internt\Anders\1.jpgPersonal computer world berömmer HP Scanjet G4050 för sin höga bildkvalitet. Tyvärr dras totalbetyget ned av att den tar så lång tid på sig. Inställd på högsta bildkvalitet kan en rulle diabilder ta över åtta timmar att scanna, vilket är i längsta laget. Än längre tid tar det om repor och damm ska tas bort i processen. Konstruktionen är stadig och stabil. Men den är på gränsen till att vara klumpig och kräver mycket plats på skrivbordet. Programvaran som medföljer känns något föråldrad även om samtliga funktioner som bör finnas ingår. Hög bildkvalitet kan utlovas men det gäller att ha en rejäl dos tålamod.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Cnet

“A solid scanner”

FILE:\\I:\Internt\Anders\1.jpgCnet anser att HP Scanjet G4050 är en duglig scanner som skulle behöva en viss uppdatering av bland annat mjukvaran. Bildkvaliteten får beröm. Även designen får fina omdömen. Kritik ges dock till den svaga drivrutinen som skapar problem för användaren. Allmänt strul med att spara inställningar och att kommunicera med annan programvara. En annan nackdel är att G4050 är mycket långsam när den arbetar. Produkten är främst avsedd för användare som behöver scanna foton och bilder i hög kvalitet för förstoring och utskrift. Användare som ämnar hantera diabilder och negativ bör dock leta vidare.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc magazine

“A remarkably capable scanner”

FILE:\\I:\Internt\Anders\1.jpgEnligt Pc magazine ligger styrkan hos HP Scanjet G4050 i den höga bildkvaliteten. Foton och negativ får utmärkta färger och god skärpa. Enligt testaren lyckas Scanjet G4050 nå minst samma nivåer som kommersiellt fotolabb i hanteringen av foton. Den får dock kritik för hastigheten. Det finns tillfällen då testaren tror att något har gått snett eftersom den tar så lång tid på sig. Även den omständliga programvaran som medföljer får sig en känga. Den underlättar dock scanning av flera foton och negativ samtidigt. Överlag anses G4050 vara en mycket kapabel scanner som främst är avsedd för foton och negativ.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: HP Scanjet G4050 är en flatbäddsscanner som hanterar diabilder, negativ och film samt maximalt pappersformat A4. Optisk upplösning 4800x9600 dpi. Anslutning sker genom usb. Finns fyra snabbknappar på frontpanelen. HP:s egna mjukvara medföljer. Måtten är 303(b)x508(d)x108(h) mm och vikten 5,3 kg.

Tillverkare: HP