Sök
HP Scanjet 5590

HP Scanjet 5590

För dia, bilder och dokument

2004-10-25

Med Scanjet 5590 kan man scanna diabilder, foton samt dokument både snabbt, enkelt och med god kvalitet om man ska tro testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 4/5 “Put the 5590 on your short list”
PC World 3,5/5 “Churns through stacks of documents”
Mikrodatorn 8/10 ”Mycket lättskött”

Vad tycker testarna?

Testarna verkar väldigt nöjda med Scanjet 5590. Den är flexibel, lätt att använda och har en stor fördel med den automatiska dokumentmataren. Att det dessutom går att läsa in dubbelsidiga dokument uppskattas också. Kvaliteten anses överlag vara bra, vare sig det gäller foton, dokument, diabilder och negativ. Men att det i medföljande mjukvara inte finns möjlighet att ta bort damm från bilderna påpekas av samtliga testkällor.

PC Magazine

“Put the 5590 on your short list”

PC Magazine berömmer framför allt tillgången till den automatiska dokumentmataren, som gör det enkelt och smidigt att scanna flera dokument. Att det dessutom följer med en adapter för negativ gör inte det hela sämre. Dessutom är kvaliteten på inscanningen av diabilder och negativ mycket bättre än genomsnittet. Däremot hade PC Magazine gärna sett att adaptern var inbyggd. Man saknar också en funktion för att ta bort eventuell damm från bilden. Det fungerar bra att scanna både foton och text. Upplösningen är god och även text i mindre storlekar syns väl. Foton framkommer fantastiskt väl med fina färger. Detaljerna är också bra. Rekommenderas om man är ute efter en professionell scanner som även kan scanna in fina bilder.

Källa: Till PC Magazine

PC World

“Churns through stacks of documents”

PC World skriver att scannern är dyrare än många andra flatbäddsscanners, men det är delvis förklarat av den automatiska dokumentmataren. Denna lilla extra finess gör att det går snabbt och enkelt att scanna flera sidor text. Prestandan är mycket hög och scannern jobbar snabbt. Kvaliteten är också imponerande framför allt när det gäller svartvita inscanningar, men även färg blir bra. Att scanna foton går smidigt, dock kunde färgerna vara mer livliga. Inga problem med detaljåtergivningen noteras. Negativt är det dock att det inte finns någon funktion för att ta bort damm på bilderna. Ganska dyr, avslutar PC World.

Källa: Till Pc world

Mikrodatorn

”Mycket lättskött”

Mikrodatorn anser att Scanjet 5590 är en flexibel scanner som klarar det mesta. Att den kan läsa dubbelsidiga dokument gör det hela än smidigare. Designen är snygg och ren. Det är lätt att hitta rätt inställningar via de olika knapparna. Dokumentmataren jobbar snabbt och effektivt. Kul att man även får möjlighet att scanna dia och negativ via adaptern, även om testaren saknar möjligheten att ta bort damm och repor i mjukvaran som följer med. Att scanna bilder går snabbt, men förhandsgranskningen tar längre tid vilket enligt testaren är lite underligt. Bilderna har fina färger, även om scannern har vissa problem med olika svarta nyanser. Prisvärd.

Källa: Mikrodatorn, nr 14 2004

Cirkapris: 4300 kronor

Produktfakta: HP Scanjet 5590 är en flatbäddsscanner som enligt HP passar hemmakontoret. Maximal dokumentstorlek 216x297 mm. Scannern kan läsa diabilder och negativ via adapter. Det finns möjlighet att göra dubbelsidig scanning genom den automatiska dokumentmataren som tar maximalt 50 ark. Ett färgfoto på 10x15 cm uppges ta 28 sekunder medan en sida text tar 48 sekunder. Upplösningen är på 2400x2400 bildpunkter. USB 2.0 finns. Scannern väger 5,7 kilo och har måtten 162x488x340 mm.

Modell: HP Scanjet 5590