Sök
HP Scanjet 3500c

HP Scanjet 3500c

Smidig nybörjarscanner

2002-12-13

Högkvalitativ scannerteknologi i en lågbugetscanner erbjuder HP 3500C. Det scannade resultatet gör ingen besviken men betygen förblir medelmåttiga.
Testkälla Betyg Kommentar
Vnunet 3/5 "For the price, this scanner is high quality"
Asia One "A scanner worth paying for"
PC Welt 3/5 "Gutes Allround-Modell für den Einsteiger"
Smart Computing 3/5 "Has HP quality"

Vad tycker testarna?

Testarna är positivt inställda till Scanjet 3500c. Användarvänligheten får höga betyg liksom den medföljande mjukvaran. Alla testare delar ut höga betyg för att inläsningskvaliteten är klart högre än vanligt i prisklassen. Det alla anmärker på är ljudnivån, ett gnisslande ljud hörs under pågående scanning. Men i övrigt är det inte mycket testarna klagar på även om en av dem saknar en del funktioner som automatisk vridning av snedscannade dokument.

Vnunet

"For the price, this scanner is high quality"

Vnunet anser att kvaliteten på scannat material är i klass med dyrare apparater. Testaren har inga anmärkningar på scannade bilder eller texter. Den medföljande mjukvaran får bra betyg den också. Scannern anses vidare mycket lättanvänd och så transparent som bara är möjligt. Detta är visserligen goda nyheter för nybörjare, men vissa användbara funktioner som brukar finnas har försvunnit i processen. Testaren saknar en del funktioner som autokorrigering för material som ligger snett. Bra val för hemanvändaren som vill ha ett minimum av strul.

Källa: Till Vnunets hemsida
Till Asia Ones hemsida
Till PC Welts hemsida
Till Smart Computings hemsida

Asia One

"A scanner worth paying for"

Asia One testar att scanna glansiga tidningsomslag, en grådaskig tidningsartikel etc. Testaren blir imponerad över resultatet, i inget av testerna blir resultatet annat än riktigt bra. Ett stort plus i kanten får Scanjet 3500c för den medföljande OCR mjukvaran, som anses prestera väldigt bra och det snabbt. En annan sak som uppskattas av testaren är möjligheten att spara material i PDF. Det enda att anmärka på är att scannern låter.

PC Welt

"Gutes Allround-Modell für den Einsteiger"

PC Welt menar att scannern är lättanvänd och anses smidigt designad. Testaren anmärker på att produkten låter mycket vilket kan störa. Kvaliteten får bra betyg men bilder drar ibland åt det röda hållet även om kontrast och skärpa anses bra. Det går snabbt att få förhandsbilder av materialet. Däremot tar det relativt lång tid att scanna färgbilder. Testaren menar att HP:s service är bra och supportpersonerna anses kompetent. Allt som allt en bra modell för nybörjare till ett vettigt pris menar testaren.

Smart Computing

"Has HP quality"

Smart Computing ser Scanjet 3500c som en värdig del av HP:s sortiment. Testaren är klart nöjd med scankvaliteten, både färg och svartvita foton blir väldigt lika originalen med bra skärpa och ljusstyrka. Vidare menar testaren att scantiderna är ovanligt korta för en produkt i den här prisklassen. Det enda testaren anmärker på är ljudnivån som inte är direkt störande men kan bli irriterande i längden.

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Flatbäddsscanner bestyckad med HP:s dual-sensor CCD som ger en maximal upplösning på 1200x2400 dpi och 48 bitars färgdjup. Ansluts via USB gränssnitt. Medföljande mjukvara är HP Photo & Imaging Software, ReadIris Pro 7.5, Hemera Jigsaw Puzzler och Hemera CD Designs Editor. Det finns även OCR-programvara. Måtten är 500x300x67 mm, vikt 2,7 kg.

Modell: HP Scanjet 3500c