Sök
HP Photosmart 8050

HP Photosmart 8050

Hög kvalitet men dyr i drift

2006-09-13

En bläckstråleskrivare som enligt testarna har många anslutningar, funktioner och hög utskriftskvalitet. Utskriftskostnaderna är dock enligt de flesta relativt höga.
Testkälla Betyg Kommentar
MacWorld 3,5/5 "It does do a really good job at printing photos"
PC World 85/100 "Well-equipped and attractively priced"
Tom's hardware "Same characteristics as last year's models"
DigitalFoto "Massor av funktioner"
Allt om PC 82/100 "De klart lägsta bläckkostnaderna"

Vad tycker testarna?

Alla utom en testare är överens om HP Photosmart 8050:s största nackdel är höga driftkostnader, vilket mycket hänger ihop med att det inte är separata bläckpatroner. De flesta är också överens om att lcd-skärmen är aningen för liten för att vara praktisk att använda. Men testarna är också överens om att utskrifterna håller hög kvalitet med god detaljrikedom, bra kontrast och fina färger. Även textdokument håller hög kvalitet.

MacWorld

"It does do a really good job at printing photos"

HP Photosmart 8050 framEnligt MacWorld är skillnaden mot dyrare fotoskrivare att HP Photosmart 8050 saknar stor lcd-skärm och automatisk duplexutskrift. Däremot så är utskriftskvaliteten lika bra, och för många är det viktigast. Svartvita foton gör sig riktigt bra. Färgfoton gör sig bäst vid den högsta tillgängliga upplösningen, vid lägre upplösning noteras störande prickar i ljusa partier. Tyvärr kan inte högsta upplösningen användas vid direktutskrift från kamera eller minneskort. Skrivarens lcd-skärm är i minsta laget. Tack vare den höga utskriftskvaliteten anser testaren att detta är ett bra köp.

Källa: Till Macworld 

PC World

"Well-equipped and attractively priced"

Enligt PC World är HP Photosmart 8050 en prisvärd och välutrustad skrivare. Den är långsammare än storebror 8250, men levererar i gengäld högre utskriftskvalitet. Kvaliteten på färgbilder är mycket bra med gott om detaljer och fina färger. Svartvita foton lider av svaga rosa färgstick. Textdokument blir mycket bra med skarpa och fina bokstäver. På den negativa sidan kan nämnas att lcd-skärmen är något liten och det kan vara svårt att se detaljer vid förhandsgranskning. Det går också lite långsamt vid uppkoppling till pc. Minus också för att man inte kan överföra bilder från flashminne.

Källa: Till PC World 

Tom's hardware

"Same characteristics as last year's models"

Tom's hardware har testat och jämfört Photosmart 8050 med storebror 8250 samt med Canon Pixma MP450 och Canon Pixma iP5200. Alla skrivarna levererar fina utskrifter och får liknande omdömen i mycket. Det som får Photosmart 8050 att sticka ut mot de övriga är tyvärr de höga utskriftskostnaderna. Att det inte är sex separata färgpatroner höjer priset per utskrift. Den alltför lilla lcd-skärmen är lite svår att använda. En fördel i jämförelse med föregångaren är att hastigheten är något högre.

Källa: Till Tom's hardware (US)

DigitalFoto

"Massor av funktioner"

HP Photosmart 8050 närbildDigitalFoto har tittat på sex olika fotoskrivare för A4-format. HP Photosmart 8050 rosas för att den har många funktioner och anslutningar trots lågt inköpspris. Utskriftskvaliteten är också mycket bra, kontrast och färger får toppbetyg. I testet utmärker sig dock Photosmart 8050 med att ha högst utskriftskostnader, vilket också är den stora nackdelen med skrivaren. De höga kostnaderna beror enligt testaren på att skrivaren inte använder sex separata bläckpatroner utan trefärgspatroner. Till testvinnare utses Epson Stylus Photo R220.

Källa: DigitalFoto, nr 1 2006 (SE)

Allt om PC

"De klart lägsta bläckkostnaderna"

Tidningen Allt om PC har testat åtta fotoskrivare för A4-format. HP Photosmart 8050 placerade sig på en fjärdeplats, högst betyg fick Canon Pixma iP6220D. Enligt testaren har Photosmart 8050 de lägsta utskriftskostnaderna av alla i testet. En positiv överaskning är också att skrivaren vid högsta kvalitet har de snabbaste fotoutskrifterna i formatet 10x15 cm. Bildkvaliteten är mycket bra, inga störande detaljer noteras. Sammanfattningsvis en skrivare med låga driftkostnader och hög utskriftskvalitet, dock något dyr i inköp.

Källa: Allt om PC, nr 10 2006 (SE)

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: HP Photosmart 8050 är en bläckstråleskrivare med maximala upplösningen 4800x1200 dpi. Arbetar med sex färger. Hanterar pappersformat upp till A4. 32 MB inbyggt minne. Hastigheten vid färgutskrifter är angiven till 24 sidor per minut, för svartvitt är det 30 sidor per minut. Ett foto, 10x15 cm, i normalkvalitet skall ta cirka 45 sekunder. Usb, pictbridge, kortläsare och bluetooth (tillval) finns. Kompatibel med pc och mac. Mått 465(B)x339(D)x158(H) mm och vikt 4,2 kg. Skrivaren är nyligen utgången men finns fortfarande hos ett flertal återförsäljare.

Tillverkare: HP